Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GEÇMİŞİ MUMLA ARIYOR

UEFA Kupası ve Süper Kupa'yı Türkiye'ye getirerek tarih yazan G.Saray, son yıllarda Avrupa'da aldığı sonuçlarla hayal kırıklığına yolaçtı. Sarı-kırmızılılar, Fatih Terim ve Mircea Lucescu dönemleri sonrası 6. sezonunda da Avrupa Kupası maçlarında beklenen sonuçları alamadı.

UEFA Kupası ikinci tur (H) Grubu'nda İsveç ekibi Helsingborg'a kendi evinde 3-2 mağlup olarak, ikinci maçında da puan kazanamayan Galatasaray, Avrupa kupalarındaki istikrarsız dönemini devam ettiriyor. Yeni sezona önemli transferler yaparak iddialı başlayan ve UEFA Kupası'nda başarı hedefi koyan sarı-kırmızılı takımın sergilediği performans, bu sezonun da düş kırıklığı yaratacağı sinyalleri veriyor. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde UEFA Kupası'ndaki eleme ve 1. tur karşılaşmalarında başarılı olan Galatasaray'ın, grup maçlarında önce deplasmanda Bordeaux'ya, daha sonra Ali Sami Yen Stadı'nda Helsingborg'a boyun eğmesi, taraftarlarını düş kırıklığına uğrattı.

GEÇMİŞİ MUMLA ARIYOR

Kazandığı UEFA Kupası ve Süper Kupa ile adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdıran Galatasaray, son yıllardaki performansıyla geçmişi adeta mumla aratıyor. Fatih Terim'le 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası'nı kazanmasının ardından, 2000-2001 sezonunun hemen başında da Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu ile Süper Kupa'yı müzesine götüren ve aynı sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan sarı-kırmızılı takım, 2001-2002 sezonunda ise Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur grup maçlarından çeyrek finale kalmayı son anda kaçırırken, bu dönemlerin ardından Avrupa'da başarıyı unuttu.

SON 5 SEZON KAYIP

Fatih Terim'in Galatasaray'daki ikinci dönemiyle başlayan Avrupa kupalarındaki istikrarsız çizgi, son 5 sezondur devam ediyor. Galatasaray'da önemli başarılar kazanan Fatih Terim'in göreve ikinci gelişi tam bir hayal kırıklığı olurken, 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda Barcelona, Lokomotiv Moskova ve Club Brugge ile eşleşen sarı-kırmızılı takım, toplayabildiği 4 puanla elenmekten kurtulamadı.

TROMSÖ FACİASI YAŞADI

Sarı-kırmızılı takım, Fatih Terim'le mücadele ettiği 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda Juventus, Real Sociedad ve Olympiakos'la eşleşirken, 7 puan toplayıp 3. sırayı alarak UEFA Kupası'na 3. turdan dahil oldu, ancak eşleştiği İspanyol ekibi Villarreal'i geçemedi. Avrupa kupalarına katılamadığı 2004-2005 sezonunun ardından, 2005-2006 sezonunda UEFA Kupası 1. turunda ''Tromsö Faciası''nı yaşayarak, Norveç ekibi Tromsö'ye elenen Galatasaray, geçen sezon ise Liverpool, PSV Eindhoven ve Bordeaux ile eşleştiği Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda toplayabildiği 4 puanla son sırayı aldı.

10.11.2007


 

Feldkamp: Gruptan çıkmak elimizde

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Helsingborg yenilgisinin kendileri için acı verici olduğunu söyledi. Feldkamp, elde edilen sonucun ardından en kolayının oyuncuları suçlamak olacağını ifade ederek, ''Bu benim yaptığım birşey değil. Pazar günkü maçı düşünerek bu konuşmayı kendi aramızda yapacağız'' diye konuştu.

Sabri'nin oyundan çıkarken gösterdiği tepkiyle ilgili olarak, ''Sabri, genç bir oyuncu ve morali de bozuk'' diyen Feldkamp, ''Bir oyuncu öyle bir tepki gösteriyorsa, o an rahat bırakmak gerekli. Daha sonra tabii ki bu konu konuşulacaktır'' açıklamasını yaptı.

KAYIPLAR TELAFİ EDİLMELİ

Gruptaki şanslarının sürmesi için gelecek maçlarda bu kayıpları telafi etmeleri gerektiğini vurgulayan Feldkamp, ''Gayet tabii ki kolay bir ortamda değiliz. Bunu bir biçimde telafi etmemiz gerekir. Bizim, bu maçta skor 3-1'ken bile oyunu çevirebilecek şansımız vardı. Şimdi bunları unutup önümüze bakabilmek bizim elimizde'' diye konuştu.

10.11.2007


 

Moralsiz Beşiktaş Sivas karşısında

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilerek, tarihi hezimet yaşayan Beşiktaş, Süper Lig'de bugün sezonun flaş takımı Sivasspor'u mağlup edip, moral bulmayı hedefliyor.

Liverpool'u İstanbul'da 2-1 yendikten sonra, ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 0-0 berabere kalan ve daha sonra sırasıyla Fortis Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor'a 2-1, Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 2-1 ve son olarak da Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'a 8-0 mağlup olarak büyük düşüş yaşayan siyah-beyazlı ekip, bugünkü karşılaşmayı kazanarak, son dönemde alınan başarısızlıkların ardından camiada oluşan kötü atmosferi dağıtmak istiyor. Beşiktaş, ligde 21 puanla 4. sırada bulunurken, sezonun flaş takımı Sivasspor ise 25 puan ve averajla ikinci sırada yer alıyor. BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de yapılacak karşılaşmayı hakem Bünyamin Gezer yönetecek.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

14.00 Ankara-İstanbul B.B: Bülent Demirlek

14.00 Konya-Çaykur Rize: Hüseyin Göçek

14.00 Kasımpaşa-G.OFTAŞ: Hakan Özkan

14.00 Vestel Manisa-Bursa: Barış Şimşek

14.00 Ankaragücü-Gaziantep: Fırat Aydınus

10.11.2007


 

F.Bahçe 3 günde 1 maça alıştı

Fenerbahçe Menajeri Volkan Ballı, Lig ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde üst üste yaptıkları zorlu maçların, takımın fizik gücünü ve motivasyonunu etkilemediğini söyledi.

Ballı, Türk takımlarının dünya futbolunda rekabet edebilmesi için üst üste yapılan zorlu maçları kaldırabilmeleri gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Beşiktaş ile çok zor bir lig maçı yaptık. Ardından da PSV Eindhoven ile oynadık. Fizik açıdan takımımızda bir düşüş olmadı. Şimdi Kayserispor ile oynayacağız. Fenerbahçe'de bu böyle devam edecek."

10.11.2007


 

Badminton 81 ilde okullara yayılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ile Badminton Federasyonu Başkanlığı arasında Milli Eğitim'e bağlı 81 ilde spor salonu olan okullarda Badminton'un yaygınlaştırılması, tanınması konusunda protokol imzalandı.

Yapılan protokol gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitim ve İzcilik Dairesi'nin, Türkiye genelinde ki 81 ilde bulunan spor salonlu 1499 adet okulun bulunduğu listeyi federasyona ulaştırdığını söyleyen Federasyon Başkanı Murat Özmekik bu okulların malzemelerini hazırladıklarını belirtti. Spor salonu bulunan 81 ilde ki 1499 okula en yakın zamanda bir çanta içersinde on raket, bir kutu top, bir file, eğitim ve tanıtım cd'si ve iki kitap törenle dağıtılacak.

10.11.2007


 

Nihat Villarreal'i kupada da sırtladı

UEFA Kupası'nda deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Mlada Boleslav takımını deplasmanda 2-1 yenen Nihat Kahveci'nin forma giydiği İspanyol ekibi Villarreal, gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde etti.

Son haftalarda oldukça formda bir grafik çizen La Liga'da, deplasmanda Atletico Madrid karşısında attığı 2 golle takımı galip getiren Nihat, UEFA Kupası'nda da takımını sırtlayan isim oldu. İlk 11'de sahaya çıkan Nihat, karşılaşmanın 33. dakikasında attığı golle takımına 1-0'lık üstünlük getirdi. 73 dakika sahada kalan ve sahanın en iyilerinden biri olan Türk futbolcu, daha sonra yerini Guille Franco'yabıraktı. Villarreal'in 2. golünü 56. dakikada Santi Cazorla kaydederken, evsahibi Mlada Boleslav'ın tek golünü ise 90. dakikada Mendy attı.

10.11.2007


 

Filede dev derbi

Erkekler Birinci Voleybol Ligi'nde ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, derbi maçta bugün karşı karşıya gelecek.

Kadıköy Caferağa Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 17.00'de başlayacak. Ligde 7. hafta maçları sonrasında 6 galibiyet ve 1 yenilgisi bulunan Fenerbahçe, 18 puan ve maç fazlasıyla lider durumda bulunurken, 6 maçta 4 galibiyet, 2 yenilgisi alan Galatasaray ise 12 puan'la 6. sırada yer alıyor.

10.11.2007


 

Efes ve F.Bahçe 4 puanda kaldı

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde 3. hafta maçlarında, Efes Pilsen, deplasmanda İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımına yenilerek 2. yenilgisini alırken, (B) Grubu'nda da 4 puanla 5. sıraya indi.

İlk galibiyetini, sahasında İtalyan rakibi Lottomatica Roma karşısında alan Fenerbahçe Ülker ise (C) Grubu'nda yine 4 puanla 6. sıraya yükseldi.

10.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri