Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe bahane arıyor

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, camiada şu andaki şampiyonluk inancının, 100. kuruluş yılındakinden daha fazla olduğunu söyledi. Demirören, "Fenerbahçe yöneticileri kaybedecekleri maçlara bahane arıyorlarsa, sakın beni kullanmasınlar. Futbol sahada oynanır, şampiyon sahadan çıkar" dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) Bursaspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili kararını ayrımcılık olarak değerlendirerek, "İşte çifte standart bu" dedi. Star TV'de ''Telegol Özel''in konuğu olan Demirören, PFDK'nin, Bursaspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili kararı hakkında, ''Yaşananlara sadece gülmek ve komik demekten başka bir şey aklıma gelmiyor. Ayrımcılık burada başlıyor. Gözlemci eğer olayları görmediyse, kör olması lazım. İşte çifte standart bu. Galatasaray maçında 52 saniye küfür edildi diye Beşiktaş'a seyircisiz oynama cezası verildi. Bursa'daki olaylar görülmüyorsa art niyetli olunması lazım. İşte bunun için 'Bütün engellemelere rağmen şampiyon olacağız' dedim.'' diye konuştu.

ALİ KOÇ'A CEVAP

Yıldırım Demirören, Kayseri Erciyesspor maçı sonrası ''Bugünün tarihini bir yere yazın. Beşiktaş şampiyon olacak'' ve Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç'un, geçtiğimiz günlerde yaptığı ''Son 4 haftaya 9 puan önde girmezsek şampiyonluğu kolay kolay bize bırakmayacaklarını düşünüyorum'' açıklamalarının hatırlatılması üzerine şu ifadeleri kullandı:

ŞAMPİYON OLACAĞIZ

"Sayın Ali Koç açıklama yapmadan önce kendi geçmişine bakması lazım. Fenerbahçe, 8 puan geriden gelip şampiyon olduğu sezon, 2. yarının başında kendi başkanları da aynı şeyi söylemişti. Kendi takımıma güvendiğim için böyle söyledim. Takıma olan inancımdan söyledim. Yine söylüyorum, biz şampiyon olacağız. Bize bir ceza veriliyorsa, diğer rakiplerimiz de hak ediyorsa aynı ceza verilmeli. Şu anda camiada şampiyonluk inancı, şampiyon olduğumuz 100. yılımızdan daha fazla. Takımıma ve camiama inandığım için böyle konuştum. Kimse bunun altında bir şey aramasın. Ama eğer sayın Fenerbahçe yöneticileri kaybedecekleri maçlara bahane arıyorlarsa, sakın beni kullanmasınlar. Futbol sahada oynanır, şampiyon sahadan çıkar. Ben de takımımın sahadaki oyunuyla şampiyon olacağına inanıyorum. Camia olarak şampiyonluğa inanıyoruz.''

İBRAHİM AKIN KALACAK

Demirören, teknik heyetin isteğiyle yönetim kurulu tarafından kadro dışı bırakılan ve PAF takımla idmanlara çıkacağı açıklanan İbrahim Akın ile ilgili olarak da şunları söyledi: ' 'Şampiyonluğa da koşsak, son maça da çıksak otoriteyi bozana asla izin vermeyiz. Hala Beşiktaş'ın oyuncusu, ne zaman performansı düzelir, yanlış yaptığını görür, özür diler, o zaman takıma geri döner. Göndermek gibi bir düşüncemiz yok.''

29.03.2007


 

Şifo'nun çocuklarına yakın takip

Beşiktaş Kulübü'nün alt yapı antrenörleri, siyahbeyazlıların eski futbolcularından, antrenör Mehmet Özdilek'in (Şifo Mehmet) futbol okulundaki çocukları yakından takip ediyor.

Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzeni Çocuk Grupları ve Futbol Okulları Koordinatörü Ufuk Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şifo Mehmet ile temas halinde olduklarını ifade ederek, ''Şifo Mehmet'in iyi oyuncularını takip ediyoruz'' dedi. Şifo Mehmet'in bu çocukları öncelikle Beşiktaş'a göstereceğini açıkladığını vurgulayan Pak, ''Oyuncuları izliyoruz, eğer anlaşma sağlarsak beğendiğimiz oyuncuları Beşiktaş'a kazandıracağız'' diye konuştu. Bu arada, ''Şifo Mehmet ile Futbol Okulu'' programını yapan PH Yapım'dan yapılan açıklamada, Şifo Mehmet'in futbol okulundaki 16 futbolcudan Selim Gödebil ve Ümit Karaal'a Beşiktaş'ın talip olduğu açıklandı. Şifo Mehmet'in bugün 16 çocukla yapacağı basın toplantısında, bu transferi açıklayacağı bildirildi.

29.03.2007


 

Beşiktaş'ta kaleci Runje sakatlandı

Beşiktaş, Gençlerbirliği ile oynayacağı Süper Lig maçının hazırlıklarını sürdürdü. Milli takım kampından dönen ve bu sabahki çalışmaya katılan Hırvat kaleci Vedran Runje sol dizinden sakatlandı.

Çalışma sırasında ayağını ters basan Runje, antrenmanı yarıda bırakarak tesislere girdi. Kulüp Doktoru Ayhan Optur, Runje'nin durumunun yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacağını söyledi. Kaleci Murat'ın ise önemli bir sakatlığının bulunmadığı bildirildi.

29.03.2007


 

Futbolcu Altan'ın arabası alev aldı

3. Lig 3. Grup takımlarından Aliağa Belediyesporlu futbolcu Altan Aksoy (18), içinde bulunduğu LPG'li aracın alev alması nedeniyle tehlike atlattı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde vefat eden dedesi Abdil Aksoy'u toprağa verdikten sonra mevlide katılan Altan Aksoy, kuzeni Gökhan Kavçın'ın idaresindeki 35 NFC 93 plakalı LPG'li araçla seyir halindeyken, bir anda otomobil alev aldı. Altan ve Kavçın, ön kaputtan çıkan alevleri fark ederek, durdurdukları araçtan dışarı çıktı. İtfaiye yetkilileri, yangına gaz sızıntısının sebep olduğunu belirtti.

29.03.2007


 

Süper Kupa finali yine Almanya'da

Turkcell Süper Lig şampiyonu ile Fortis Türkiye Kupası'nı kazanan takımın karşı karşıya geleceği Süper Kupa Finali yine Almanya'da yapılacak.

Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Türkiye ve Almanya Futbol Federasyonları arasında Frankfurt'ta düzenlenen toplantıda, Almanya Futbol Federasyonu'nun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Temmuz sonu veya Ağustos başında düzenlenecek ikinci Süper Kupa Finali'ne bir kez daha ev sahipliği yapma önerisini kabul ettiği bildirildi.

29.03.2007


 

Yıldıray: Hertha Berlin'de kalmam azalıyor

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hertha BSC Berlin ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan milli futbolcu Yıldıray Baştürk, bu takımda kalma şansının gittikçe azaldığını söyledi.

Yıldıray, antreman sonrasında yaptığı açıklamada, Almanya dışından bir takımla anlaşmayı düşünmediğini ifade ederek, ''VfB Stuttgart ve Borussia Dortmund'dan ciddi teklifler aldım. Hertha Berlin'le görüşmelerim de sürüyor. Ancak burada kalma şansım gittikçe azalıyor'' dedi. Bu sezon sakatlığından dolayı birçok karşılaşmada yer almayan Yıldıray, Hertha BSC Berlin'in Şampiyonlar Ligi şansının bulunmadığını, ancak gelecek hafta sonu oynayacakları FC Nürnberg karşılaşmasını kazanmaları durumunda UEFA Kupası'na katılma olasılığının hala mevcut olduğunu belirtti. Türk Milli Takımı'nın Yunanistan'la yaptığı karşılaşmayı da değerlendiren Yıldıray, ''Galibiyete çok sevindim. Çok iyi oynadık. Bu galibiyet önemliydi. Bu maçta yer almayı çok isterdim. Ancak sakatlığımın geçmesi çok daha önemli. Sakatlığım geçtikten sonra milli takımda yer alacağıma inanıyorum'' şeklinde konuştu.

29.03.2007


 

Ronaldo 80 milyon dolar mı?

İspanya La Liga takımlarından Real Madrid'in başkanı Roman Calderon, Manchester United'ın Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, AC Milan'ın orta alan oyuncusu Kaka ve Borussia Dortmund'tan Christoph Metzelder'i transfer etmek istediğini açıkladı.

Calderon, Cristiano Ronaldo'nun Manchester United'ın oyuncusu olduğunu, ancak İngiliz kulübün satmak istemesi halinde transfer için kendilerinin ilk sırada yer aldığı söyledi. Avrupa basınında Ronaldo'nun 80 milyon Avro karşılığında mor menekşelere gideceği yönünde çıkan haberleri yalanlayan Calderon, ''Transfer ücretinin anlaşılabilir bir oranda olması lazım. Şu anda 80 milyon edecek futbolcu yok'' dedi. Ronaldo ile birlikte Brezilyalı yıldız Kaka'yı da takımda görmeyi arzuladığını ifade eden Calderon, ancak Kaka'nın transferinin de çok zor olduğunu kaydetti.

29.03.2007


 

Mardin ligde kalır

Lig A'da 26. haftayı geride bıraktık. Puan cetvelinde alt ve üst sıralar şekillenmeye başladı. Şampiyonluğa oynayan G.B.Oftaş, İ.B.Bld ve Malatyaspor son haftaya kadar kıyasıya çekişecek gibi. Ligin dibinde ise, Mardin, T. Telekom, A. Sebat ve Uşakspor son 8 haftaya girerken kümede kalmak adına varını yoğunu ortaya koyacaktır.

Mardinspor çok iyi bir ekip. Şu andaki yerleri kendileri açısından pek parlak görünmese de ben Mardinin bu ligin iyi ekiplerinden olduğuna inanıyorum. Bu ligde rahat kalacağını, yalnız 3 puanlık sistemde işi riske sokmamak adına bir an evvel toparlanacaklarını düşünüyorum. Mardinin taraftarlarına da buradan kocaman alkışlar gönderiyorum. Bu taraftar onlarda olduğu müddetçe inanın iyi sonuçlar almamak için hiçbir sebep yok sanırım.

Bu ligde, şampiyonluğa oynayan takımlarla ligde kalmak adına varını yoğunu ortaya koyan ve ilk 6 için canını dişine takan takımlarla her hafta sürpriz ve bir o kadar da kaliteli maçlar izlemekteyiz. Ancak bu haftadan sonra takımlar kaliteli futbol değil, 3 puan parolasıyla sahaya çıkacaklardır.

[email protected]

Said YALÇIN

29.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004