Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Savunma Bakanına andıç sorusu

İHD İstanbul Şubesi, Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e, “Bir sivil bakan olarak; yetki ve denetiminiz altında olan TSK’nın fişleme ve ayrımcılık içeren raporlarına yönelik bir soruşturma yaptınız mı?” diye sordu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, askerlerin medyayı “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yandaşı” ve “TSK karşıtı” diye sınıflandıran andıçının bir militarist sansür uygulaması olduğunu açıkladı ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e gönderdiği mektupta “Bir sivil bakan olarak; yetki ve denetimiz altında olan TSK’nin bu tür fişleme ve ayrımcılık içeren raporlama çalışmalarına yönelik bir soruşturma yaptınız mı?” diye sordu.

Beyoğlu’ndaki Galatasaray Postanesi’nde mektubu göndermeden önce bir basın açıklaması yapan Şube Başkanı Hürriyet Şener, “Vergi ödeyen vatandaşların paraları ile finanse edilen bir kurumun, kendi görev ve yetkisi dâhilinde olmadığı halde medya kuruluşlarını TSK yanlısı veya karşıtı olarak fişlemesi basın özgürlüğüne yönelik ciddî bir darbe ve tehdittir” dedi.

Hak savunucuları, yazdıkları mektupta, andıçları basın üzerinde oluşturulmak istenen bir “militarist sansür mekanizması” olarak niteledi ve şöyle açıkladı:

“Bu uygulamayla, toplumda demokratikleşme ve sivilleşme konusunda ısrarla talepte bulunan gazeteciler, basın kuruluşları tehdit ediliyor, fişlenerek dışlanıyor, iş bulamaz, yayın yapamaz hale getirmek isteniyor. Daha açık bir ifadeyle, andıçlama, günümüzün modern ve tehlikeli bir sansür uygulamasıdır.”

İHD İstanbul Şubesi üyeleri, Vecdi Gönül’e “yanıtlarınız sivil demokrasiye olan inancınızı göstermesi açısından önemlidir” diyerek şu soruları sordu:

* İspanya’da subayların darbe iması üzerine görevden alınması ve hakkında dava açılması örneği dururken Genelkurmay Başkanı’nın iç yaşama ilişkin tehditkar açıklamalarına yönelik bugüne kadar ne gibi işlemlerde bulundunuz?

* Devlet memurları basına demeç vermek için amirlerinden sözlü ya da yazılı izin almak zorundadır. TSK’nın herhangi bir yerinde görevli kişiler veya üst düzey komutanlar, açıklama yaparken sizden izin alıyor mu?

* Ve en önemlisi, bu tür çalışmalar sizin bilginiz dahilinde mi yapılıyor? Değilse, bunu öğrendiğinizde seçimle iş başına gelmiş bir sivil bakan olarak ne yaptınız?

/ İSTANBUL

15.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Baskıya da, tahrike de hayır

  Türkiye sesimizi duyursun

  Savunma Bakanına andıç sorusu

  Yayla’nın avukatı: Eleştiri hakaret sayılmaz

  Yargıtay: Yüksek hakimlerin cezalarını biz veririz

  34 ülkede Türk şehitliği

  Hekimler ‘G(ö)rev’ yaptı

  Başşehir beyaza büründü

  Yozgat'ta kar sevinci

  Kar yağdı, ev çöktü

  ‘Polis, AB’ye uyum için tüm gücüyle çalışıyor’

  Gurbetçi oy hakkı istiyor

  Bakan Özak’tan sitem

  TBMM heyeti, Nick Burns ile görüştü

  ANAVATAN’ın sandelye sayısı 20’ye düştü

  Hekimlerin çoğu devlette

  ‘Eğitim özgürlüğü istiyoruz’

  2050’de dünya nüfusu 9 milyarı aşacak

  Denizlerdeki balık nesli tehlikede

  120 yaşında gençlere taş çıkarıyor

  Alanya’ya ‘ideal’ cezaevi

  Hava değişimine dikkat

  Dünya sanal, bağımlılık gerçek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004