Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Sivas Belediye'ye hesap kesti

Süper Lig'in 19. hafta açılış maçında lider Sivasspor, konuk olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Mehmet Yıldız ve Cvetkov'un golleriyle 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü.

16. dakikada gelişen İstanbul Büyükşehir Belediye atağında İbrahim Akın ceza sahası içinde topla buluştu, çaprazda sert vurdu, kaleci Akın son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. Atışı sağ köşeden İbrahim Akın kullandı, ön direk dibinden kaleye giden topun Devran çizgi üzerinden çıkardı.

33. dakikada Sivasspor öne geçti. Bu dakikada İlyas'ın yaptığı faulü Sezer kullandı. Rakip yarı alanın ortasından yapılan faul atışında ceza sahası içinde Volkan'ın uzaklaştırmak istediği top altıpas içinde Mehmet Yıldız'ın önünde kaldı. Bu oyuncu da düzgün bir vuruşla topu kalecinin üstünden ağlara gönderdi: 0 - 1.

67. dakikada Sivasspor farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada gelişen ani atakta Devran'ın sol kanattan taşıyıp ortaladığı topta sağ çaprazda ceza sahası içinde Cvetkov topla buluştu, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Haluk'un üzerinden ağlara gönderdi: 0 - 2.

75. dakikada Tjikuzu'ya yapılan faulü İlyas kullandı. Ceza yayı önünden yaptığı sert plaseyi kaleci Akın alt köşede kontrol etti.

NOTLAR..

Lider Sivasspor'un taraftarları, takımlarını İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan karşılaşmada yalnız bırakmadı. Sayıları yaklaşık 15 bini bulan Sivassporlu taraftarlar, Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada, protokol tribününün karşısındaki tribünün büyük bölümünü doldurdu.

Takımlarını coşkulu bir şekilde destekleyen Sivassporlu taraftarlar, üzerinde ''Şampiyon Sivasspor'' yazılı dev bir bayrak açtılar. Taraftarlar ayrıca, kendilerine ayrılan tribünü bayrak ve pankartlarla süslediler.

Sivassporlu taraftarların, ''Biz asfalt yolları değil gardaş, çılgaları, dağları, taşları, dikenli yolları aşarak geldik'' yazısı asmaları dikkat çekti. TEM gişelerinin yanından geçilerek girilen yolda trafik sıkışıklığı yaşandı. Araçlar bu yoldan zorlukla stada gelebildiler.

20.01.2008


 

Demirören'in Beşiktaş'tan 40 milyon dolar alacağı var

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, Kulübün bankalara 41 milyon, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e 40 milyon dolar olmak üzere toplam 81 milyon dolar borcunun olduğunu belirtti.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, takımın çok iyi durumda, futbolcuların da kendinden emin olduğunu belirterek, ''Bu sene Fortis Türkiye Kupası ve lig kupasını biz alacağız'' dedi. Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba tarafından 1997 yılında açılışı yapılan Karacabey Beşiktaşlılar Derneği'nin 10. yıl dönümü kutlandı. Borsa Lokantası'nda düzenlenen yıl dönümü yemeğinde konuşan Karacabey Beşiktaşlılar Derneği Başkanı İsmail Uğuroğlu, kendilerini kırmayarak yemeğe katılan asbaşkan Levent Erdoğan ve diğer yöneticilere teşekkür etti.

Derneğin 10 yıl önce Seba ve merhum Cenk Koray tarafından açıldığını anımsatan, 10 yıldır ilçede var olan Beşiktaşlılık sevgisini daha da büyüterek yollarına devam ettiklerini kaydeden Uğuroğlu, dernek olarak asbaşkan Levent Erdoğan'dan tek isteklerinin, ilçede bir Beşiktaş Spor Okulu'nun açılması olduğunu ifade etti. Uğuroğlu, ''Beşiktaşlı çocuklarımızın Fenerbahçe Okulu'na gitmesini içimize sindiremiyoruz'' dedi.

Kulübün bankalara 41 milyon, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e 40 milyon dolar olmak üzere toplam 81 milyon dolar borcunun olduğunu kaydeden Erdoğan, bunun büyük bir borç olmadığını, Beşiktaş'ın bu borcu ödeyebilecek güçte, büyük bir kulüp olduğunu belirtti. Erdoğan, şunları söyledi:

''Takımımız çok iyi durumda, futbolcularımız kendinden emin ve bu sene Fortis Türkiye Kupası ve lig kupasını biz alacağız. 15 gün içinde başkanımız Yıldırım Demirören açıklayacak ama basın mensupları duymadan ben size söylemek istiyorum; 19 Mayıs'ta çok fonksiyonlu, 24 saat hizmet verecek bir kapasiteye sahip stadyum temelini atacağız''

20.01.2008


 

Yanal: Trabzon'da rahatsız değilim

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Trabzonspor'da rahatsızlıklar yaşadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Yanal, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, son günlerde medyada bir takım rahatsızlıklar yaşadığı yönünde haberler çıktığını belirterek, ''Bunların gerçekle ilgisi yok. Ortaya çıkarmaya çalıştığım yapıyı anlatıyorum. Böyle düşünen bir insan işini yarım bırakmaz. Bizim hedeflerimiz, ideallerimiz, yapmak istediklerimiz var. Bunları bir çırpıda silip atamayız. Bu işler bu kadar ucuz değil'' dedi. Transfer çalışmalarıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Yanal, şöyle devam etti: ''Transfer zor ve uzun soluklu bir çalışma süreci istiyor. Hiçbir zaman transfer yapmak için transfer yapmaya talip olmadık. Bu konuda hata yapmak istemiyoruz.''

20.01.2008


 

Bursaspor'da yönetim 3 milyon 265 bin YTL verdi

Bursasporlu yöneticilerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından başlatılan ''Bursaspor'a Yardım Kampanyası''na katkısı, 3 milyon 265 bin YTL'yi buldu.

Bursaspor Basın Sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulunun kampanyaya katkısının ne kadar olduğunun, kamuoyu tarafından merak edildiğini belirtti. Daha önce yönetim kurulunun 2,5 milyon YTL'lik katkısı olacağını açıkladıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: ''Bakanımız Faruk Çelik'in de bu rakamın üzerine çıkmamız yönündeki isteğine, 765 bin YTL daha katkı yaparak karşılık veriyoruz. Böylece yönetim kurulu olarak kulübe bağışladığımız para, 3 milyon 265 bin YTL'ye çıktı. Tüm gücümüz ile Bursaspor'un başarısı için çalışıyoruz.''

20.01.2008


 

Alex'li F.Bahçe G.Antep önünde 3 puan arıyor

Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası'nda rakip sahalarda üst üste 3 maç yapacak Fenerbahçe, deplasman serisinin ilk mücadelesinde bugün Gaziantepspor karşısında galibiyet hedefliyor.

Ligin ilk yarısında deplasman maçlarında puan kayıplarıyla kötü bir grafik çizen sarı-lacivertliler, Gaziantepspor ile zorlu bir mücadeleye çıkacak. Ligde ikinci yarıya sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak puan kaybıyla başlayan sarı-lacivertliler, Gaziantepspor önünde 3 puan arayacak.

ALEX BUGÜN SAHADA

Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen Alex, Gaziantepspor maçında takımdaki yerini alabilecek. Brezilyalı futbolcunun yokluğunda çıktığı ikinci yarının ilk maçında puan yitiren sarı-lacivertliler, Gaziantepspor mücadelesinde bu önemli kozunu kullanabilecek. Sarı-lacivertli ekipte, sarı kart cezalısı Aurelio ise forma giyemeyecek. Brezilyalı oyuncu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüğü sarı kartla bu sezon 4. sarı kartına ulaşmıştı.

Fenerbahçe'de, Gaziantespor maçı öncesi Semih ve Kezman, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kamil Ocak Stadında saat 15.00'de başlayacak maçı Mustfa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Dönüş bir hafta sonra

Fenerbahçe deplasman serisinde yapacağı 3 maçın ardından bir hafta sonra İstanbul'a dönecek. Kafile Gaziantep maçından sonra Antalya'da Alanya ve Sivas maçlarına hazırlanacak.

Diğer maçlar

13.30 Kayseri-Konya: Kuddusi Müftüoğlu, 13.30 Ankara-V. Manisa: Bülent Demirlek, 13.30 Denizli-Ankaragücü: Halis Özkahya,

13.30 G.Birliği-Çaykur Rize: Cüneyt Çakır.

20.01.2008


 

G.Saray Sami Yen'de Bursa'yı konuk ediyor

Galatasaray ile Bursaspor, bugün yapacakları maçla birlikte, ligde 78. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek.

Galatasaray, 1967-1968 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Bursaspor ile yaptığı karşılaşmalardan 41'ini galibiyetle kapatırken, rakibine 16 kez yenildi. İki takım arasındaki 20 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, 77 maçta rakip filelere toplam 134 gol atarken, Bursa ekibi 62 golle karşılık verebildi.Sezonun ilk yarısında Bursa'da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazanmıştı.

13 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, kendi sahasında yaptığı lig maçlarında Bursaspor'a 15 yılı aşkın süredir yenilmiyor. ''Cim Bom'', Bursaspor'a kendi sahasında en son yenilgisini 1991-92 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla almıştı. Sarı-kırmızılılar, o tarihten bu yana İstanbul'da yaptığı 13 lig maçında Bursa ekibi karşısında 11 galibiyet, 2 de beraberlik aldı. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor'a İstanbul'da toplam 90 gol atarken filelerinde 24 gol gördü. Geçen sezon İstanbul'da yapılan maçı Galatasaray 3-1 kazanmıştı.

20.01.2008


 

Potada derbi günü: F.Bahçe Ülker-Efes Pilsen

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Zirve yarışının takipçileri Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

Saat 19.00'da başlayacak ve NTV'den naklen yayınlanacak maçı Erşan Kartal, Ahmet Ersan Ergüler, Alper Özgök hakem üçlüsü yönetecek. Ligde geride kalan 16 hafta sonunda 12 galibiyet ve 4 yenilgisi bulunan Efes Pilsen averajla 4. sırada yer alırken, 11 galibiyet ve 5 yenilgisi olan Fenerbahçe Ülker ise 5. sırada bulunuyor.

Geçen sezon play-off final serisinde rakibini 4 maçta da yenerek 15 yıl sonra şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Ülker, ligde bu sezonun ilk yarısında yapılan maçı da 75-72 kazanmıştı. Ayrıca, iki takım arasında sezon başında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını da Fenerbahçe Ülker 79-77 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.

Sarı-lacivertliler bugünkü maçı da kazanarak, olası bir play-off eşleşmesinde rakibine karşı seriye 1-0 önde başlamanın hesaplarını yapıyor. Efes Pilsen ise ligin ilk yarısında yenildiği rakibinden rövanşı alarak, hem zirve mücadelesini sürdürmeyi, hem de olası bir play-off eşleşmesinde avantajı rakibine kaptırmamayı hedefliyor.

İSTATİSTİKLER

Sakatlıklar yüzünden sıkıntılı bir dönem geçiren Fenerbahçe Ülker'de, Willie Solomon 13 maçta 13.7 sayı ve 5.9 asist ortalamasıyla takımının hücumdaki en etkili silahı oldu. Mirsad Türkcan ise forma giydiği 14 maçta 8 ribaunt ortalaması ile mücadele ederek, sarı-lacivertlilere önemli katkı sağladı.

20.01.2008


 

Mehmet'li Jazz galip

NBA'de Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, konuk ettiği Los Angeles Clippers'ı 106-88 yenerken, milli basketbolcu maçı 12 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 32 dakika sahada kalan Okur, 4 kez denediği 3 sayılık atışların 2 tanesini sayıya çevirirken, 5 kez kullandığı 2 sayılık atışların ise 3 tanesinde başarılı oldu ve karşılaşmada 12 sayı, 4 ribaunt ve 2 asistlik performans sergiledi. 7 oyuncunun çift haneli rakamlara ulaştığı Jazz'da, 19 sayı ve 10 ribauntla Carlos Boozer, galibiyetin mimarı olurken, 15 sayı, 6 asistle Deron Williams ve 13 sayı, 7 asistle Andrei Kirilenko, takımlarına önemli katkı sağladılar.

20.01.2008


 

İlköğretim öğrencisine güreş kursu

Kahramanmaraş Özel Ali Kenger İlköğretim Okulu'nda öğrenciler için güreş kursu başlatıldı.

Kursun hocalığını da 2 kez dünya 6'ncısı olan Şahin Hopur yapıyor. Öğrencilerin oyun ihtiyaçlarını karşılamak ve ata sporu olan güreşin öğrenciler arasında yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan kursa şu anda 10 öğrenci katılıyor.

20.01.2008


 

Bursa'dan G.Birliği maçına itiraz

Bursaspor Kulübü, Futbol Federasyonu'nun ligdeki Gençlerbirliği maçının 27 Ocak pazar gününden, 28 ocak 2008 pazartesi gününe alınmasına tepki gösterdi.

Futbol Federasyonuna itirazda bulunan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, "Açıklanan tarih, Yönetim Kurulumuzu, Federasyonunuzun tamamen yanlı tutumundan kaynaklandığı düşüncesine itmiştir." dedi.

20.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri