Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İmanla kabre girmek isteyen Sünnet-i Seniyye’ye uymalı

Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Şia ve Aleviler’in Sünnet-i Seniyye’ye ittiba etmeleri gerektiğini belirterek: “Sünnet-i Seniyye’ye tabi olmayan imanla kabre giremez” diye konuştu.

Risâle-i Nur Enstitüsü, Ankara Şubesi tarafından organize edilen “Ehl-i Beyt Muhabbeti” başlıklı seminerde konuşan Prof. Dr. Mustafa Kılıç,ve kendi mezhebinin Alevilik olduğunu belirterek, öncelikle Hz. Ali’nin büyüklüğünün Resulullah’dan geldiğini kaydetti.

Prof. Dr. Mustafa Kılıç, şöyle konuştu: “Allah hata yapmaz, peygamberine de yaptırmaz. Hz. Ali’nin büyüklüğü Hz. Muhammed (a.s.m)’in büyüklüğünden kaynaklanmaktadır. Hz. Ali’yi Hz. Peygamberden -hâşâ- büyük göstermek, Hz. Ali’nin değerini ve makamını büyültmez. Bunu böyle kabul edersek Al-i Beyte muhabbetin bir değeri olur. Her Müslüman’ın Al-i Beyte uyma mecburiyeti vardır” diye konuştu.

Bir Müslüman’ın mezhebi ne olursa olsun ehl-i sünnet olması gerektiğini belirten Kılıç: “Bir Müslüman Alevi olabilir, Şia olabilir ama mutlaka ehl-i sünnet olmak zorundadır. Ben de Aleviyim fakat ehl-i sünnetim diyorum” dedi.

Sünnet-i Seniyye’ye tabi olmayanın imanla kabre giremeyeceğini belirten Kılıç: “Eğer ki Hz. Ali’ye, Fatıma Validemize, On İki İmam’a muhabbeti olanın sünnet-i seniyye’ye ittiba etmesi gerekmektedir. Sünnet-i seniyye’ye tabi olmayan imanla kabre giremez” diye konuştu.

Sünnî-Alevî tartışmasının hiçbir faydasının olmayıp konuşulmaması gerektiğini belirten Kılıç: “Sünnî-Alevî tartışmasının İslâmiyet’e ve insanların imanlarının kurtulmasına hiçbir faydası olmadığından bu tip mevzular konuşulmamalıdır.” diye konuştu.

Ehl-i Beyt’e muhabbetin bizlere Peygamberimiz’in emri olduğunu belirten Kılıç: “Ehl-i Beyt Hz. Muhammed (a.s.m)’ın izinden aynen gitmiştir. Ehl-i Beyt’e muhabbet beslemek de Peygamber Efendimizin bizlere emridir.” diye konuştu. Son olarak Şia ve Alevi’lere tavsiyelerde bulunan Mustafa Kılıç: “İslâmiyet’e en iyi hizmet, Risâle-i Nur hizmetidir. Bunu Şia ve Alevilerin kabul etmesi gerekmektedir. Ayrıca ahiretlerini kurtarmaları için de Şia ve Aleviler’in sünnet-i seniyye’ye tabi olmaları gerekmektedir.” diye konuştu.

Cemil YÜZER / ANKARA

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hilmi Doğan vefat etti

  Kapatınca yenisi kuruluyor

  Kapatılan partinin yerine kurulan parti de kapatılır

  Gül: Demokrasi terörü izole eder

  Erdoğan: DTP tercihini yapsın

  ABD'li komutanlar Ankara'ya geldi

  Edirne'deki sel gümrükleri kapattı

  Işıkara: Bilim adamlarımız depremi ulu orta konuşmasın

  Emniyet, AB yolunda ilerliyor

  Bakırköy Galeria’da tüp patladı: 5 yaralı

  SGK: Dolandırıcılara dikkat

  Sağlıkta ‘ortak dil’ konuşulacak

  Hızlı tren Türkiye’de

  Avrupalı Türklere ek hac kontenjanı

  İDO’dan, öğretmenlere özel kampanya

  Kurbanlıklara sağlık denetimi

  İmanla kabre girmek isteyen Sünnet-i Seniyye’ye uymalı

  Genç nesil okumuyor

  Bebeğiyle hayalini gerçekleştiriyor

  Migreni olanların beyni farklı

  Sigaraya her yıl 100 bin kurban veriyoruz

  Ormanlarımız korumasız


 Son Dakika Haberleri