Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Son yılların en büyük krizi geliyor

Küresel ekonomik kriz, İngiltere’de de basının manşetlerini kapladı. The Daily Telegraph gazetesi, ekonomik krizin son yılların en büyük krizi olduğunu belirtirken, ekonomi uzmanlarının İngiltere’nin son on yılların en büyük ekonomik krizine doğru son sür’atle ilerliyor olabileceği uyarısında bulunduklarını bildirdi. Financial Times da, kredi krizinin çok sayıda kurban vermesinden endişe duyulduğunu bildirdi.

The Daily Telegraph:

Gazete, ekonomik krizin son yılların en büyük krizi olduğunu belirtirken, sterlinin değer kaybettiğini, borsadaki hisselerin değerlerinin bir günde 51 milyar sterlinlik gerileme yaşadığını ve İngiliz ekonomisinin önemli kurumlarından biri olan bir bankanın da kapısına kilit vurma noktasına geldiğini yazdı. Küresel bir resesyon korkusunun giderek güçlendiğini öne süren Daily Telegraph, ekonomi uzmanlarının İngiltere’nin son on yılların en büyük ekonomik krizine doğru son sürat ilerliyor olabileceği uyarısında bulunduklarını bildirdi.

Financial Times:

Gazete manşet haberinde, piyasaları yatıştırmak için verilen büyük mücadeleye dikkati çekti ve kredi krizinin çok sayıda kurban vermesinden endişe duyulduğunu bildirdi.

The Times:

Nakite sıkışan bankaların bu yönde bir hücum içinde görüldüklerini yazarken, bütün İngiliz bankalarının dün gün boyunca İngiliz Merkez Bankası’nın kapısını “dilenci gibi ellerinde çanaklarla aşındırdıklarını” yazdı.

Bankaların Merkez Bankası’ndan 23 milyar sterlin civarında acil nakit beklediklerini yazan Times, İngiliz bankalarının dün gün boyunca borsadaki kayıplarının 14 milyar sterline ulaştığını kaydetti. Gazete, ekonomi uzmanlarının İngiliz Merkez Bankası’nın krizi önlemek için daha çok şey yapmak zorunda olduğunu söylediklerini de bildirdi.

Independent:

Ekonomiye korkunun hakim olmaya başladığını belirten gazete, küresel ekonomik krizi anlatan özel bir de ek yayımladı.

Daily Mail:

Gazete krizin daha ne kadar ağırlaşabileceğini sorguladığı manşet haberinde dünü, İngiltere’nin ekonomik tarihinin en kötü günlerinden biri olarak tanımladı. Dünyanın önündeki ekonomik güçlüğün, II. Dünya savaşından bu yana ortaya çıkan en büyük krize işaret ettiğini uzmanlara dayandırarak öne süren gazete, dünkü krizin derinleşmesinin önüne geçmek isteyen ABD Başkanı George Bush ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown’ın birer açıklama yaptıklarını hatırlattı. Liderlerin, paniğin derinleşmesini önlemek ve piyasaları yatıştırmak için gösterdikleri çabaya rağmen Asya’dan Avrupa’ya kadar bütün piyasaların krizin etkilerini yaşadıklarını ve yatırımcıların milyarlarca dolarlık yatırımının kaybolduğunu belirten gazete, ekonomi uzmanlarının krizin nasıl önlenebileceğine dair değişik görüşlerine de geniş yer verdi.

The Guardian:

Gazete, ekonomik korkuların iktidardaki İşçi Partisi’nin oy oranını son 24 yılın en düşük seviyesine gerilettiğini duyururken, partinin oylarının yüzde 29’a düştüğü belirtildi.

Telegraph:

Muhafazakar Parti’nin oylarını yüzde 42’ye tırmandırdığını kaydeden Telegraph, bu sonuçta, İngiliz seçmenin dünyanın geçtiği zor ekonomik dönemde iktidarın istikrarı koruyacağına dair inancını yitirmesinin etkili olduğunu öne sürdü.

19.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Son yılların en büyük krizi geliyor

  En çok İMKB değer kaybetti

  Kriz altına yaradı

  Şimşek: IMF’yle yeni stand-by yok

  Gerçek işsiz sayısı 4.7 milyon

  Sebze fiyatları arttı

  ‘Sosyal Güvenlik’te geri adım yok

  Piyasaların gözü PPK’nın faiz kararında

  8.9 milyon çalışan emekli olamayacak

  Yabancıların yarısı yatırım yapacak

  Kartlardan yıllık ücret alınmayacak

  Unakıtan: Dâvâ ekonomik belirsizlik getiri


 Son Dakika Haberleri