Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gençlere eğlenceyle tuzak kuruluyor

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, okullarda yaşanan şiddet olayları ve madde bağımlılığının arkasında hedonist (hayatın amacı olarak hazzı seçmiş) grupların bulunduğunu belirtilerek, ebeveynlerin çocuklarının aynı renk ve tonda giyinmeye başlamaları karşısında dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Özkan, yaptığı açıklamada, Türkiye’de gençliği tehdit eden en önemli sorunların başında hedonist grupların geldiğini belirtti. Bu grupların sınırsız hürriyet vaatleriyle hazcılığa sevk ettikleri genç ve çocukları madde bağımlısı yaptıklarına dikkati çeken Özkan, şunları söyledi:

‘’Bu gruplar genç ve çocukları uyuşturucu madde bağımlısı yapıp ve sınırsız hürriyet vaatleriyle de gençleri hazcılığa sevk etmektedir. ‘Canın ne istiyorsa onu yap, o senin kanunun olsun’ felsefesini benimseyen bu gruplar, gençleri sınırsız hazcılığa sevk etmekte ve madde bağımlısı yapmaktadırlar.’’

Türkiye’de son yıllarda okullarda yaygınlaşan şiddet olaylarının ardından bu grupların olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Özkan, bu grupların taraftarlarını kendilerine bağımlı ve hatta köle haline getirebilmek için beyin yıkama, ferdi ve grup terapileri, psikoterapiler, uyuşturucu bağımlılığını yaygınlaştırma, gençliğin cinselliğe olan zaafından yararlanma ve eğlenceyi teşvik etme gibi yöntemlerden yararlandıklarını söyledi.

Bu gruplarının bazılarının kendilerine ait bir renklerinin bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Özkan, şöyle devam etti: “Satanistler devamlı siyah giymektedirler. Turuncu veya beyaz gibi renkleri seçen gruplarda var. Bu gruplara giren genç ve çocukların giyim şekilleri değiştirmekte ve devamlı gruba ait renkte giysiler giyinmektedirler. Ebeveynler bu konuda dikkatli olmalıdırlar. Eğer çocuklarının giyimleri değişmeye başlar ve hep aynı renk ve tonda giyseler giymeye başlarlarsa dikkat etsinler. Aynı renk ve tonda giymeye başlayan çocukların bu gruplara girmiş olma ihtimali var. Ebeveynler bunu tür gözlemleri olursa, çocuklarının çevresini iyi araştırmalı ve ona göre tedbir almalıdırlar. Yoksa çocukların bu grupların kölesi haline gelir.’’

/ ERZURUM

08.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi hançerlendi

  Cemaatler olmasa ne olur?

  Kapusuz: 22 Temmuz değişmez

  TÜSİAD: Anayasa değişikliği yeni Meclise bırakılmalı

  Mumcu: Muhtıradan haberi olan, hükümette

  CHP’nin ikinci başvurusu raportörde

  GP, YSK’ya başvurdu

  Bakan Yıldırım görevi bıraktı

  Yargıtay’dan iki istifa

  Problem Anayasa'da

  Gül: Orduyla ilişkilerimiz mükemmel

  Bürokratlar için istifada son gün

  Hızlı trenin yolcuları hazır

  Sigarayla mücadele Sigarayla mücadele için işbirliği arayışı

  İzmir’de susuz yaz

  Arı ölümleri normal mi?

  Gençlere eğlenceyle tuzak kuruluyor

  Bebeğin cinsiyeti 6. haftada belli oluyor

  Beyninizi zinde tutun


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004