Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Birleşsek dağları deleriz

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Azerbaycan’ın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ konusunda haklı olduğunun çok açık olduğunu, aynı şekilde Kıbrıslı Türklerin haklılığının da çok net olduğunu belirterek, ‘’Azeri ve Türk diasporası güçlerini birleştirse dağları deleriz’’ dedi.

Bakü’de yapılan Dünya Azerbaycan ve Türk Diaspora Kuruluşları Birinci Forumu’na katılan Talat, forumdaki konuşmasında Kıbrıslı Türklerin tecridinin çeşitli nedenlerle hâlâ devam ettiğini, ancak bu çok önemli forumda temsil edilmelerinin dünyada yalnız olmadıklarını gösterdiğini söyleyerek, ‘’Bundan büyük kıvanç duyuyoruz’’ diye konuştu.

Türkiye-Azerbaycan diasporası işbirliğinde Kıbrıslı Türklerin de küçük bir payı olduğunu, ancak alacağı desteğin çok büyük olacağını dile getiren Talat, diaspora kuruluşları işbirliğinde Kıbrıslı Türklerin haklarının da savunulmasının çok önemli olduğunu ve bu desteği alacaklarına inandığını dile getirdi. Türkiye’nin Kıbrıslı Türklere haklı mücadelelerinde hiç bir şey esirgemediğini, hiçbir önkoşul koymadan desteklediğini söyleyen Talat, ‘’bu süreçte Türkiye ile kardeş, hatta kardeşten öte olduklarını’’ söyledi.

Azerbaycan’ın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ konusunda haklı olduğunun çok açık olduğunu vurgulayan Talat, aynı şekilde Kıbrıslı Türklerin haklılığının da çok net olduğunu belirterek, mücadelelerinde Türk-Azeri diasporalarının desteğinin büyük önem taşıyacağınıve bu desteği alacaklarına inandığnı vurguladı. Talat, ‘’Azeri ve Türk diasporası güçlerini birleştirse dağları deleriz’’ dedi.

Öte yandan, Talat’ın Bakü’deki diaspora toplantısına katılmasıyla ilgili olarak Yunanistan tarafından Bakü’ye yazılı herhangi bir nota veya bilgi notu iletilmediği, ancak iki kez şifahi olarak gündeme getirildiği öğrenildi. Bakü’de ilk kez yapılan Türkiye ve Azerbaycan diaspora kuruluşları birinci forumu ise, akşam saatlerinde gerçekleştirilen son oturumlarda kabul edilen karar ve bildirilerle sona erdi.

/ BAKÜ

11.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bağdat’ta tarihî gün

  Bağdat’ta havan topuyla açılış

  Talat: Birleşsek dağları deleriz

  Duvar yıkıldı, AB memnun

  Müslümanlar, Kurtuba Camiinde ısrarlı

  Saddam’ın yargıcı İngiltere’ye sığınıyor

  Chavez, Bush’un gölgesi gibi

  Halilzad: İran ile doğrudan görüşebiliriz

  ‘ABD İran’a saldırırsa, Tahran da Bakü’yü işgal edecek’

  Filipinler hükümetinden Müslümanlara muhtariyet teklifi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004