Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Halil USLU

Kırşehir de çok renkli geçti



Türkiye her geçen gün her şekliyle yeniliklere, inkişaflara gitmektedir. Nüfusunun süratle inkişafı her cihetle yeni gelişmelere ve müşterek çalışmalara mecbur kılmaktadır. Dünyanın münevver insanları bir masanın etrafında toplanmanın hazzını duyarken, bizim Kırşehirli eğitimciler ve yüksek okullarından mezun olanlar her yıl geleneksel olarak yaptıkları piknik toplantılarını, her şekliyle kullanıma elverişli olan Kırşehir Dinekbağı Güzler Parkı’nda geçtiğimiz hafta tekrar deruhte ettiler. Bizi de misafir yazar ve konuşmacı olarak dâvet ettiler.

Makalemin başında “Kırşehir çok renkli geçti” dememin bir çok mânâsından bir kaçı şöyle:

22 Temmuz seçimleri için her partinin milletvekili adayları, mezkûr piknik alanlarına gelip bütün toplulukları ziyaret ederek kendilerini takdim ediyor, fikirlerini beyan ediyor ve rey talep ediyorlar. Bunlardan bir tanesi DP teşkilâtıydı. Kırşehir il başkanı başkanlığında, eski bakanlardan DP 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Ramazan Mirzaoğlu ve şair ve eğitimci DP 2. sıra adayı Bilal Işıklı ve diğer yöneticiler iştirak ettiler.

Kendilerine takdim konuşmaları için söz hakkı verdik. Hem bayanlara ve hem de beylere ayrılan kesimlerde mikrofon ve hoparlör teşkilâtı münasebetiyle, her iki aday da geniş topluluğa hitap ettiler. Kendilerini gayet şevkli ve moralli gördük. Akabinde program gereği şahsımızın “Risâle-i Nurlardan kesintiler” başlıklı sunduğumuz sohbeti dinleyerek ayrıldılar. Ayrılırken kendilerine hitaben dedim ki: “Türkiye’de 200 barajın ve 3 bin göletin üstündeki mührün yüzde 85’i şanlı kıratındır, yani demokrat misyonundur. Elbette barajı yapanlar barajın altında kalamazlar, Türkiye’de DP misyonunun kemikleşmiş yüzde 9’luk çekirdek kadrosu vardır. Artık bizimle beraber sizler bunu daha yukarılara çıkarmanın şevkini gösteriniz. Sizlerin burada fazla oturması doğru değil. 45 bin köyün, 3250 belediyeliğin ve 924 ilçenin hepsinde sizlerin ayak izleri olmalıdır.” Ve Zumer Sûresi 53’üncü âyeti de okuyarak, Hz. Bediüzzaman’ın nasıl bir demokrat vatanperver olduğunu söyleyerek kendilerini alkışlarla yolcu ettik...

Pikniğin bir gün öncesi de Kırşehir Demokrat gençlerine “demokrat misyonun mazisi ve kuruluş sebepleri, ezanın aslına nasıl çevrildiği, imam-hatip okullarının nasıl açıldığı, fikir hürriyetinin ne olduğu, ihtilâllerin açtığı yara, merhum Menderes’in ve arkadaşlarının idamı, seçim döneminde iç kavgaların yapılmaması ve bu partiye hizmet etmiş liderlerin aleyhinde asla konuşulmaması, ümitsizliğin yasaklanması, panel seminer ve konferansların daima yapılması, Menderes gecelerinin yapılması ve emsâli sosyal faaliyetlerin hayata geçmesi ve sandığa giden milyonlarca gencin neresinde olunduğu” gibi konular üzerinde hukukçu Ömer Peker Beyle birlikte konuştuk.

Aynı günde diğer bir faaliyet de; Yeni Asya gazetesinin Kırşehir temsilcisi N. Ceylan ve tüccar İ. Sulubulut’un evlâtlarının düğünleri idi. Meğer Kırşehir’de kız evi de, oğlan evi de yemek veriyor, sonra kına gecesi yapıyorlarmış. Çok yoğun ilginin olduğu bu düğünde sohbetlerimiz ve duâlarımız oldu. Evlenen genç kardeşlerimize iman ve vatan hizmetinde daimî saadetler niyaz ediyoruz.

Bu güzel ve anlamlı pikniğin bir bölümünde Yeni Asya gazetesinin Sivas, Kayseri ve Kırşehir illerinin bölge istişaresi de deruhte edildi. Ayrıca eğitimci arkadaşlar yeni ufuklar ve çağı yakalamak için ayrı bir gündemde dertlerini ve sorunlarını paylaştılar. Pikniğe iştirak çoktu. Ankara’dan, Yerköy’den, Kırıkkale’den, Kayseri’den, Aksaray’dan, Sivas’tan, Yozgat’tan, Kırşehir’den, Ortaköy’den ailece katılanlar oldu. Çok görkemli ve çok verimli geçti.

Emeği geçen arkadaşların hepsini saymak mümkün değil, hepsi bir değer. Başta Cemalettin, Şahin, Necati, Hikmet, Ercan, Remzi, Zeki, Osman ve Mehmet Beyler olmak üzere bütün ağabey ve kardeşlerimizi, bütün iştirakçiler adına gönülden tebrik ediyorum, müstesna bir güne vesile oldular. Kendilerini ayakta alkışlıyorum. İnanıyorum aziz Türkiye’mizin bütün beldelerinde, bilhassa bu ayda bu nev'î piknikler yapılmalı ve yapılmaktadır.

13.07.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (06.07.2007) - Trabzon'dan Çukurova'ya

  (29.06.2007) - Trabzon da bir değer

  (22.06.2007) - Seyyid Harun diyarında sevgi

  (15.06.2007) - 40 yıl sonra

  (01.06.2007) - 27 Mayıs ve Demokrat Parti

  (25.05.2007) - Kızılalan Yaylası

  (18.05.2007) - Din umumun malıdır

  (11.05.2007) - Vakıfların zarureti

  (04.05.2007) - Sevgi şelâlesi ve muhabbet meşalesi

  (27.04.2007) - Verdiğin ne, aldığın ne?

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004