Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kimlikler ‘cep’te

Bugüne kadar müzik dinlemek, fotoğraf ve video çekmek, internette gezmek gibi sayısız alanda kullanılan cep telefonları, bir kaç yıl içinde kimlik olarak kullanılabilecek.

Mobil imza geliştirici firmalarından Valimo’nun genel müdürü Tapio Vailahti, ıslak imza yerine belgelerin elektronik ortamda imzalanmasına yönelik elektronik imzanın, yerini daha kullanışlı olan mobil imzaya bırakmaya başladığını anlatarak, mobil imzanın bir çok kişi ve kurum tarafından geliştirildiğini söyledi. Kendilerinin Finlandiya merkezli bir şirket olduğunu anlatan Vailahti, İsveç, Almanya, Fransa ve Türkiye’de iş ortakları ile mobil imza çalışmaları yaptıklarını anlattı. Mobil imzanın yaygınlaşması ile kimlik yerine kullanılabileceğini belirten Vailahti, şunları kaydetti:

‘’2008 ya da 2009 yılları, mobil imza konusunda kırılma noktası olacak. Önümüzdeki iki sene içerisinde sokaktaki herkes bu teknolojiyi tanımış olacak. 2010 yılından itibaren de cep telefonları kimlik yerine kullanılabilecek. Türkiye’nin bir çok Avrupa ülkesinden farklı olarak bu konuda liderlik yaptığını düşünüyoruz. Türkiye’deki iş ortağımız Turkcell, gerekli teknik altyapıyı kurdu ve bu yılın başından beri bu hizmeti veriyor. Diğer operatörlerin de bu konuda çalışmaları var. Türkiye, doğru zamanda doğru hareketleri yaptı. Bundan 2 yıl öncesine kadar Türkiye’nin bu kadar başarılı olabileceğini kimse düşünmüyordu ve Türkiye şimdi bir çok Avrupa ülkesi için de model olmuş durumda.’’

Tapio Vailahti, mobil imzanın elektronik imzaya alternatif olarak çıktığını belirterek, elektronik imza için bir bilgisayar, bilgisayara bağlı bir kart okuyucu ve uygun yazılım gerektiğini, oysa mobil imzada cep telefonlarının yeterli olduğuna dile getirdi. (aa)

/ ANKARA

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar veda tavafında

  İlişkilerde balans ayarı

  ‘Sınır’sız bayramlaşma

  Dostluk ve kardeşlik duyguları güçlendi

  Deprem bölgesi gözlem altında

  Ankara'da 48 deprem oldu

  Schengen alanı genişledi

  DTP ile sadece SHP ve SP bayramlaştı

  CHP bayramlaşmasında arbede

  Karadeniz’in RTÜK’leri de bir araya geliyor

  Memura 115 gün tatil

  Papaz camide vaaz dinledi

  Avustralya'da yıl sonu şenliği

  Kimlikler ‘cep’te

  Engellilere et yardımı

  Seyahat etmiyoruz

  Nar her derde deva

  Sigarayı tek seansta bırakma şansı


 Son Dakika Haberleri