Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘Sosyal Güvenlik’te geri adım yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, emek kesiminin yoğun tepkisine yol açan sosyal güvenlik düzenlemesinde geri adım atıp atmayacakları sorusuna “Bütün kanunu konuşmaya hazırız. Ama temel parametreleri kaldırırsak reform efor olur” dedi.

Hak-İş ve Türk-İş’in yürüttüğü bir projenin açılış toplantısı öncesinde basının Sosyal güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili sorularını cevaplayan Bakan Çelik, yasa tasarısının alt komisyon raporunun basımı tamamlanarak dağıtımının yapıldığını söyledi. Tasarının genel kurulda görüşülmesi için 48 saat geçmesi gerektiğini belirten, “Perşembe günü görüşürüz diyorduk. Biraz zor gibi görünüyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta genel kurula gelecek” dedi.

Bu hafta içinde sosyal taraflar ile görüşeceklerini ifade eden Çelik, yasa tasarısında değişiklik olacak mı sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Eylem yaparsanız değişiklik yaparız gibi bir ifademiz olmadı. Esneme de yok. Esnemede olan şey şu, sosyal taraflara dedik ki hepimizi ilgilendiren bir düzenleme. Yasa yürürlüğe girinceye kadar görüşeceğiz. Sosyal taraflar ve bakanlık kendi için istemiyor. 70 milyonu ilgilendiriyor”

Sosyal taraflarla görüşmeden bir şey konuşmayacaklarını vurgulayan Çelik, bütün kanunu konuşmaya hazır olduklarını söyledi.

Bir gazetecinin “Geri adım atacak mısınız” sorusu üzerine Çelik, “Temel parametreler kaldırıldığı zaman reform efor olur” dedi. Sosyal taraflarla aralarında ciddi bir sorun olmadığını altını çizen Çelik, bugün sosyal taraflarla görüşeceklerini dile getirdi.

/ ANKARA

19.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Son yılların en büyük krizi geliyor

  En çok İMKB değer kaybetti

  Kriz altına yaradı

  Şimşek: IMF’yle yeni stand-by yok

  Gerçek işsiz sayısı 4.7 milyon

  Sebze fiyatları arttı

  ‘Sosyal Güvenlik’te geri adım yok

  Piyasaların gözü PPK’nın faiz kararında

  8.9 milyon çalışan emekli olamayacak

  Yabancıların yarısı yatırım yapacak

  Kartlardan yıllık ücret alınmayacak

  Unakıtan: Dâvâ ekonomik belirsizlik getiri


 Son Dakika Haberleri