Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: DTP tercihini yapsın

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör ile demokrasi arasında tercih yapamayanların, demokrasiden medet umamayacaklarını belirterek, ‘’Anayasal hukuku önemsemeyenler, Anayasal düzen içinde siyaset yapamazlar’’ dedi.

Erdoğan, ‘’Ayrımcılığın, dışlayıcılığın, yargısız infazın, siyaseten lincin kitaplarında yeri bulunmadığını, ancak demokrasi ve hukuk kitabında da teröre, şiddete, kan dökmeye yer olmadığını’’ vurguladı.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türk halkına, son yaşanan üzücü olaylardaki metanetinden ve vakarından dolayı teşekkür etti. Büyük bir millete yaraşır büyük bir olgunluk, birlik, beraberlik, dayanışma ruhunun her geçen gün perçinlendiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Ülkemizde gerilimden medet umanlar var. Bunu da sizler gayet iyi biliyorsunuz. Bunun aktörlerinin kimler olduğunu gayet iyi biliyorsunuz. Kutuplaşma beklentisinde olanlar, milletimizin derin sağduyusu ve güçlü kardeşliği karşısında hayal kırıklığına uğramış, karanlık senaryoları da ellerinde kalmıştır ve bundan sonra da kalacaktır. Ben buna inanıyorum. Özellikle son günlerde belirli şehirlerde kanunsuz sokak gösterileri ile gerginliği artırmaya çalışanların çabaları da milletimizin ve devletimizin sağduyulu yaklaşımı ile akim kalacaktır.

Terör ile demokrasi, terör ile hukuk karşıt kutuplardır. Siyaset ile terörün ilişki içinde olması ne demokrasiye uygundur ne de hukuka... Demokratik siyasete soyunanların atması gereken ilk adım, temel tercihini yapmak, terörü karşısına almaktır. Siyasetçi, hem demokrasiyi içine sindirmelidir hem de hukuka uygun hareket etmelidir. Hukuki meşruiyet, demokratik siyasetin en temel şartıdır. Hukuki meşruiyetini yitirenler, varlık zeminini de kaybederler, yitirirler. “

Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör ile demokrasi arasında tercih yapamayanlar, demokrasiden medet umamazlar. Anayasal hukuku önemsemeyenler, anayasal düzen içinde siyaset yapamazlar. Teröre sırtını, demokrasi ve hukuka yüzünü dönen herkes, bizim nezdimizde birdir, makbuldür, demokratik yarışın bir parçasıdır. Demokrasi ve hukuk kitabında da teröre, şiddete, kan dökmeye yer yoktur.’’

/ ANKARA

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hilmi Doğan vefat etti

  Kapatınca yenisi kuruluyor

  Kapatılan partinin yerine kurulan parti de kapatılır

  Gül: Demokrasi terörü izole eder

  Erdoğan: DTP tercihini yapsın

  ABD'li komutanlar Ankara'ya geldi

  Edirne'deki sel gümrükleri kapattı

  Işıkara: Bilim adamlarımız depremi ulu orta konuşmasın

  Emniyet, AB yolunda ilerliyor

  Bakırköy Galeria’da tüp patladı: 5 yaralı

  SGK: Dolandırıcılara dikkat

  Sağlıkta ‘ortak dil’ konuşulacak

  Hızlı tren Türkiye’de

  Avrupalı Türklere ek hac kontenjanı

  İDO’dan, öğretmenlere özel kampanya

  Kurbanlıklara sağlık denetimi

  İmanla kabre girmek isteyen Sünnet-i Seniyye’ye uymalı

  Genç nesil okumuyor

  Bebeğiyle hayalini gerçekleştiriyor

  Migreni olanların beyni farklı

  Sigaraya her yıl 100 bin kurban veriyoruz

  Ormanlarımız korumasız


 Son Dakika Haberleri