Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş'ın iki yüzü

Yeni sezondaki ilk 11 maçında sadece 2 yenilgi alan siyah-beyazlılar, sonraki 11 karşılaşmada ise 6 mağlubiyetle tanışarak büyük bir çöküş yaşadı. Serinin ilk bölümünde kalesinde 6 gören Karakartal ikinci bölümde ise 22 golü önleyemedi.

Süper Lig'de kendi sahasında Sivasspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş, yeni sezonda yaptığı 22 maçta 11'er karşılaşmalık seride iki farklı görüntü çizdi. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yeni sezondaki ilk 11 maçında sadece 2 yenilgi alan Beşiktaş, sonraki 11 karşılaşmasında ise 6 mağlubiyet yaşayarak büyük bir çöküş yaşadı. Sezona Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, ilk haftalardaki başarısını yoğun tempo sonrası sürdüremedi ve inişe geçti.

SEZONA İYİ BAŞLADI

Beşiktaş, yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ve yenilenmiş kadrosuyla sezona iyi bir başlangıç yaptı. Sezona Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön elemede Moldova'nın Sheriff Tiraspol'u İstanbul'da 1-0 yenerek başlayan ''Kara kartallar'', Avrupa, Süper Kupa ve Turkcell Süper Lig'de yaptığı 11 karşılaşmada, 6 galibiyet alırken, bu mücadelelerde 2 yenilgi ve 3 beraberlik elde etti. Siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda kalesinde 6 gol görürken, rakip filelere ise 12 gol bıraktı.

F.BAHÇE VE MARSİLYA

Süper Kupa'da Fenerbahçe'ye 2-1 ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fransa'nın Olympique Marsilya takımına 2-0 mağlup olan Beşiktaş, seri içindeki iki yenilgisini almış oldu. Turkcell Süper Lig'de bu dönemde yenilgi tatmayan siyah-beyazlı ekip, ilk bölümdeki lig maçlarında 3 galibiyet ve 2 beraberlik elde edip, 11 puan topladı.

TEMPOYU KALDIRAMADI

Sezon içinde Fortis Türkiye Kupası'nın da eklenmesiyle mücadele ettiği kulvar sayısını 4'e çıkaran Beşiktaş, yoğun tempoyu kaldıramadı ve maçlar ilerledikçe başarısız bir görüntü çizdi. Yaptığı ilk 11 maçtaki performansını sonraki 11 karşılaşmaya taşıyamayan Beşiktaş, ikinci seride 6 yenilgi aldı. Beşiktaş, ikinci 11 maçlık serisinde 4 galibiyet elde ederken, sadece 1 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. ''Kara kartallar'', bu seride aldığı 6 yenilginin 4'ünü son 4 maçında aldı. Öte yandan, bu dönemde Turkcell Süper Lig'de 7 karşılaşmaya çıkan siyah-beyazlı takım, bu maçları 3 galibiyet, 3 yenilgi ve 1 beraberlikle tamamlayıp, 10 puan kazandı.

SAVUNMASI DA ÇÖKTÜ

İlk 11 maçında rakip forvetlere fazla gol şansı vermeyen ve kalesinde sadece 6 gol gören Beşiktaş, daha sonraki seride ise adeta kalesini rakip takımlara açtı. İbrahim Üzülmez, Serdar Kurtuluş, Ali Tandoğan, İbrahim Toraman, Diatta, Gökhan Zan ve İbrahim Kaş'ın görev aldığı savunma, bu seride kötü performans ortaya koydu ve kalesinde 22 gol gördü.

Avrupa'da 8-0'lık rekor kırdı

Beşiktaş, ikinci seride yediği gollerin 8'ini Şampiyonlar Liginde Liverpool ile oynadığı son maçta kalesinde gördü. Siyahbeyazlı ekip, İngiliz rakibine 8-0 yenilirken, bu hezimetle Şampiyonlar Ligi'nin en farklı yenilgisini de imza atmış oldu. İlk seri içinde Turkcell Süper Lig'deki 5 maçında rakip forvetlere sadece 1 gol sevinci yaşama şansı veren Beşiktaş, ikinci serideki 7 karşılaşmada ise kalesinde 10 gol gördü. Gözler başkan Demirören'de Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, bugün konuşacak. Son maçlarda başarısız sonuçlar alan, bunun yanında hakem hataları iddiasıyla şikayetçi olan Beşiktaş'ta başkan Yıldırım Demirören, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunacak. Özellikle Sivasspor maçında siyahbeyazlı taraftarların yönetim kurulunun istifasını istemesi sonrasında, Demirören'in açıklamaları camia tarafından da merakla bekleniyor.

12.11.2007


 

Sivas şampiyon olamaz

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Süper Ligde hedeflerinin şampiyonluk olmadığını belirterek, "Hedefimiz UEFA Kupasına katılmak. Medya, taraftar desteğinin olmadığı yerde şampiyonluk zor. 2 milyon Sivaslı var ama 200 bin YTL toparlayamıyoruz'' diye dert yandı.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Beşiktaş gibi büyük bir takımı yendikleri için mutlu olduklarını söyledi. Uygun, zor bir maç yaptıklarını ifade ederek, ''Buraya puan almaya geldik. İlk yarıyı 1-0 geride kapamamıza rağmen ikinci yarıda golü bulduk. Daha sonra yaptığımız taktiksel değişikliklerle birlikte kazanacağımızı biliyorduk. 10 kişi kaldıktan sonra bir gol attık ve daha sonra galibiyet golünü attık'' diye konuştu. Beşiktaş'ın FC Liverpool'a farklı skorla yenilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Uygun, ''Beşiktaş, haketmediği bir yenilgi aldı. Moral olarak çöküntü içinde olacağını biliyorduk. 60. dakikada da fizik olarak düşeceklerini görüyorduk. Düşündüklerimizi yerine getirerek karşılaşmayı kazandık'' diye konuştu.

MEHMET ŞAMPİYON YAPAR

Sivasspor olarak hedeflerinin şampiyonluk olmadığını dile getiren Uygun, ''Hedefimiz en iyi futbolu oynamak. Bunun yanında UEFA Kupası'na katılmak. Yönetim ve forma hariç ben de dahil olmak üzere bütün futbolcularımız başka kulübe satılabilir. Mehmet Yıldız'ı alan takım şampiyon olur. Ben de 3 istediğim oyuncuyu alayım şampiyon olabilirim, ama maddi gücümüz belli. Medya, taraftar desteğinin olmadığı yerde şampiyonluk zor. Bunun yanında bir orta saha oyuncusuyla anlaştık. Orta sahanın yanısıra forvet ve defansa da bir takviye düşünüyoruz. Ama 2 milyon Sivaslı var 200 bin YTL toparlayamıyoruz'' dedi.

BEŞİKTAŞ SAKİN OLMALI

Beşiktaş taraftarlarının bu maçta yönetime gösterdiği tepkiye de değinen Uygun, ''Benim futbolculuk dönemimde Beşiktaş taraftarlarına imrenerek bakardım. 90 dakika inanılmaz tezarühat yaparlardı ve bizi psikolojik olarak etkilerlerdi. Bugün yaptıklarından üzüntü duydum. Daha sakin ve daha sağduyulu olmalarını bekliyorum. Eski Beşiktaş taraftarını istiyoruz'' diye konuştu.

12.11.2007


 

Trabzonspor'da ‘millî’ düşüş

Başarılı bir sezon geçiremeyen Karadeniz ekibinden sadece Gökdeniz A Milli Takımına çağrıldı.

Süper Lig'de başarılı bir sezon geçiremeyen Trabzonspor'da, milli takımlara giden oyuncu sayısında da düşüş yaşanıyor. Bordo-mavili takımda (A) Milli Takım'ın Norveç ve Bosna Hersek ile yapacağı maçların aday kadrosuna sadece Gökdeniz çağrılırken yabancı oyuncular içinde de Jabi, Gine Milli Takım kampına davet edildi. Karadeniz ekibinde takım kaptanı Hüseyin Çimşir (A) Milli Takıma, son dönemlerde sürekli ülkesinin milli takımına giden Yattara ise Gine Milli Takımı'na çağrılmadılar. Ergin Keleş'de Ümit Milli Takım'da bu kez kendine yer bulamadı.

UMUT'A EN SON HAZİRAN'DA DAVET

(A) Milli Takım kampına çağrılan Rusya'nın Zenit Petersburg takımı oyuncusu Fatih Tekke ile Sivassporlu Sedat Bayrak, daha önce Trabzonspor'un altyapısından yetişen oyuncular olarak dikkat çekiyor. 5 Haziran'da Brezilya ile yapılan özel maça davet edilen Umut Bulut ise bu sezon milli takım kadrosuna hiç davet edilmedi. Kaleci Tolga Zengin ve Tolga Seyhan ise 16 Ağustos 2006'daki Lüksemburg maçının ardından (A) Milli Takım'da kendilerine yer bulamadılar.

12.11.2007


 

Mehmet kazandı, Hidayet yenildi

NBA'de Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, sahasında Memhpis Grizzlies'i 118-94 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmada 9 sayı kaydetti.

23 dakika sahada kalan Okur, 2 kez denediği 3 sayılık atışların 1 tanesinde başarılı olurken, 7 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 2 isabet buldu. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabet bulan Okur, karşılaşmayı 9 sayı, 4 ribaunt ve 1 asistle tamamladı. Öte yandan Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Phoenix Suns'a 106-96 yenilirken, milli oyuncu karşılaşmayı 11 sayıyla tamamladı.

12.11.2007


 

Gazi Koşusu'nu Sanin kazandı

Bakırköy Belediyesi tarafından 6.'sı düzenlenen Uluslararası Gazi Koşusu'nu erkeklerde Aytekin Sanin, bayanlarda ise Bulgar Vanya Delou kazandı.

Ataköy Olimpiyatevi önünden başlayan 10 kilometrelik koşuya yaklaşık 400 atlet katıldı. Erkeklerde Aytekin Sanin 32.46 ile birinciliği alırken, Ozan Demir 32.47 ile ikinci, İdris Güleç de 33.16 ile üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise Bulgar Vanya Delou 39.43 ile birinci, aynı ülkeden Marjan Torgay 40.13 ile ikinci, Nur Deniz de 40.49 ile üçüncü oldu.

12.11.2007


 

Sivaslılar nerede?

Gelenek bozulmadı. Sivasspor İnönü'de yine kazandı. Liverpool karşısında alınan sonuçla, sersemlemiş durumundaki bir boksörü andıran Beşiktaş'ı önce Muhammed, daha sonra da Gurbanov’un golleriyle mağlup eden Bülent Uygun’un öğrencileri gelecek yıl için UEFA hedefinin boş bir hayal olmadığını da ispat etmiş oldular. Ne var ki, takımını 2. ligde iken 30-40 bin kişi ile destekleyen İstanbul Yiğidolarını, lig maçlarında bunca başarıya rağmen, üç büyüklerle yapılan maçlarda göremiyoruz. Zirvedeki Sivas takımını İnönü'de 150-200 kişilik cılız bir taraftar topluluğunun izlemesi düşündürücü idi. Acaba İstanbul’daki Sivaslılar, gönül verdikleri İstanbul takımlarına rakip olduğu için mi Sivasspor’u terk ettiler, yoksa başarıya mı doydular?

SİNAN ENGİN BIRAKMALI

Hakem hatalarından en çok zarar gören takım Beşiktaş. Fakat Fenerbahçe maçından sonra gerek Sinan Engin, gerekse yöneticilerin PAF açıklamaları haklı iken haksız duruma düşülmesine sebep oldu. Futbol kamuoyunun empatisi yerine antipatisi kazanıldı. Ciddi bir zamanlama hatası yapıldı. Ulusoy ve Keçeci’nin açıklamaları, PAF kararından dönüş, yönetimde ciddi bir imaj zedelenmesine yol açtı, vefakar Beşiktaş taraftarının dahi sabrını taşırdı. Sivas maçında gördük ki , taraftar takımına maç kazandırdığı gibi kaybettirebiliyor da. Futbolcuların en fazla desteğe ihtiyaç duyduğu bir ortamda üstelik iyi oynarken ve 1-0 öne geçmişken yapılan olumsuz tezahürat, yenilginin sebeplerinden biri olmuştur.

Keşke Sinan Engin, yönetim ve bazı futbolculara tepki için maçın sonunu bekleselerdi. Zira daha kaybedilmiş hiçbir şey yok. Taraftar demişken, maç sonunda Sivasspor’lu futbolcuları alkışlayan büyük Beşiktaş taraftarını alkışlıyor, Sivas hakkında çirkin söz söyleyen küçük seyirci grubunu ise kınıyorum.

Nidai PAKSOY

12.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri