Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakem katletti

Küme düşme ihtimali en güçlü takım olan Sakaryaspor ile ligin tepelerinde kendine yer arayan Kayserispor'un, Adapazarı'ndaki mücadelesi müthiş oldu. Her iki takım sahada kazanmak için inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Sahada dengeyi Kayseri lehine bozan iki unsur vardı. Kayseri Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve maçın hakemi Hakan Özkan. Haklı ve oynayanın kazanacağı maçı bu ikili katletti.

Maçın başlamasıyla birlikte Sakaryaspor, seyircisinin de yoğun desteğiyle haftalardır kendisinden beklenilen mücadeleyi ortaya koymaya başladı. 5. Dakikada 10 da öne geçince Ertuğrul Sağlam baktı ki, pabuç pahalı, hemen hilei desiseye başvurarak hakemi etki altına alma planına başvurdu. Bunda da başarılı oldu. Her ikili mücadelede yere düşen kendi oyuncusu adına hakeme el kol hareketleriyle protesto gönderdi. Mücadelelerde kasıt yoktu. Nitekim bu plan ilk meyvesini verdi. Olmayan bir faulü uyduran hakem, Sakaryaspor'un ilk golü yemesine sebep oldu. Daha sonra Martinez' in hatasıyla Sakaryaspor yenik duruma düştü ve devre bu şekilde bitti.

İkinci yarıda Sakaryaspor büyük bir azimle skoru lehine çevirmeyi başardı. Ancak, hakem yine burada devreye girerek bütün takdir haklarını Kayserispor lehine kullanarak skoru 3-3 olarak ilan etti. Siz zaten düştünüz, niye bu kadar debeleniyorsunuz dercesine.

Bu ilan edişe, centilmen Sakarya seyircisi isyan etti haklı olarak. Biz de isyan ettik. Bu kadar haksızlığa açıkçası tahammül edemedik. Türkiye'deki bu anlayış sürdüğü sürece futbolda bir adım yol gitmemiz mümkün değil. Kafalarda skor belirlenirse; sahada oyuncuları fuzuli mücadele ettirmenin, tirübündeki seyirciyi galeyana getirmenin manasını birileri izah etmeli ki; bu tip olaylara biz de bir mana verebilelim.

[email protected]

Said OKUR

11.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tamam mı, devam mı?

  G.Saray, Trabzon'a 43-33 önde

  Beşiktaş 3 puana şartlandı

  Alex: F.Bahçe'de kalmak istiyorum

  Yiğit Kalın kayakta Bursa'nın gururu

  Wembley Stadı nihayet bitirildi

  Hakem katletti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004