Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Birlik Vakfından Deniz Baykal’a dâvâ

Birlik Vakfı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, partisinin grup toplantısında vakıf aleyhinde sözler sarf ettiği ve vakfın ‘’kişilik değerlerine saldırıda bulunduğu’’ iddiasıyla 2 bin YTL’lik manevi tazminat dâvâsı açtı.


Özkök: Ben muhtıra vermem

Daha önce bir internet sitesi kaynak gösterilerek basında kısmen yer alan ve Örnek’in “Görevden ayrılmadan önce bilgisayardan silmiştim” diyerek bir k

Siyaset: Tek yol demokrasi

Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait günlükteki “darbe girişimi” iddiaları, siyasîlerce tepkiyle karşılandı. Ağar iddialar


  Türkiye, üyelik sürecinde yeniden “rayına” oturdu

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Hırvatistan ve Türkiye’yle yapılan üyelik müzakerelerindeki gelişmelerden memnuniyet duyduğunu belirtti.


  AB yolunda bir fasıl daha açıldı

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde, işletmeler ve sanayi politikası faslı, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın da katılımıyla düzenlenen Hükümetler Arası Konferansla (HAK) müzakerelere açıldı.


  “Gözyaşına hayır” kampanyası

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, ‘’Silâh zoruyla demokrasiler kurulamaz ve ayakta tutulamaz. ABD’nin, işgale bir an önce son vererek, hem kendini, hem de insanlığı bu bataktan kurtarması gerekmektedir’’ dedi.


  Bardakoğlu: Kendimiz için istediğimizi başkaları için de isteyelim

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ‘’Kendimiz için istediğimizi başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır’’ dedi.


  Diyalog hayat tarzı olmalı

Avrupa Konseyi Gençlik ve Spor Müdürü Ralf-Rene Weingartner kültürler arası ve dinlerarası diyaloğun hayat tarzı haline getirilmesi gerektiğini söyledi.


  Hafta sonu yağış geliyor

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerinde 31 Mart Cumartesi günü sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağış beklendiği bildirildi.


  Vatandaş viziteye tepkili

Hastahanelerde 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren vizite kâğıdı ile muayene dönemi yeniden başlarken, bazı hastalar bu duruma bir anlam veremediklerini belirtti.


  İnternette örnek olacağız

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetin olumsuz etkilerinin önlenmesi konusunda pek çok ülkede yasal düzenleme bulunmadığına işaret ederek, Türkiye’nin bu konuda gerçekleştireceği yasal düzenlemenin, pek çok ülkeye örnek teşkil edeceğini söyledi.


  Nurlar, sevginin temsilcisi

“Bediüzzaman Haftası” dolayısıyla Antalya AKM PERGE salonunda “Bediüzzaman’a Göre İslâmda Sevgi” adlı konferans tertiplendi. Açılış konuşmasını yapan eğitimci-yazar Nejat Eren "Bediüzzaman ve Risâle-i Nur Külliyatı sevgi kimliğinin en parlak en etkili bir temsilcisi ve savunucusu olmuştur" dedi.


  Sevgi kâinatın mayasıdır

Bediüzzaman Said Nursî'nin vefatının 47. yıldönümü münasebetiyle Emekli Eğitimci Tahir Ünverdi tarafından Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde “Sevgi ve Muhabbet” konulu bir konferans düzenlendi.


  Kutlular: Çözüm Risâle-i Nur'da

Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47. yılı sebebiyle Malatya Belediye Konferans Salonunda düzenlenen anma programı büyük bir ilgi gördü.


  Serbest kıyafet uygulaması herkesi sevindirdi

Adana’da bir ilköğretim okulunda gerçekleştirilen uygulamayla öğrencilere haftanın bir günü serbest kıyafetle okula gelme fırsatı verildi.


  Şöhret mutlu etmiyor

Televizyon kanallarında son dönemlerde sayıları hızla artan şarkı ve dans yarışmaları sonucu elde edilen “yalancı şöhret’’in kişilere mutsuzluk getirdiği bildirildi.


  Marmara’da 5 metrelik köpek balığı yakalandı

Marmara Denizi’nde, Mudanya ile İmralı Adası açıklarında 5 metre boyunda, 750 kilo ağırlığında camgöz cinsi köpek balığı yakalandı.


  Haklardaki erozyon şiddeti körüklüyor

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 2006’yı değerlendirdiği raporunu yayınladı. raporu değerlendiren Vakıf Başkanı Yavuz Önen, “Bütün dünyada temel hak ve özgürlüklerle ilgili temel değerlerin erozyonu, Türkiye’deki insan hakları ortamını da olumsuz etkiledi” dedi.


  Önce sabah namazı, sonra sabah sporu

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Karakurt beldesine bağlı Akkoz köyünde cami cemaati, sabah namazının ardından imamla birlikte spor yapıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004