Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avustralya'da yıl sonu şenliği

Geçtiğimiz Pazar akşamı Avustralya nın Melbourne şehrinde yaşayan Nur Vakfının gençleri ve çocukları unutulmaz bir geceyle yıl sonu şenliklerini kutladılar. Program Melbourne’de bulunan Avustralya Nur Vakfının organizasyonuyla vakfın konferans salonunda düzenlendi. Bu gece çocukların anne ve babalarının yanı sıra orada yaşayan bir çok Türk vatandaşının yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Program öncelikle bütün Nur Vakfı mensuplarının katıldığı yemekle başladı. Vakfın faal ve hamarat hanımlarının hazırladığı birbirinden leziz yemekler ve tatlılarla başlayan gece de sunuculuğu Mustafa Gök yaptı.

Yemeğin ardından sunuş konuşmasıyla sözü gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz aldı. Günümüzde eğitimin ve özellikle çocuk ve aile eğitimin gerekliliği konusunda bilgiler verdi. Ve programın devamında Bizim Aile Dergisi Koordinatörü Yasemin Güleçyüz Peygamberimizin çocuk eğitimi ile ilgili tavsiyelerini slayt eşliğinde aktardı. Ardından Avustralya Nur Vakfının faaliyetlerini anlatmak üzere kürsüye Sıtkı Güzel çıktı. Bu faaliyetlerde hanımlar ve erkeklerin hizmetlerinin anlatılmasının ardından 10 aday arasından en yüksek oy alarak rakiplerine açık fark atarak yerel meclis üyeliğine seçilen Nur Vakfı mensublarından Selçuk Şanlı yapacağı hizmetleri anlattı.

Artık sahneye beyaz meleklerin çıkma zamanı gelmişti. Çok güzel ilâhi ve duâlarıyla, marşlarıyla herkese çok duygulu anlar yaşatan ilkokul grubu kız ve erkek çocuklar büyük alkış topladı. Yaklaşık sekiz aylık bir eğitimin ardından küçük bir numunesini ailelerine gururla sundular.

Ortaokullu kızlar ise Zübeyir Gündüzalp abinin ‘Vazifen dikenler arasında güller toplayacaksın’ diye başlayan büyük anlam ve ruh yüklü mektubunu okuduklarında herkes tarafından büyük alkış topladılar. İzmir Yeni Asya temsilcisi Hasan Şen abinin Ferit Makamında Üstadım benim şiiri ile Üstadları olan Bediüzzamanın manevî şahsiyetinin büyüklüğünü coşkuyla haykırdılar.

İtalyan bir anneyle Kıbrıslı Türk bir babanın oğlu Dean Behiç Rıfat isimli genç Risâle-i Nurlar vasıtasıyla nasıl Müslüman olduğunu İngilizce olarak aktardı. Enes Güzel isimli genç de ingilizce olarak Risâle-i Nurlar vasıtasıyla nasıl şuur kazandığını dinleyicilerle paylaştı.

Gülnihal Alaca ve Saadet Topuz birlikte yaklaşık sekiz aylık dönemde yapılan eğitim çalışmalarını anlattılar.

Programın sonunda ise ilk ve orta okul grubuna uzun süren, ama bir o kadar da verimli geçen eğitim sürecindeki gayretlerini büyükler tarafından ödüllendirme zamanı gelmişti. Eğitim sertifikası yanında güzel hediyelerle çocuklar çok büyük bir sürpriz yaşadılar. Kur’ân okuma, sorumluluklarını yerine getirme ve Ezber dallarında her gruptan başarı gösteren üç öğrenci de özel ödüllendirildi.

Saadet Topuz-Gülnihal Alaca

/ MELBOURNE

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar veda tavafında

  İlişkilerde balans ayarı

  ‘Sınır’sız bayramlaşma

  Dostluk ve kardeşlik duyguları güçlendi

  Deprem bölgesi gözlem altında

  Ankara'da 48 deprem oldu

  Schengen alanı genişledi

  DTP ile sadece SHP ve SP bayramlaştı

  CHP bayramlaşmasında arbede

  Karadeniz’in RTÜK’leri de bir araya geliyor

  Memura 115 gün tatil

  Papaz camide vaaz dinledi

  Avustralya'da yıl sonu şenliği

  Kimlikler ‘cep’te

  Engellilere et yardımı

  Seyahat etmiyoruz

  Nar her derde deva

  Sigarayı tek seansta bırakma şansı


 Son Dakika Haberleri