Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

RÜŞTÜ 1,5 AY SONRA DÖNÜYOR

Geçirdiği sakatlığın ardından 6 aydır sahalardan uzak kalan milli kaleci Rüştü Reçber, AK Parti Özürlüler Koordinasyon Merkezi için röportaj yapan görme engelli milletvekili Lokman Ayva'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Türk ve Müslüman olmasaydım jübilemi Barcelona'da yapardım" diyen milli kaleci Rüştü, Barcelona'ya gitmesinin bir başarı olduğunu, ama bu başarısını perçinleştiremediğini kaydetti. Milli kaleci, 1.5 ay sonra yeniden sahalara döneceğinin müjdesini de verdi.

AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, partinin Özürlüler Koordinasyon Merkezi için Fenerbahçe'nin milli kalecisi Rüştü Reçber ile röportaj yaptı. Milli maçtaki talihsiz sakatlığının ardından geçirdiği ameliyatın izlerini silmeye çalışan milli kaleci Rüştü, en geç 1.5 ay sonra yeniden sahalara döneceğini söyledi.

Uzun süredir sahalardan uzak olduğunu belirten milli kaleci, yaşadıklarını 'acı bir olay' olarak nitelendirdi. Milli Takım'a 15 yıldır, Fenerbahçe'ye 13 yıldır hizmet ettiğini hatırlatan kaleci Rüştü, "Bu kadar yıl sürekli en üst seviyede kalabilmeyi bir tek çalışmaya borçluyum. Tabiki bir de Allah'ın vermiş olduğu birtakım yeteneklerimiz var. Bunları da kullanmaya bağlıyorum onu" dedi.

Futbol yaşamında aklında kalan en ilginç golün 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya-Türkiye maçındaki Ronaldo'nun enterasan bir vuruşuyla attığı gol olduğunu belirten Rüştü, sahalara 3-4 yıl içinde veda edeceğini de açıkladı. Mesleğini çok sevdiğini ve vücudu elverdiği güne kadar formayı üzerinden çıkarmayacağını kaydeden Rüştü, "Türk futboluna 3-4 yıl daha üst seviyede hizmet edebilirim" diye konuştu.

Rüştü, bir sezon forma giydiği Barcelona'dan ayrılış nedeniyle ilgili de ilginç bir değerlendirme yaptı. 'Geçen hafta Barcelona-Liverpool Şampiyonlar Ligi maçında kaleci Valdes hatalı gol yedi. Sen de böyle bir hatayla Barcelona'dan uzaklaştırılmıştın. Rüştü, Türk değil de İspanyol olsaydı Barcelona'da kalır mıydı?' yönündeki bir soru üzerine, "Evet kalırdı. Hele bir de Müslüman olmazsa orada jübileyi yapardı. Benim oradaki olayım göstermiş olduğum performansla ilgili değildi zaten. Başımızdaki hocanın bana kişisel bakışından dolayı kaynaklanan bir olaydı. Bu düşüncelerden dolayı oradan ayrıldım" şeklinde cevap verdi.

02.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TAU'yu 3 Türk taşıyor

  RÜŞTÜ 1,5 AY SONRA DÖNÜYOR

  Derbiye genç hakem

  Formula 1 biletleri satışa çıktı

  Trabzonspor eski günlerine döndü

  "Hayatım Spor" ödülleri dağıtıldı

  Mehmet Okur'un parlak dönüşü

  Appiah BBC'nin konuğu olacak

  HAKEMLER AÇIKLANDI

  İspanyol futbolunda dehşet gecesi

  Beşiktaş'ta gol yükü Bobo'nun üzerinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004