Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuk, medya mağduru

Kocaeli’de yerel gazetecileri ve sosyal hizmet kurumları çalışanlarını buluşturan eğitim pogramında katılımcılar, çocuğun medyada yer alan yanlış haberlerle mağdur edildiğini dile getirdiler.

IPS İletişim Vakfı’nın sürdürdüğü “Medya Özgürlüğü ve Bağımsız Gazetecilik İzleme ve Haber Ağı” - BİA²Projesi ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye’nin birlikte düzenledikleri, “Çocuk Odaklı Habercilik Eğitim Programı” 29-30 Mart tarihlerinde Kocaeli’nde gerçekleşti. Yerel gazetecileri ve sosyal hizmet kurumları çalışanlarını buluşturan programda katılımcılar, çocuğun medyada yer alan yanlış haberle mağdur edildiği dile getirdiler. Katılımcılar bu konudaki deneyimlerinden örnekler verip atölye çalışmalarında haber analizi yaptılar.

Bekirpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen iki günlük eğitimde, eğitimciler, öznesi çocuk olan haberlerin uyması gereken ölçütleri aktardılar, sosyal hizmetler ile medyanın ortak çalışmasının ve medyaya çocuk katılımının önemini vurguladılar. BİA² ve UNICEF’in düzenlediği dokuzuncu çocuk haberciliği eğitimi Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk’ün davetiyle ilk kez bir belediye bünyesinde gerçekleştirildi. Başkan Köktürk açılış konuşmasında Bekirpaşa Belediyesi’nin çocuk konusundaki hassasiyetini dile getirdi ve “çağdaş yönetimlerin ve demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan medyanın çocuklara gerektiği kadar vermesi gerekir” diye konuştu. BİA² Proje Danışmanı Nadire Mater açılış konuşmasında Bağımsız İletişim Ağı’nın çalışmaları ve yerel basına yönelik etkinlikler hakkında bilgi verdi. Yerel medya mensupları da, eğitim sonucu artık çocukları ve çocuk haberlerini algılayışlarının değiştiğini, haberleri çocuk haklarının perspektifinden göreceklerini ifade ettiler. İki günlük eğitimin sonunda katılımcılar BİA² ve UNICEF’in hazırladığı sertifikalarını aldılar.

ÇOCUK HAKLARI GÖZETİLMELİ

Antalya Barosu çocuk hakları komisyonundan Avukat Yasemin Onat, çocuk haklarının uluslar arası hukuktaki temel standartları hakkında bilgi verdi ve Türkiye’nin de imzaladığı temel sözleşmeleri hatırlattı. Medya mensuplarının haber konusu olan çocuğu gözeterek haber yapması gerektiğine değinen Onat, çocukların kitle iletişim araçlarıyla ilişkisinin nasıl olması gerektiğini anlattı. Onat, haber yaparken, yasayla ihtilâf halindeki çocuğun mağdur da olsa, fail de olsa kimliğini deşifre edecek bilgilerin, fotoğrafının yayımlanmasının yanlış olduğunu ifade etti; “Haberlerde çocukların kendi düşünceleri kendi söyledikleri gibi yer almalı” dedi. Çocukların “suça itildiğini” belirten Onat, “çocuklara ‘sizlerin farkındayız’ demeliyiz” diye konuştu.

/ KOCAELİ

11.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Öyle bir süreçten geliyoruz ki...

  Rektörler, Sezer'e teşekkür kuyruğunda

  Tunceli ve Bingöl’de 4 şehit

  Hisarcıklıoğlu: Yetki TBMM’nin

  STK’lardan AB atağı

  Demirel: Barzani haddini aştı

  ‘Susurluk’ ve ‘Şemdinli’ ‘Adalet Gemisi’nde

  MGK dün toplandı

  Toplumsal huzurun çaresi, Kur’ân ahlâkı

  Konya’da kardeşlik mesajları

  Dünyada Kutlu Doğum coşkusu

  Eğit-Bir-Sen’den Yeni Asya’ya plaket

  Acaristanbul tapularına ihtiyatî tedbir

  Çocuk, medya mağduru

  Çocukların parasının geçmediği market

  Irak Fuarı bölgeye umut taşıyacak

  İstanbul’da su kesintisi

  Sosyal Hizmete yoğun ilgi var

  Dedeye niyet, toruna kısmet

  Köylü kadınlar bilgisayar öğreniyor

  Virginia’da kandil gecesi

  Kuru fasulye protein deposu

  TÜBİTAK’tan ‘PARDUS’ daveti


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004