Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yabancıların yarısı yatırım yapacak

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) yaptığı Barometre araştırmasına göre, yatırımcıların yüzde 53’ü yeni yatırım planladığını belirtirken, yüzde 70’i Türkiye’de ekonomik büyümenin aynı kalacağını düşünüyor.

YASED tarafından yapılan Barometre araştırmasının sonuçları, YASED Başkanı Tahir Uysal’ın katıldığı basın toplantısıyla açıklandı. Barometre araştırmasına göre, Türkiye’deki uluslararası yatırımcıların yüzde 66’sı dünya ekonomisi değerlendirmesinde “yavaşlama/durgunluk yaşanacak” seçeneğini tercih etti. YASED üyelerinin yarısı 2007 yılının ilk 6 ayında üretimde hedeflerinin altında kaldığını, ihracatta yüzde 58 oranında hedeflerine ulaştıklarını belirtirken, karlılıkta ise bu oranın yüzde 46 olduğunu ifade ettiler.

Uluslararası yatırımcılardan yüzde 59’u son 6 aylık dönemde çalışan sayılarının gerilediğini, yüzde 13’ü aynı kaldığını, yüzde 28’i ise arttığını aktardı. Önümüzdeki 6 aylık dönem için bu oranlar sırasıyla yüzde 61, yüzde 10 ve yüzde 29 olarak ifade edildi. Barometre araştırmasına göre, uluslararası yatırımcıların yüzde 53’ü yeni yatırım planladığını belirtirken, yüzde 70’i Türkiye’de ekonomik büyümenin aynı kalacağını düşünüyor. Yabancı sermayeyi etkileyecek olumsuz gelişmeler arasında, uluslararası piyasalarda yaşanacak yeni bir ekonomik dalgalanma yüzde 24’lük oran ile ilk sırada yer alıyor.

Ümit Kızıltepe / İSTANBUL

19.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Son yılların en büyük krizi geliyor

  En çok İMKB değer kaybetti

  Kriz altına yaradı

  Şimşek: IMF’yle yeni stand-by yok

  Gerçek işsiz sayısı 4.7 milyon

  Sebze fiyatları arttı

  ‘Sosyal Güvenlik’te geri adım yok

  Piyasaların gözü PPK’nın faiz kararında

  8.9 milyon çalışan emekli olamayacak

  Yabancıların yarısı yatırım yapacak

  Kartlardan yıllık ücret alınmayacak

  Unakıtan: Dâvâ ekonomik belirsizlik getiri


 Son Dakika Haberleri