Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Nevşehir’de Kutlu Doğum

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Hüma Hatun Aileyi Koruma ve Geliştirme Derneği tarafından “Sevgi ve Şefkat Peygamberi Hz. Muhammed (asm)” konulu konferans Tokat-Kültür Sarayında Araştırmacı-Yazar Vehbi Vakkasoğlu tarafından verildi.

Programın sunuculuğunu Ahmet Bozkurt, açılış konuşmasını ise ilahiyatçı Sabri Önsoyluoğlu yaptı. Mehmet Uysal’ın Kur’ân tilâvetiyle başlayan programın sonrasında, İmam-Hatip Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Dal’ın okuduğu “Sen yoktun” şiirinin ardından Can Kardeş Çocuk ilahi grubunun söylediği ilahiler dinleyicilere duygulu anlar yaşattı. Peygamber Efendimizin Sevgi ve şefkati ile ilgi hazırlanan sinevizyon büyük beğeni topladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından Araştırmacı-yazar Vehbi Vakkasoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Efendimizin getirdiği kardeşlikti, ebediyen kardeş olmamızı isterdi. Zaten öyle buyuruyor, insanlarla iyi geçineceksiniz, insanlar ya yaratılışta bir eşiniz ya da dinde kardeşinizdir. Bizim için yabancı yok, bizim için öteki yok, bizim için düşman yok.. Onun has ve halis talebesi aşk çağlayanı Mevlânâ diye yazmaya doyamadığımız,anlatmaya kıyamadığımız bu senede bütün dünyada anmaya çalıştığımız Hz. Mevlânâ der ki; ‘Güller güzelini anladıysanız eğer her insana bir hazreti insan diye bakabilirsiniz. İnsan, Allah’ın yarattığı en üstün canlı, bütün varlıkların üstünde tuttu, bütün varlıkları hizmetine sundu. Ama kendisi hazreti insan oluşunun farkında olmayabilir. Bizim üzerimize düşen habersiz insanları haberdar etmek. Efendimiz yine buyurur ki; ‘Komşularınızdan sorumlusunuz, komşular ailedendir.’ ‘Kimler komşudur ya Resulullah?’ Kırk ev sağa, kırk ev sola, kırk ev öne, kırk ev geriye komşularımızdır, sorumlusunuz. Kendisi tokken aç sabahlayan komşusu içinde, bizden değildir’ diyor Efendimiz.”

Cemil YÜZER

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nevşehir’de Kutlu Doğum

  Diyarbakır’da “kültür elçileri” yetişecek

  Bayramiç Bediüzzaman’ı andı

  Kosovalı ressamlar, Türkiye’de sergi açacak

  Hafızlar büyüledi

  15 günde bin ziyaretiçi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004