Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yenilenebilir enerjimiz 5,4 milyon ton petrole eşit

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de 2006 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji miktarının, 5 milyon 383 bin ton eşdeğer petrol (TEP) olduğunu bildirdi.

MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın soru önergesini cevaplayan Güler, Türkiye'nin önemli miktarda yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip olduğunu söyledi.

Güler, yenilenebilir enerji üretiminde en önemli payın, hidroelektrik ve biokütleye ait olduğunu ifade ederek, rüzgar ve güneş enerjisinin payının henüz çok küçük olduğunu, ancak ileride bunun artmasının beklendiğini vurguladı. ''Tespit edilen ekonomik hidrolik enerji potansiyelimiz, 130 milyar kilovat/yıldır. Bu potansiyelin yüzde 35'i işletmede, yüzde 9'u inşaat aşamasında ve geri kalan yüzde 56'sı ise proje seviyesindedir'' diyen Güler, biokütle kaynaklarının tarım, orman, hayvan, organik şehir atıklarından oluştuğunu söyledi.

Güler, Türkiye'nin atık potansiyelinin, yaklaşık 8.6 milyon TEP olduğunu, bunun 6 milyon TEP'inin ısınma amaçlı kullanıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Jeotermal enerji potansiyelimizin yüzde 10'luk bölümü ile 71 bin konut ısıtılıyor. 2006 Yılında ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen toplam enerji miktarı 5 milyon 383 bin TEP olmuştur. Bunun 3 milyon 886 bin TEP'i hidroelektrik-jeotermal kaynaklarından, 2 bin TEP'i bioyakıttan, 11 bin TEP'i rüzgardan, 1 milyon 81 bin TEP'i ısıl olarak jeotermal kaynaklardan, 403 bin TEP'i de ısıl olarak güneşten olmuştur.''

/ ANKARA

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2.4 milyon kişi tarımı terk etti

  Kuraklığın zararı 750 milyon YTL

  Özcan: Türk-İş ve Kamu-Sen'le anlaştık

  Yenilenebilir enerjimiz 5,4 milyon ton petrole eşit

  Sanayide dönüşüm şart

  Cip kiralayan ile yatırımcı bir tutuluyor

  Türk Barter iş dünyasına çözüm oldu

  GAP ile istihdam da çözülür

  Biz projelerimiz ile konuşuyoruz

  33 hükümet gören kamu yatırımları var

  ABD, halka 145 milyar dolar dağıtacak


 Son Dakika Haberleri