Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş'ın altın dönemi

Şampiyon olduğu 2002-2003 sezonundan sonraki en başarılı dönemini yaşayan siyah-beyazlılar, 25. haftalar itibariyle son 5 sezonun en çok puanını topladı.

Turkcell Süper Lig'in lideri Beşiktaş, şampiyonluğa ulaştığı 100. yılındaki dönemin ardından en başarılı sezonunu yaşıyor. Kuruluşunun 100. yılını kutladığı 2002-2003 sezonunda başarılı bir grafik çizerek şampiyonluğa ulaşan siyahbeyazlılar, o dönemin ardından girdiği duraklama ve gerileme dönemine bu sezon son vermek isterken, 25 haftanın ardından topladığı puanlarla, 100. yıldan sonraki en istikrarlı ve başarılı dönemini yaşamaya başladı.''Kara Kartallar'', 25. haftalar itibariyle son 5 sezonun en çok puanını, 4 yıl aradan sonra liderlik koltuğuna oturmayı başardığı bu sezon topladı.

100. YILDA 61 PUAN

Ligde 55 puanla liderlik koltuğunda yer alan siyahbeyazlılar, son 5 sezon içinde bu kadar çok puan toplayamamıştı. Şampiyon olduğu 100. yılda, 25 haftanın ardından 61 puana ulaşan siyah-beyazlılar, 2003-2004 sezonunda 54, 2004-2005 sezonunda 48, 2005-2006 sezonunda 42, geçen sezon da 45 puan toplayabilmişti. Beşiktaş ayrıca 2002-2003 sezonundan bu yana ilk kez 25. haftayı lider olarak tamamladı.

4. KEZ UZATMALARDA

Gençlerbirliği'ni uzatma dakikalarında Bobo'nun attığı golle 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Beşiktaş, bu sezon ligde 4. kez, kaybolan sürelerde attığı golle galip geldi. Siyahbeyazlılar, daha önce de Gaziantepspor deplasmanında Batuhan'ın 90 artı 5'te attığı golle 1-0, Konyaspor deplasmanında Nobre'nin 90 artı 3'te attığı golle 2-1, Ankaraspor maçında da İbrahim Toraman'ın 90 artı 3'te attığı golle 3-2 galip gelmişti. Beşiktaş, berabere bitecek olan bu 4 maçta da son anlarda attığı gollerle, 8 puan fazla toplamış oldu.

Levent Erdoğan: 9 maç sonra şampiyonuz

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan, camia olarak şampiyonluğa inandıklarını belirterek, ''Davasına inanmış insanların pozitif enerjisiyle şampiyonluğun en büyük adayıyız'' dedi. Erdoğan, futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftarların son 9 haftaya girilen ligi zirvede tamamlamanın hırsı ve heyecanını yaşadığını belirterek, ''Tüm camia olarak inandık ve bu inanç doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz'' diye konuştu. Fenerbahçe'yi, Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği başarı nedeniyle kutlayan Levent Erdoğan, ''Fenerbahçe'nin kalan maçlarında da başarılı olmasını diliyor ve kupayı ülkemize getirmesini temenni ediyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Melih Doyuran

09.03.2008


 

Tuncay köy hayatı yaşıyor

İngiliz Premier Ligi takımlarından Middlesbrough'un Türk oyuncusu Tuncay Şanlı, kulübün antrenman sahasının yakınındaki küçük bir köyde hayatını sürdürüyor.

İngiliz Premier Ligi takımlarından Middlesbrough'un Türk oyuncusu Tuncay Şanlı, İstanbul'da olduğu gibi İngiltere'de de sokaklarda yürüyemez hale geldiğini, hayranlarının ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. The Guardian Gazetesi Tuncay ile yapılmış bir röportaja geniş yer verdi. Gazete, Tuncay'ın sokağa çıktığında herkesin kendisinden imza almak ve birlikte fotoğraf çektirmek istediğine yönelik sözlerine yer verirken, ünlü futbolcunun, ''Artık İngiltere'de de hayranlarımın ilgisi yüzünden sokaklarda yürüyemez hale geldim. Durumum İstanbul'da da aynıydı. Yalnız buradaki tek fark, İngiliz hayranlarımın biraz daha sessiz olmaları'' dediğini yazdı.

Tuncay'ın Türk hayranları tarafından ''Fenerbahçe'nin Kralı'' olarak adlandırıldığını hatırlatan gazete, takımının teknik direktörü Gareth Southgate'in, daha önce Tuncay gibi değişik bir futbolcuyla hiç karşılaşmadığını söylediğine yer verdi. Haberde Southgate'in, şu ifadeleri yazıldı: ''Tuncay'ın pek çok değişik silahı var. Müthiş bir top sürüş tekniği, rakibini yanıltma kabiliyeti, yıldızlara has bir son işlem yeteneği ve rakibini yoran bir enerjisi bulunuyor.''

Tuncay'ın rakipleri kadar, kendi takım arkadaşları için bile şaşırtıcı olabildiğine işaret edilen haberde, ünlü futbolcunun, ''Ben de en iyi olduğum pozisyonu bilmiyorum. Zaten Middlesbrough'a gelmemin arkasında da Southgate'in benim özgürce oynamama izin vermesidir'' sözlerine yer verildi.

Türk sporcunun, kulübün antrenman sahasının yakınındaki küçük bir köyde yaşadığına da dikkat çekilen röportajında, ünlü futbolcunun burada İstanbul gibi büyük bir kentten gelen birisi olarak ''kültür şoku'' yaşadığı savunuldu. Gazetede, Tuncay'ın şu sözleri yer aldı: ''Yiyecek, içecek ve havaya alışmak gibi bir sorunum olmadı ama değişik bir kültüre alışmak zor oldu. Ama her şey giderek kolaylaşıyor, buraya alışıyorum. Fazla dışarı çıkmıyorum. Arada bir Newcastle'a gidiyorum. Zaman zaman da Londra'yı ziyaret ediyorum.'' Ayrıca Tuncay'ın, Nawcastle'dan Emre ve Blackburn'dan Tugay ile de zaman zaman bir araya geldiği yazıldı.

09.03.2008


 

F.Bahçe evinde Vestel'i ağırlıyor

Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla ile yaptığı 2. tur mücadelesinde ligi adeta unutup üst üste puan kayıpları yaşayan Fenerbahçe, Vestel Manisaspor ile yapacağı maçtan galibiyetle ayrılıp, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına devam etmek istiyor.

Sarı-lacivertli ekipte kırmızı kart cezalısı Volkan Demirel'in yerine, Vestel Manisaspor mücadelesinde kaleyi Serdar koruyacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

LİGDE DİĞER MAÇLAR

Saat: 13:30 Sivasspor-Ankaragücü

Hakem: Süleyman Abay

Saat: 13:30 Gaziantepspor-Ç.Rize Hakem: Hüseyin Göçek

Saat: 13:30 G. Oftaşspor-Bursaspor

Hakem: Hakan Sivriservi

Saat: 15:00 Trabzonspor-Kasımpaşa

Hakem: Özgüç Türkalp

09.03.2008


 

Cansun: Canaydın 16 yıl geriye götürdü

Galatasaray'ın eski Başkanı Mehmet Cansun, ''Özhan Canaydın'ı döndürmeye çalışanları ciddiye almıyorum, Canaydın Galatasaray'ı 6 senede 16 sene geri götürdü" dedi.

Galatasaray'ın eski Başkanı Mehmet Cansun, Galatasaray'ın yaşadığı sorunlarla ilgili çarpıcı tespitler ortaya koyarken, Özhan Canaydın'dan Lise olgusuna, Fenerbahçe'den Adnan Polat'a, Canaydın'ı ikna çabalarından üyelerin oy kullanma mantığına kadar pek çok konuda samimi ve çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

FENER'İ GIPTAYLA İZLİYORUZ

Cansun, Ligtv.com.tr'ye verdiği röportajda, "Fenerbahçe'nin tur atlamasından büyük mutluluk duydum" derken, ''Özhan Canaydın'ı döndürmeye çalışanları ciddiye almıyorum, Canaydın Galatasaray'ı 6 senede 16 sene geri götürdü, Galatasaray, Fenerbahçe'ye bakıp kendini sorgulamalı, Fenerbahçelileri gıptayla izliyorum, Biz de üyeler eşine dostuna oy veriyor, Canaydın döneminde birlik beraberlik sıfırdı'' şeklindeki iddialı açıklamalarıyla dikkatleri çekti.

09.03.2008


 

Nevin yarı finale yükseldi

12. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, bayanlar 60 metre engellide, Nevin Yanıt yarı finale yükseldi.

İspanya'nın Valencia kentinde düzenlenen şampiyonanın 2. gününde piste çıkan Nevin Yanıt, bayanlar 60 metre engellide 2. seride yarıştı. Milli atlet, 8.09'luk derecesiyle serisini birinci sırada tamamlayarak, yarı final koşmaya hak kazandı. Yanıt'ın serisinde Rus Yuliya Kondakova, 8.13 ile ikinci olurken, Fransız Cindy Billaud, 8.20 ile üçüncülüğü elde etti.

09.03.2008


 

Potada Beşiktaş-F.Bahçe oynuyor

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nin 19. haftası, bugün derbi maça sahne olacak.

Ligin namağlup lideri Fenerbahçe, 3. sıradaki ezeli rakibi Beşiktaş Cola Turka ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş Cola Turka Arena'da saat 18.00'de başlayacak karşılaşmayı Tunçtan Durmuşcan, Mehmet Serdar Ünal hakem ikilisi yönetecek.

09.03.2008


 

Filede şampiyon adayları kapışıyor

Bayanlar Birinci Voleybol Ligi'nde şampiyonluk adaylarından Eczacıbaşı Zentiva ile Vakıfbank Güneş Sigorta, bugün karşı karşıya gelecek.

Eczacıbaşı Spor Salonu'ndaki dev maç, saat 15.30'da başlayacak ve D Spor'dan naklen yayınlanacak. İki takım arasındaki ilk maçı Vakıfbank Güneş Sigorta 3-0 kazanmıştı.

09.03.2008


 

Hoşgeldin Bobo

Cuma maçlarının ve deplasmanların başarılı takımı Beşiktaş, güçlü Gençlerbirliği karşısında ilk yarıdaki oyunu ile seyredenlere hayal kırıklığı yaşattı. Kötü zemin, futbol oynamak isteyen takımlar için bir engel teşkil etse bile, mücadele ve koşmaya engel olmamalıydı. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın devre arası telkinleri etkili olmuş olmalı ki, Beşiktaş ikinci yarıda lider gibi oynadı. Delgado’nun direkten dönen şutu ve Tello-İ.Toraman yapımı gelen gol taraftarı rahatlattı. Ancak İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan gibi vasatı aşamayan, Baki’nin hatalı pasında Kerem ile gelen beraberlik golü son dakikalara sıkıntılı girmeye neden oldu.

Zaten Beşiktaş için maçın sonları hep sıkıntılı geçiyor. Gaziantep, Konya ve Ankaraspor'dan sonra G.Birliği maçı da son dakika golü ile kazanıldı. Oysa ki, şampiyonluğa oynayan bir takım işi son dakikalara bırakmamalı. Bu maçta duran toptan kazanılan iki gol ve oyuncuların maçı son saniyeye kadar bırakmamaları olumlu görünse de, defanstaki panik ve bazı futbolcuların acemi hareketleri ileride can sıkabilir. Bu maç geride kaldı ama gerekli dersler çıkarılmazsa, şampiyonluk havasına girmiş taraftarın moralini bozacak sonuçlar alınabilir.

137 hafta sonra gelen liderlik az kalsın Beşiktaş’ın teknik ayaklarının takıldığı 19 Mayıs Stadında kalacaktı. Yardımcı hakemin penaltı dediği pozisyonda devam kararı veren orta hakem Yunus Yıldırım maçın önüne geçecekti. Bu pozisyona itiraz için hakemle uğraşan futbolcular, Gökhan’ın akıllı faulü olmasa kendi kalelerinde golü göreceklerdi.

Takımını coşkuyla karşılayan ve destekleyen, şampiyonluk ümitleri yeşermiş Ankara’lı Beşiktaşlılar boynu bükük ayrılacaktı. 4 Mart tarihli yazımızda “ İpler Beşiktaş’ta” demiştik. Ama az kalsın Beşiktaş ipin ucunu kaçırıyordu. Bobo attığı son dakika golü ile her şeyi unutturdu. Geri sayım devam ediyor, kaldı 9X90.

Nidai PAKSOY

09.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri