Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

‘Sınır’sız bayramlaşma

Sınır ötesi bayramlaşma kapsamında, gerek Türkiye’den Suriye’ye, gerekse Suriye’den Türkiye’ye binlerce insan, sınırı geçerek akraba ve dostlarıyla yatılı olarak bayramlaşma fırsatı buldu. Vatandaşlar, uygulama sayesinde akrabalarıyla hasret giderdiklerini belirterek, bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.

Gaziantep’ten bayramlaşmak için Suriye’ye gidecek vatandaşlar Karkamış Sınır Kapısı’ndan geçmeye başladı.

Karkamış Kaymakamı Abdulkadir Okay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karkamış Sınır Kapısı’ndan bugün ve yarın toplam 8 bin 700 kişinin yatılı bayramlaşma için Suriye’ye geçmesinin beklendiğini söyledi. Okay, şöyle konuştu:

‘’Yatılı bayramlaşmadan toplam 8 bin 700 kişi yararlanacak. Suriye’ye giden vatandaşlar 48 saat süreyle yakınlarına konuk olabilecekler. Süre kısıtlamasına uymayanlar 3 yıl süreyle uygulamadan yararlanamayacak.’’

Bu arada, yatılı bayramlaşma için Karkamış Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçen vatandaşların mutlu ve heyecanlı oldukları görüldü. Suriye’deki yakınlarına bayram hediyesi olarak kilim, battaniye ve benzer eşyalar götüren vatandaşlar, uygulama sayesinde Suriye’de yaşayan akrabalarıyla hasret giderdiklerini belirterek, bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler.

3 bin 674 Suriye vatandaşı Türkiye’de

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında yakınlarıyla bayramlaşmak isteyen Suriye vatandaşları, Ceylanpınar Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gelmeye başladı.

Ceylanpınar Kaymakamı Şevket Atlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘’Sınırın ikiye ayırdığı akrabaları bayramlarda bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

İki ülke ilişkilerinin son yıllarda hızla geliştiğine işaret eden Atlı, akrabaların huzurlu bir ortamda bayramlaşabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

İdari mektupla sınırı geçen Suriye vatandaşlarının iki gün boyunca Şanlıurfa sınırlarındaki yakınlarıyla bayramlaşabileceğini belirten Atlı, gelecek yıl Ramazan Bayramı’nda da Ceylanpınar’dan çok sayıda vatandaşın Suriye’ye geçeceğini kaydetti.

Sınır ötesi bayramlaşma kapsamında iki gün içerisinde 3 bin 674 Suriye vatandaşı, Türkiye’de 2 gün kalarak akrabalarıyla bayramlaşacaklar.

20 yıl sonra akrabasıyla buluştu

Suriye’nin Haseki Vilayetine bağlı Dırbesi Kasabasından Fesih Hüseyin Şeyh ve akrabaları, sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında 20 yıl sonra ilk kez Türkiye’ye gelerek, akrabalarıyla hasret giderdi.

Fesih Hüseyin Şeyh’i, kuzeni Cemal Salih sınır kapısında karşıladı. Geçen yıl Suriye’de misafir ettiği kuzeniyle yeniden görüşmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fesih Hüseyin Şeyh, ‘’20 yıl aradan sonra Türkiye’ye gelmek ve yakınlarımla bir arada olmak çok güzel’’ dedi.

/ KARKAMIŞ - CEYLANPINAR

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar veda tavafında

  İlişkilerde balans ayarı

  ‘Sınır’sız bayramlaşma

  Dostluk ve kardeşlik duyguları güçlendi

  Deprem bölgesi gözlem altında

  Ankara'da 48 deprem oldu

  Schengen alanı genişledi

  DTP ile sadece SHP ve SP bayramlaştı

  CHP bayramlaşmasında arbede

  Karadeniz’in RTÜK’leri de bir araya geliyor

  Memura 115 gün tatil

  Papaz camide vaaz dinledi

  Avustralya'da yıl sonu şenliği

  Kimlikler ‘cep’te

  Engellilere et yardımı

  Seyahat etmiyoruz

  Nar her derde deva

  Sigarayı tek seansta bırakma şansı


 Son Dakika Haberleri