Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Belirsizlik uzamasın

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’de, seçim öncesinde, bir kısımın içinde bulunduğu ‘’Bekle-Gör’’ yaklaşımının, tüketim ve özel sektör yatırım harcamalarında biraz yavaşlamaya sebep olduğunu söyledi.

Babacan, özellikle son birkaç aydan bu yana tüketim ve özel sektör yatırım harcamalarında görülen yavaşlamanın, ‘’Bekle-Gör’’ yaklaşımından kaynaklandığını vurguladı. Türkiye ekonomisinin güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne işaret eden Babacan, bu yılın ilk çeyreğindeki büyümenin ise daha çok dış talepli bir büyüme olduğunu belirterek, ‘’Bekle-Gör’ yaklaşımı uzun sürerse, bu durum 2007 büyüme rakamlarını da olumsuz etkileyebilir’’ dedi.

Türkiye’deki öngörülebilirliğin güçlendiğini ifade eden Babacan, bu sebeple gelen yatırımların da kalıcı yatırımlar olduğunu, büyümenin istikrarlı bir biçimde devam etmesi açısından belirsizliğin de olmaması gerektiğini kaydetti.

Belirsizliğin kısa sürede atlatılmasının önemine dikkat çeken Babacan, ‘’Bekle-Gör’ yaklaşımının ve dolayısıyla belirsizlik sürecinin kısa sürede atlatılması, yeni Meclisin oluşması, Hükümetin kurulması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hızına endeksli’’ diye konuştu.

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZA

ZAM YOK...’’

Devlet Bakanı Ali Babacan, bazı haberlerde; ertelenen bazı kamu zamlarının, seçimlerin ardından yürürlüğe sokulabileceğine dair iddialar üzerine, Nisan ayında, bütçeyi gözden geçirerek GSMH’nin yüzde 0,6’sı oranında tedbirler paketi açıkladıklarını ve bu tedbirler paketinde de elektrik ile doğal gaza zam öngörülmediğini ifade etti.

Şimdiye kadar verdikleri bütün sözleri tuttuklarını vurgulayan Babacan, ‘’Petrol fiyatlarında olağanüstü bir gelişme olmadıkça, elektrik ve doğal gaza zam yapılmaz’’ dedi.

“İMKB’DEKİ YÜKSELİŞ NORMAL...’’

Babacan, İMKB’deki rekor düzeydeki yükselişin, daha önceki kaybın telâfisi niteliğinde, beklenen ve normal bir gelişme olduğunu da bildirdi.

Bakan Babacan, birkaç ay önce, Türkiye’deki iç gelişmelere sebebiyle, İMKB ile diğer gelişmekte olan ülke borsaları arasında performans farklı oluştuğunu kaydetti.

Türkiye’ye gelen yabancı sermayenin, AKP’nin yeniden tek başına iktidara geleceğine inanması sebebiyle, yatırımlarını arttırdığını vurgulayan Babacan, Türkiye’ye gelen yabancı sermayenin ‘’kalıcı’’ nitelikte bir sermaye olduğunu ve seçim sonrasına da yatırım yaptığını söyledi.

Babacan, borsadaki yükselişin bir diğer sebebinin de küresel piyasalardaki olumlu gelişmeler olduğunu, ancak Türkiye’nin de AB sürecinde yabancı yatırımcılar tarafından yoğun bir şekilde tercih edildiğini ifade etti.

/ ANKARA

16.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hem sel, hem de kuraklık

  Ağar: Özgürlükleri savunmaya yüreği yeten bizden başka parti yok

  Erdoğan: Başörtüsü için söz verdiğimi kimse ispat edemez

  Milletvekilleri veda ediyor

  Demokrasinin ve özgürlüklerin önü açılmalı

  Dış politikada başarı ehil kadrolardan geçer

  Belirsizlik uzamasın

  AB fonları daha etkin kullanılacak

  Emniyetten, terör haberleri uyarısı

  Yakıt deposunda elim kaza: 4 ölü

  Kapıkule’de TIR kuyruğu

  Engelli çocuklara yunus terapisi

  Kalsiyum için D vitamini şart

  Yalnız yaşlılar ilâca daha fazla bağlı

  Kaşar Festivalinde renkli görüntüler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004