Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İngiltere’de başörtülü polis

İngiltere’nin Oxfordshire şehrinde 18 yaşındaki Müslüman genç kız Nadia Naeem, başörtüsüyle polislik yapıyor. Hürriyet’in haberine göre, üniforması ve başörtüsüyle sokaklarda devriye gezen genç kız, kıyafetinden ötürü tepki çekmiyor.


AİLELERE YARDIM EDİLSİN

UNICEF Türkiye Temsilcisi Eddie McLaughney, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bağlı yurt ve yuvalarda kalan çocukların 12 bininin ekonomik s

TÜSİAD: Gül’ün sözlerinin takipçisi olacağız

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ‘’’Sayın Gül’ün bu görevi layıkıyla sürdüreceğine ina


  Jest mi, rest mi?

Cumhurbaşkanı Sezer’in, 60. Hükümet listesini, yeni cumhurbaşkanının onaylaması gerektiğini gerekçe göstererek reddetmesi medyada tartışılıyor.


  İlk tur Pazartesi’ye

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuru süresi yarın saat 24.00’te sona erecek. Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu 20 Ağustos Pazartesi günü yapılacak.


  Depremde ölenlere duâ ve mevlid

Marmara Depremi’nde hayatlarını yitirenler, İzmit ve Gölcük’te de düzenlenen törenlerle anıldı.


  17 Ağustos unutulmasın

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’17 Ağustos, depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı sürekli hatırlatan bir tarih olmalıdır’’ dedi.


  Depreme hazır mıyız?

İstanbul Valiliği Afet Koordinasyon Merkezinden Sorumlu Vali Yardımcısı Adem Karahasanoğlu, İl Afet Yönetim Planına göre yıkıcı bir deprem yaşanması halinde hava ulaşımına ağırlık verileceğini belirterek, kentteki şahıs ve özel kurumlara ait helikopterleri tespit ettiklerini, gerek duyulması halinde bunlara el konulabileceğini bildirdi.


  Elmadağ hafif sallandı

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde tam da 17 Ağustos gecesi hafif şiddette bir deprem meydana geldi.


  Gece 03.02'de anma töreni yapılıdı

Marmara Depremi’nde yaşamlarını yitirenler, Adapazarı’nda, depremin yaşandığı saat 03.02’de anıldı. Depremde 12 yaşındaki kızı Tuğba’yı yitiren acılı anne Firdevs Akgül (45), kızının fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.


  Cep telefonu vergilerine tepki

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, cep telefonunun günümüzde bir ihtiyaç haline geldiğini, bu sebeple özel iletişim vergisi alınmaması gerektiğini bildirdi.


  Komşu da erken seçime gidiyor

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, reformların sürekliliğinin sağlanması için 16 Eylül tarihinde seçim kararı alındığını söyledi.


  Ulusal afet politikası lâzım

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, “doğru temellere ve planlamaya dayalı ulusal afet politikası oluşturulmasını’’ istedi.


  Eğitimcilerin sabrı taştı

Eğitimcilerin % 90.5’inin yoksulluk, % 11.5’inin açlık sınırı altında ücret aldığına dikkat çeken Yard. Doç. Dr. Hanefi Bostan, “Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Vakit eğitim çalışanının sesini duyma vaktidir” dedi.


  Diplomalı işsizler artıyor

DİSK tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de üniversite mezunu çalışabilir nüfusun yüzde 29’u ekonominin dışında kalıyor.


  Meclis partilere dar geldi

23. Dönem Parlamentosunda 4 parti grubunun bulunması, oda sıkıntısına sebep oldu. Bir ihtisas komisyonunun toplantı odası 3’e bölünerek, 2 komisyon başkanı için makam odası ve sekreteryası olarak kullanılacak.


  DTP odasına yerleşti

Parlamento’ya bağımsız milletvekilleriyle girip grup kuran DTP de 23. Dönemde TBMM Dilekçe Komisyonunun ana binada 1. katta kullandığı bölüme yerleşti.


  DSP’nin de yeri var

TBMM’ye CHP listelerinden 13 milletvekiliyle giren DSP ise Halkla İlişkiler Binası A Blok’ta, geçen dönem DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın kullandığı makam odası ve sekreteryasında çalışacak.


  MHP, ANAVATAN’ın yerini kullanacak

MHP Grubu ise geçen dönem Anavatan Partisinin kullandığı, ana binada 2. katta yer alan odalara yerleşti.


  MHP’nin köşk adayı Çakmakoğlu

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu oldu.


  Partilerde kongre dönemi

Genel başkanlıktan istifa ederek seçimlere bağımsız aday olarak katılan Ahmet Türk, Ufuk Uras ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun yeniden partilerine dönmesinin ardından, DTP, ÖDP ve BBP kongreye gidiyor.


  İşsizlerin gözü büyük şehirlerde

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) hazırladığı raporda 24 yılda 6 milyon kişiye istihdam sağlayan Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) hedefini yakalaması için 2010’a kadar 14 milyon kişiye istihdam sağlaması gerektiği vurgulandı.


  Mardin, turizmin gözdesi

Mardin’deki turizm potansiyelini keşfeden yatırımcılar otel açmak için sıraya girdi.


  Kendi okullarını kendileri yaptırıyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyünde köy halkı mevcut okulun yetersiz gelmesi sebebiyle köy muhtarının öncülüğünde okul yaptırıyor.


  İstanbul’da işgücü artsa da işsiz sayısı azalmıyor

Rapora göre, 2006 yılında 3 milyon 677 bin kişiye istihdam sağlayan İstanbul, yurdun pek çok şahirdeki işsiz için ‘’çekim merkezi’’ oldu. 2004 yılında şehrin 3 milyon 784 bin kişilik iş gücü 2006 yılında göçün de etkisiyle 4 milyon 143 bine yükseldi.


  Hayme Ana’yı anma hazırlıkları sürüyor

Kütahya’nın Valisi Şükrü Kocatepe, Domaniç ilçesine bağlı Çarşamba köyünde 2 Eylülde düzenlenecek, ‘’Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’’ne ilişkin hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.


  Kapalıçarşı esnafı sigarayı bırakacak

Kapalıçarşı Esnafları Derneği, Türk Kalp Vakfı ve I Quit Smoking (IQS) tarafından düzenlenen ‘’Sağlıklı Hizmet, Sağlıklı Esnaf’’ projesi kapsamında çarşı esnafının sigarayı bırakmasının sağlanması amaçlanıyor.


  Hasta ve yakınlarına ücretsiz otel hizmeti

Kayseri’de faaliyet gösteren Melikgazi Hizmet Vakfı’nın, hasta ve yakınlarının konaklayıp her türlü ihtiyaçlarının ücretsiz olarak karşılandığı Karamancı misafirhanesinde günlük 125 kişiye hizmet verdiği bildirildi.


  Otobüs şoförlerine alkol kontrolü

Halen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde faaliyet gösteren Nilüfer Turizm, tüm kalkış noktalarına dağıttığı alkolmetrelerle yola çıkmadan önce tüm kaptanları alkol kontrolünden geçiriyor.


  Öğretmen, düğün parasını kaptırdı

Adana’da, bir öğretmen düğün yapmak için biriktirdiği parayı kapkaççılara kaptırdı. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde matematik öğretmenliği yapan Cuma Ali Arıkan (26) Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde, İş Bankası Karşıyaka Şubesi’nden kendisine ait 7 bin 500 YTL çekti.


  Ankara’nın suyu Gerede’den

Ankara’nın 2011-2027 yılları arasındaki su ihtiyacını karşılaması öngörülen Gerede sisteminden Ankara’ya yılda 210 milyon metreküp su verilebilecek.


  Sularını beraberinde götürüyorlar

Muş’tan Ankara’ya giden bazı vatandaşlar, başşehirdeki su sorunu sebebiyle içme suyu bulunan bidonlarını da beraberlerinde götürüyorlar.


  Yeşil alanlar yakıt tankeriyle sulanıyor

Kuzey Irak’tan taşımacılık yaparken son yıllarda ortaya çıkan işsizlik sebebiyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde atıl bekleyen yakıt tankerleri şimdi Başkentteki yeşil alanlara su taşıyor


  “Şehirde ne varsa, köyde de o olacak”

Bartın Valisi İsa Küçük, köy yolu ve içme suyu çalışmalarından meydana gelen 593 projeden oluşan KÖYDES çalışmalarının Eylül ayı başına kadar bitirileceğini söyledi.


  Pamuk tarlasından Tıp Fakültesine

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde yaşayan, yazın ailesine pamuk tarlasında yardım eden İbrahim Halil Özyavuz, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesini kazandı. 7 kardeşli bir ailenin en büyüğü olan 17 yaşındaki Özyavuz, babasının çiftçilikle uğraştığını söyledi.


  Dişlerinizi ihmal etmeyin

Toplum olarak ağız sağlığına gereken önemin verilmediğini belirten uzmanlar, dişlerin fırçalanmaması için ‘zamanım yok’ şikâyetlerinin yersiz olduğunu belirtiyor.


  Katkı maddeleri sağlığı tehdit ediyor

Denetlenemeyen firmaların yasak olan katkı maddelerini kullanması büyük sağlık problemlerine yol açabiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri