Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Faiz, borsa, kur üçgenini değiştireceğiz

DP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, ekonomik açıdan yatırım ve üretime yönelik bir ekonomik programın sahibi olacaklarını ifade ederek, Hükümetin ekonomik politikası ile ilgili olarak, “Faiz, borsa, kur üçgenine saplanmış ki ben buna Bermuda üçgeni diyorum, Bermuda üçgeni biliyorsunuz giren gemilerin battığı, uçakların da düştüğü bir üçgendir” dedi.

DP Genel Başkan Yardımcısı Nüzhet Kandemir, partisinin iktidara geldiğinde Türkiye’yi Bermuda üçgeni diye tanımladığı “faiz, borsa, kur” üçgeninden çıkaracaklarını söyledi.

DP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayları Bakırköy ‘’Kırçiçeği Restoran’’da mahalle muhtarları ve Bakırköy’deki bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Burada basın mensuplarının genel seçimlere ilişkin sorularını cevaplayan Kandemir, ‘’seçimlere az bir süre kala nasıl bir tablo gördüğüne’’ ilişkin soru üzerine, Demokrat Partinin yaptığı bütün çalışmaların semeresini alacağını, gittikleri her yerde bunu gözlemlediklerini söyledi. Son 5 yıldır parti olarak yaptıkları çalışmalar ve son bir aylık dönemde vatandaşın kendilerinin verdiği mesajları iyi anladığını gördüklerini dile getiren Kandemir, ‘’Vatandaş seçimde Demokrat Partiye karşı teveccühünü açıkça gösterecektir. Partimize karşı yürütülen kampanyalar da mahcubiyetle sonuçlanacaktır’’ dedi.

Kandemir, ‘’seçim sonrası Türkiye’yi nasıl bir tablonun beklediğine’’ ilişkin tahmininin sorulması üzerine de şunları söyledi: ‘’Seçimlerde kimin ne oy alacağı ve ortaya çıkacak tablo konusunda bir tahmin ve spekülasyonda bulunmak doğru değil. Ancak biz seçim programında, bildirgemizde de ortaya koyduğumuz gibi ekonomik açıdan yatırım ve üretime yönelik bir ekonomik programın sahibi olacağız. Faiz, borsa, kur üçgenine saplanmış ki ben buna Bermuda üçgeni diyorum, Bermuda üçgeni biliyorsunuz giren gemilerin battığı, uçakların da düştüğü bir üçgendir. Ben bunu Türkiye’de AK Parti’nin getirdiği Bermuda üçgeni şeklinde adlandırıyorum. İthalata dayalı, KOBİ’leri, köylüyü, çiftçiyi, küçük esnafı, dar gelirlileri ve emeklileri bir tarafa iten ve sadece ufak bir zümrenin menfaatleri üzerine kurulu ithalata dayalı bu ekonomi yürütülemez. Biz bu ekonomiyi değiştireceğiz.’’

‘’Partinizin barajı geçip geçemeyeceği tartışılıyor, sizin baraj sorununuz var mı?’’ sorusu üzerine Kandemir, ‘’Bizim bir baraj sorunumuz var doğrusu... Bu iktidarın yapamadığı barajları iktidar olduğumuz andan itibaren en kısa sürede yapmanın endişesi ve kaygısı içinde olacağız. Onun dışında bir baraj sorunumuz yok’’ diye konuştu.

DIŞ POLİTİKADA ZAAFİYET VAR

“Dış politikada teslimiyetçi bir politika izlendiğini’’ ifade eden Kandemir, bütün milli sorunların ihmal edildiğini kaydetti. Kandemir şöyle devam etti: “Bunun arasında millî bir dâvâ olan Kıbrıs konusu da var. Bugün AK Parti ‘Kıbrıs milli dâvâmızdır’ diye ilân veriyor, çok şükür 5 seneye yakın bir süreden sonra uyandıkları görülüyor seçimlere beş kala. Biz bunu öteden beri söylüyoruz. Millî dâvâmız satılmıştır. Kıbrıs başta olmak üzere Ege sorunları, Ermeni konusu, Güneydoğu sorunu, Avrupa Birliği tarafından kriter olarak ortaya konulmayan pek çok konu Türkiye açısından ortaya konmuştur. “ Kandemir, “Başbakan Erdoğan’ın seçimlerde iktidara gelemezsek çekilirim’’ açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, “Çok isabetli olarak değerlendiriyorum. Kendisinin zaten çoktan çekilmesi gerekirdi. İnşallah birkaç gün içinde bu çekilme olayı ortaya çıkacak ve hepimiz ferahlayacağız’’ diye konuştu.

Mustafa GÖKMEN / İSTANBUL

20.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ağar'dan Erdoğan'a: Milleti tehdit mi ediyorsun?

  Özgürlük gerekli

  Faiz, borsa, kur üçgenini değiştireceğiz

  Sandıklara sıkı koruma

  Sivil anayasayı DP yapar

  TBMM'de yeni döneme hazırlık sürüyor

  Seçim öncesi HRW’den uyarılar

  Basın ordusu seçime kilitlendi

  Seçimde yol güvenliği sağlansın

  OKS’ye itirazlarda 28 Temmuz son gün

  Simsar uyarısı

  Sivil anayasa hazırlansın

  Öğretmenler tatil günlerinde ek ders ücreti alabilecek

  Suçluya kitap okuma cezası

  Zarakolu’na soykırımla mücadele ödülü

  Her gün C vitamini almak yetmiyor

  Dağlardaki sular da azaldı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004