Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Susuz Ankara’ya Cumhuriyet kulesi

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Atakule’ye rakip olacak bir Cumhuriyet Kulesi yapacaklarını belirterek, ‘’Estergon Kalesi yanına inşa edilecek kule, Ankara’nın çehresini değiştirecek’’ dedi.


BÜYÜK TEPKİ VAR

Eşi başörtülü bir ismin cumhurbaşkanı olup olamayacağı tartışmaları gündemde iken, Hürriyet’in, eşi başörtülü milletvekili listesi yayınlaması manidar

Baykal: Gül olmaz

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ‘’Cumhurbaşkanını Meclis seçecektir, milletvekilleri seçecektir ama milletvekilleri seçerken sadece kendilerini, parti


  Meclis su uyarısı yapmış

Türkiye’nin yaşadığı su sorunu bugünün meselesi değil. TBMM’nin Türkiye’de yaşanan kuraklık ve su sorununu 2001 yılında gündemine aldığı ortaya çıktı.


  Barajlar boşalıyor

Kuraklık barajları da vurdu. DSİ’den yapılan açıklamada Trakya’daki 8 barajın doluluk oranının yüzde 41 seviyesinde bulunduğu ve barajlardaki su miktarının geçen yıl aynı tarihe göre 130 milyon metreküp daha az olduğu bildirildi.


  Kilise’de yağmur duâsı

Türkiye’deki bazı medya kuruluşları istihza etmeye devam ederken, inananlar kuraklık konusunda duâ etmeye devam ediyor.


  Rakıcıların gözü hükümette

Rakıcılar bugünlerde gözünü umutla hükümete çevirdi. Avrupa Birliği’nin, rakıdaki vergi yükünün artması sonucunu doğuracak olan ‘’alkollü içki-lerde alkol derecesine göre vergileme’’ uygulamasında ısrar etmesine karşın, rakı üreticileri hükümetin ‘’milli içki(!) rakıyı’’ korumasını istiyor.


  Betonlaşma sıcaklığı arttırdı

İTÜ’de yapılan bir araştırmada şehirleşme ve betonlaşma etkisinin tek başına ortalama sıcaklık artışında 0.7 derece etkili olduğu, kırsal ile şehir arasında 3-4 derece fark olduğu ortaya çıktı.


  İslâm dünyası Taşkent’te buluşuyor

Çoğu Müslüman 30’a yakın ülkeden 100 dolayında üst düzey yetkili ve alim, yarın Taşkent’in İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (İSESCO) tarafından 2007’nin “İslam Kültür Başkenti” seçilmesi münasebetiyle düzenlenen konferansa katılacak.


  Büyükşehirlerde sulama hatası var

Kentlerdeki park ve refüjlerdeki yeşil alanların teknik olmayan yöntemlerle yapılmasının, yüzde 80 oranında su kaybına neden olduğu bildirildi.


  Şahin: Devlet-millet kaynaşırsa işler düzelir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ‘’Bir ülkede devlet millet kaynaşması olursa, işler düzgün gider, yakalar bir araya gelir’’ dedi.


  Yeni hükümeti neler bekliyor?

Kurulacak 60. Hükümet, Türkiye’de çalışma hayatını ilgilendiren bir dizi yasal düzenlemeyi masasında bulacak.


  Toplu görüşme sistemi iflâs etti

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, 15 Ağustos’ta başlayacak toplu görüşmelerde son sözün Bakanlar Kurulu’na ait olduğunu belirterek, ‘’Toplu görüşme sistemi iflâs etmiştir. Hükümeti toplu sözleşmeye çağırıyoruz’’ dedi.


  Memur, hükümetle masaya oturuyor

Memur sendikaları, milyonlarca memurun merakla beklediği toplu görüşmeler için 15 Ağustos Çarşamba günü hükümetle masaya oturacak. Başbakanlık Merkez Bina’daki toplantı, saat 14.30’da başlayacak.


  CHP’li Hacaloğlu servetini açıkladı

Milletvekillerinin gelirlerinin, her yılın ilk 3 ayı içinde TBMM Başkanlığına sunulmasını öngören Siyasî Etik Yasa Teklifini hazırlayan CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, mal varlığını açıkladı. CHP’li Hacaloğlu, TBMM Başkanlığına, eşi ve kendisine ait taşınmazları, nakit ve ziynet eşyasını bildirdi.


  Belediyeye haciz geldi

Katı atık projesiyle AB’den 9 milyon Euro hibe alan ancak 3 milyon Euro’yu bulamayan belediyeye haciz geldi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri