Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şahin: Kanadoğlu muhatabım değil

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bir gazetecinin eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun anayasa paketini ‘’sivil darbe’’ olarak nitelediğini belirten gazeteciye, ‘’Kanadoğlu benim muhatabım değil’’ cevabını verdi.

Şahin, Avrupa Adalet ve İçişleri Bakanları gayriresmi toplantısına katılmak üzere Portekiz’e hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında soruları cevapladı.

Şahin, Yargıtay Başkanlar Kurulunun, yeni Anayasa hazırlıkları konusunda ‘laiklik zayıflatılmasın’ uyarısını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine, ‘’Kuşkusuz laiklik zayıflatılmamalıdır. Laiklik, cumhuriyetimizin temel niteliklerinden bir tanesidir. Cumhuriyetimize ve onun temel niteliklerine gösterilen her türlü titizlik ve kaygı bize göre her türlü takdirin üzerindedir. O bakımdan benim laikliğin zayıflatılmaması konusundaki bu dileğe katılmamam mümkün değil, ben de katılırım’’ dedi.

Bu açıklamanın, yeni anayasa hazırlıkları nedeniyle yapıldığının hatırlatılması üzerine de Şahin, ‘’Bizim de, daha önce Anayasa değişikliği paketleri hazırlayan kuruluşların ve kişilerin de laikliği zayıflatmak gibi bir düşüncesi olamaz’’ dedi.

Şahin, bir gazetecinin eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun anayasa paketini ‘’sivil darbe’’ olarak nitelediğini belirten gazeteciye, ‘’Kanadoğlu benim muhatabım değil’’ cevabını verdi.

Şırnak’ta terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, ‘’PKK terör örgütü çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir, masum insanları öldürmüştür’’ dedi.

/ İSTANBUL

01.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bunlar da mahalle baskısı değil mi?

  Kemalizmle AB'ye giremezsiniz

  Çok vakit kaybettik

  Sami Selçuk: Başörtüsü yasak değil

  PKK vahşetine lânet yağdı

  Erdoğan: Zile bastık borsa coştu

  AKP'li Ergin: Referandum sonunda Gül, şimdiki gibi görevine devam edecek

  Canikli: Sol partiler samîmî olsun

  Meclis iş başı yapıyor

  Babacan’dan Kanadalı mevkidaşına sitem

  Şahin: Kanadoğlu muhatabım değil

  Dünya Çocuk Günü’ne şiddet gölgesi düştü

  Bayramda trene talep daha çok

  Barış gemileri geliyor

  Yıldırım Aktuna vefat etti

  Hafta ortasına kadar yağış yok

  Nüfusumuz 2050’de 96 milyon


 Son Dakika Haberleri