Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat-Papadopulos 5 Eylül'de görüşecek

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos 5 Eylül Çarşamba günü bir araya gelecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev, yaptığı açıklamada, Rum yönetimi başkanlığı diplomatik büro şefi Tasos Conis’le yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptıklarını ve Talat-Papadopulos görüşmesinin 5 Eylül 2007 tarihinde ara bölgede yapılacağının kararlaştırıldığını bildirdi. Görüşmeye, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller izinli olması nedeniyle katılmadı. Möller’in yerine BM Barış Gücünün kıdemli danışmanı Wlodek Cibor toplantıda hazır bulundu.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Rum lideri Papadopulos’la yapacağı görüşmeden, 8 Temmuz sürecinin rayına oturtulmasını ve adada kapsamlı çözüm müzakerelerine ulaşılmasını bekliyor. Kıbrıs Rum tarafının amacınınsa 8 Temmuz mutabakatına ilişkin sürecin ne ölçüde ilerleyeceğini görmek olduğu kaydediliyor.

BM’nin eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı İbrahim Gambari’nin aracılığıyla 8 Temmuz 2006’da adada iki taraf arasında varılan ve “Gambari süreci” olarak bilinen mutabakatla Kıbrıs’ta insanların günlük hayatlarını etkileyen konuları görüşmek üzere teknik komitelerin kurulması ve buna paralel olarak Kıbrıs sorununun özüne ilişkin konularda çalışma grupları oluşturulması öngörülüyordu.

/ LEFKOŞA

22.08.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak bataklığı, işgalcileri çekilmeye zorluyor

  Irak’ta, İngiltere’nin yerini Fransa mı alıyor?

  Talat-Papadopulos 5 Eylül'de görüşecek

  Belçika’da, Çekoslovakya tartışması

  ‘İslâmlaşmayı Durdurma’ taraftarları yeni hamleler peşinde

  Nuri El Maliki, Esad’la görüştü

  Rus ordusunda intihar salgını

  Hamas, AB polemiği


 Son Dakika Haberleri