Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bağdat’ta tarihî buluşma

İran ve ABD’nin Bağdat büyükelçileri Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin konutunda bir araya geldi. Görüşme, 1979’daki devrimin ardından Tahran’ın Washington’la kurduğu ilk üst düzey temas olma özelliğini taşıyor. Başşehir Bağdat’ta çok iyi korunan Yeşil Bölge’deki görüşmede İran’ı Büyükelçi Hasan Kazımi Kumi, ABD’yi ise Ryan Crocker temsil ediyor.


Wolfowitz: Beni medya yıktı

Dünya Bankasının görevinden ayrılmak zorunda kalan Başkanı Paul Wolfowitz, kuruluştaki ve medyadaki “aşırı sıcak” atmosferin kendisini istifa etmek zo

Vatikan yeniden diyaloğa yöneliyor

Vatikan, Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu’nu yeniden müstakil bir birim haline getirmeyi kararlaştırdı. Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal


  İslâm ülkelerinden dayanışma çağrısı

Dünya İslam Ekonomik Forumuna katılan bazı ülkelerin liderleri, “yeni bir İslam altın çağı” oluşturulması için Müslüman ülkelere birlikte çaba gösterme çağrısında bulundu.


  Royal: Sarkozy, geri adım atmak zorunda

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kaybeden Sosyalist aday Segolene Royal, yeni Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Türkiye konusunda geri adım atmak zorunda olduğunu söyledi.


  15 Şiî rehin alındı

Irak’ın başşehri Bağdat’ta Sünnî direnişçilerin, iki otobüste seyahat eden 15 Şii yolcuyu kaçırdığı, çıkan çatışmada 3 polisin öldüğü bildirildi.


  Beşşar’ın referandumunun sonuçları ertelendi

Suriye’de Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın 2. dönem başkanlığı için yapılan referandumun sonuçlarının açıklanması bir gün ertelendi. Sonuçlar Salı günü açıklanacak.


  Nazarbayev’in damadı kırmızı bültenle aranıyor

Nazarbayev’in damadı ve Kazakistan’ın Avusturya eski Büyükelçisi Rahat Aliyev hakkında suç örgütü kurduğu gerekçesiyle uluslar arası arama emri çıkartıldı.


  İngilterede alkoliklere sağlık uyarısı geliyor

İngiltere’de hükümet ve teklifi gönüllü kabul eden alkollü içecek endüstrisi arasında yapılan anlaşma uyarınca, 2008 yılı sonu itibarıyla içki şişelerinin üzerine sigara paketlerindeki gibi sağlık uyarıları konulacağı açıklandı.


  En şahinleri İşçi Partisi lideri olacak

İsrail’in Lübnan’a bu yaz da saldırmaya hazırlandığı iddiaları tazeleğini korurken, solcu İşçi Partisi’nin başkanlık seçimlerinde ‘savaşı en iyi ben yönetirim” mesajı veriliyor. Seçimin favorisi olarak eski Başbakan Ehud Barak ile eski istihbarat şefi Ami Ayalon gösteriliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004