Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Öyle bir süreçten geliyoruz ki...

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “terör olaylarının son günlerde artmasının cumhurbaşkanlığı seçimi ve yaklaşan genel seçimlerle ilgisinin bulunup bulunmadığı’’ sorusunu cevaplarken, “Arada bağlantı kurmak ne kadar doğru olur, yani keçi can derdinde, kasap et derdinde gibi birşey” dedi. Çiçek, “Anladığım kadarıyla öyle bir süreçten geliyoruz ki, bunları yan yana koyabiliyoruz demektir” ifadesini kullandı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçek, teröre karşı askerî tedbirlerin düşünülüp düşünülmediğinin sorulması üzerine de, “Bu noktada bizim söyleyeceğimiz, işin kararlılığıdır. Yapılması gereken ne varsa hükümet bu noktada her türlü adımı atmaya kararlıdır. Bugüne kadar olduğu gibi. Geri kalan kısım, belki herşey kamuoyu önünde tartışmaya müsait değildir’’ şeklinde konuştu.


Rektörler, Sezer'e teşekkür kuyruğunda

Atatürk, Cumhuriyet, Erciyes, Fırat, Gaziosmanpaşa, İnönü, Kafkas, Karadeniz Teknik ve Yüzüncü Yıl Üniversiteleri senatoları aldıkları ortak kararla,

Tunceli ve Bingöl’de 4 şehit

Tunceli Valiliği, Pülümür İlçesi ile Bingöl’ün Kığı İlçesi sınırında önceki gün yapılan operasyonda, 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, 1 güvenl


  STK’lardan AB atağı

Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinde birlikte hareket etme kararı alan Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Avrupa Türk İşadamları Derneği (ATİAD), Mayıstan itibaren lobi faaliyetlerine başlayacak.


  Demirel: Barzani haddini aştı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Irak Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesut Barzani’nin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, ‘’Çok haddini aşan ve aslında Türkiye’yi üzen, kızdıran ve çok gayri ciddî beyanlar’’ dedi.


  ‘Susurluk’ ve ‘Şemdinli’ ‘Adalet Gemisi’nde

Hukukçu, gazeteci, yazar ve şarkıcılardan oluşan bir grup, “Adalet Gemisi’’ adını verdikleri teknede ‘’Susurluk’’ ve ‘’Şemdinli’’ olaylarını ele aldı.


  MGK dün toplandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında dün Çankaya Köşkü’nde toplandı. Sezer’in 65. ve son kez başkanlık ettiği toplantı saat 13.30’da başladı. Toplantıda, iç ve dış gelişmeler değerlendirildi.


  Toplumsal huzurun çaresi, Kur’ân ahlâkı

Şirinevler'de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Risâle-i Nur Enstitüsü’nce “Bediüzzaman’ı Anma Haftası” faaliyetleri çerçevesinde “Toplumsal Barış İçin Sevgi” konulu bir anma programı düzenlendi.


  Konya’da kardeşlik mesajları

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri, vefatının 47. yıldönümünde Konya’da rahmetle anıldı. Konya Konevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Yeni Asya Gazetesi Konya Temsilciliğinin ev sahipliği yaptığı anma toplantısına, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular ve Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz katıldı. Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin vefatının 47. yıldönümü dolayısıyla yapılan toplantıyı kalabalık bir dinleyici topluluğu takip etti.


  Dünyada Kutlu Doğum coşkusu

Kutlu Doğum Haftası, bütün dünyada çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. ABD’deki Kandil gecesi ve Ukrayna’da düzenlenen mevlit programı ile binlerce kişi Peygamber Efendimizin (asm) doğum gününü coşku içinde andı.


  Eğit-Bir-Sen’den Yeni Asya’ya plaket

Eğitimciler Birliği Sendikası İzmir Şubesi, çeşitli kurumlara katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.


  Acaristanbul tapularına ihtiyatî tedbir

Orman Genel Müdürlüğünce “Acaristanbul”daki 954 kat irtifakı tapusunun iptali talebiyle açılan dâvâda, dâvâ konusu taşınmazın el değiştirmemesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir konulmasına karar verildi.


  Çocuk, medya mağduru

Kocaeli’de yerel gazetecileri ve sosyal hizmet kurumları çalışanlarını buluşturan eğitim pogramında katılımcılar, çocuğun medyada yer alan yanlış haberlerle mağdur edildiğini dile getirdiler.


  Çocukların parasının geçmediği market

Geçtiğimiz hafta sonunda toplantı, temel atma ve açılış törenleri için Bursa’da bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül Kaplıkaya Çocuk Yuvası’nın yanı sıra ŞAYPA’nın öncülüğünde, Bursa Valiliği ve Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirilen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Minimarket’in de açılışını gerçekleştirdi.


  Irak Fuarı bölgeye umut taşıyacak

Büyük bir kaosun içinde bulunan Irak, Türkiye’de düzenlenecek olan II. Uluslararası Irak Fuarı ile nefes alacak. 23-27 Mayıs 2007 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek fuar ile ilgili bir araya gelen Türkiye ve Irak yetkilileri son hazırlıklar yapıyor.


  İstanbul’da su kesintisi

Ömerli-Çamlıca Ana İsale Hattı ve Dudullu içme suyu depolarındaki bakım, onarım ve yenileme çalışmaları sebebiyle İstanbul’un bazı semtlerine 11 Nisan’da 30 saat süreyle su verilemeyecek.


  Sosyal Hizmete yoğun ilgi var

‘’Alo 183, Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı’nı, Mart ayında arayan 859 kişi yardım istedi. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, ‘’Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı’’na Mart ayında en çok özürlüler başvurdu


  Dedeye niyet, toruna kısmet

Muş’ta 1966 yılında yaşanan Varto depreminde hak sahibi olan ve 25 yıl önce vefat eden Halit Menteş’in konutu, 41 yıl aradan sonra tamamlanarak torununa teslim edildi.


  Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor

Sakarya’nın Ferizli ilçesinde, köy kadınları ve genç kızlar bilgisayar öğrenmek için kursa gidiyorlar.


  Virginia’da kandil gecesi

ABD’nin Virginia eyaletinde faaliyet gösteren ATFA (American Turkish Friendship Association) Kutlu Doğum Haftası faaliyetleri çerçevesinde bir kandil gecesi düzenledi.


  Kuru fasulye protein deposu

Baklagillerden olan kuru fasulyenin tam bir protein deposu olduğu ortaya çıktı. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye vejetaryen beslenme için de bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.


  TÜBİTAK’tan ‘PARDUS’ daveti

TÜBİTAK mühendisleri tarafından geliştirilen Türkiye’nin millî yazılımı PARDUS, özgür yazılıma gönül veren öğrenciler için yeni ufuklar açacak. TÜBİTAK, PARDUS işletim sisteminin geliştirildiği Gebze’deki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünde (UEKAE) özgür yazılım konusunda lise ve üniversite öğrencilerine staj imkânı sağlayacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004