Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Edirne'deki sel gümrükleri kapattı

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı ve karşısındaki Bulgaristan’ın Kapitan Andreove Sınır Kapısı yakınından geçen Tunca Nehri’nin taşması sonucunda geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Taşkın sebebiyle Karaağaç Mahallesi’nden Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na da araçla ulaşım yapılamıyor.

Edirne Gümrükleri Başmüdürü Mehmet Hatipoğlu’ndan edindiği bilgiye göre, Bulgaristan’ın Kapitan Andreove Sınır Kapısı’nda sular 1 metreye ulaştı. Hatipoğlu, Bulgar yetkililerin Türk görevlilere durumu bildirmesi üzerine Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen araçlar gümrük sahasına alınmayarak, sınır kapısının kapatıldığını bildirdi.

Bulgaristan’a gitmek isteyenlerin Hamzabeyli Sınır Kapısı’na, Yunanistan’a gitmek isteyenlerin ise İpsala Sınır Kapısı’na yönlendirildiğini belirten Hatipoğlu, ‘’Önceki gün taşkın dolayısıyla yolların kapanması üzerine Yunanistan’a bağlantının sağlandığı Pazarkule Sınır Kapısı da ulaşıma kapanmıştı. Böylece Edirne Gümrükleri Başmüdürlüğüne bağlı iki sınır kapısından ulaşım yapılamıyor’’ dedi.

Bulgar yetkililer de, geçiş yapmak üzere bekleyen TIR’ların uzun kuyruk oluşturduğunu, sıkışıklığın giderilmesi için trafiğin Lesovo ve Malko Tırnovo Gümrük Kapılarına doğru yönlendirildiğini kaydettiler. Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı bölgesinde zarar tesbit çalışmalarına başlandığı ve suların çekilmesinin ardından gümrük kapısının yeniden hizmete açılacağı bildirildi.

TARIM ALANLARINDA DA MADDî HASAR VAR

Bulgaristan’ın Türkiye ve Yunanistan sınır bölgelerinde su baskınları özellikle tarım kesiminde önemli maddî hasara yol açıyor.

Meriç ve Arda nehirlerindeki su seviyesinin aşırı yükselmesi ve bu nehirlere bağlı derelerin taşması sonucu Bulgaristan, Türkiye ve Yunanistan’da yüzlerce dekar ekili alan su altında kaldı. Bulgar yetkililer, baraj kapaklarının açılması ve söz konusu nehirlerdeki su seviyesinin son durumu hakkında hem Türkiye hem de Yunanistan makamlarına zamanında bilgi verildiğini, ancak aşırı yağmurlar yüzünden su baskınlarının önüne geçilemediğini ileri sürdüler.

Bu arada Bulgaristan’ın, Arda Nehri üzerindeki 3 barajın kapaklarını açması ve sağanak yağış sebebiyle Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin debilerindeki artış sürüyor. Karaağaç Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan iki yolun da sular altında olması sebebiyle mahalleye ulaşım askeri araçlarla sağlanıyor.

/ EDİRNE/SOFYA

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hilmi Doğan vefat etti

  Kapatınca yenisi kuruluyor

  Kapatılan partinin yerine kurulan parti de kapatılır

  Gül: Demokrasi terörü izole eder

  Erdoğan: DTP tercihini yapsın

  ABD'li komutanlar Ankara'ya geldi

  Edirne'deki sel gümrükleri kapattı

  Işıkara: Bilim adamlarımız depremi ulu orta konuşmasın

  Emniyet, AB yolunda ilerliyor

  Bakırköy Galeria’da tüp patladı: 5 yaralı

  SGK: Dolandırıcılara dikkat

  Sağlıkta ‘ortak dil’ konuşulacak

  Hızlı tren Türkiye’de

  Avrupalı Türklere ek hac kontenjanı

  İDO’dan, öğretmenlere özel kampanya

  Kurbanlıklara sağlık denetimi

  İmanla kabre girmek isteyen Sünnet-i Seniyye’ye uymalı

  Genç nesil okumuyor

  Bebeğiyle hayalini gerçekleştiriyor

  Migreni olanların beyni farklı

  Sigaraya her yıl 100 bin kurban veriyoruz

  Ormanlarımız korumasız


 Son Dakika Haberleri