Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Büyükanıt: Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ‘’Ben bu göreve başladıktan bir ay sonra ‘Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez’ diye bir demeç verdim, ki halen aynı görüşü paylaşıyorum’’ dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Uğur Dündar’ın sunduğu Star TV Ana Haber Bülteni’nde yayımlanan röportajda, gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen sınır ötesi harekatta kendisini en çok duygulandıran olayın sorulması üzerine, daha önce de çeşitli zamanlarda terörle mücadelede görev aldığını, operasyonun başından sonuna kadar aynı heyecanın duyulduğunu söyledi. Orgeneral Büyükanıt, çok güç arazi ve mevsim şartlarında gerçekleştirilen operasyonu başından sonuna kadar büyük bir heyecan içinde yaşadığını belirtti.

Afganistan’da NATO ve ABD mağlup olursa, durumun Pakistan’a sıçraması halinde bu ülkedeki atom bombalarının teröristlerin eline geçebileceği endişesinin taşındığının ifade edilmesi üzerine Orgeneral Büyükanıt, bu tehlikeye Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği Sempozyumunda yaptığı konuşmada dikkati çektiğini belirtti. Böyle bir ihtimalin olabileceğini belirten Orgeneral Büyükanıt, ‘’Pakistan kardeş ülkemizdir, arzumuz istikrara kavuşması, sulh içinde yaşaması. Ama böyle bir tehlikenin olduğunu da göz ardı etmememiz lazım’’ diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, ‘’Türk askeri Afganistan’a çarpışmaya gidecek mi?’’ sorusunu cevaplarken, şunları kaydetti: ‘’Ben bu göreve başladıktan bir ay sonra ‘Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez’ diye bir demeç verdim, ki halen aynı görüşü paylaşıyorum. Afganistan’daki askerimiz ISAF kapsamında uluslararası güvenlik kuvveti, Kabil bölgesinde. ISAF’ın terörle mücadele görevi yoktur. Dolayısıyla bizim askerlerimiz orada terörle mücadele etmek için bulunmamaktadır. Eğer ilave asker gönderildiği takdirde bunlar terörle mücadele için kullanılacaktır, şu anda o yetki bizde yok zaten. Dolayısıyla, ‘terörle mücadele için asker gönderemeyiz’ derken, aynı zamanda asker olarak da yetkimizin olmadığını ifade etmek isterim. ISAF için gönderdiğimiz askerlerin terörle mücadele sorumluluğu yok. Ama şimdi istenen özellikle Güney Afganistan’da, çarpışmaların şiddetli olduğu yerdedir. Ben şunu da ifade ediyorum, şu anda TSK 10 binlerce insanıyla terörle mücadele ediyor, bir başka alanda, başka amaçla terörle mücadele ne kadar doğru olur, ben onu herkesin takdirine bırakıyorum, ama benim kişisel görüşüm böyle bir şeyin olmamasıdır.’’

/ ANKARA

19.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Çanakkale’de onurumuzla destan yazdık

  Siyasî Partiler Kanunu değişsin

  Ekren: Herkes daha hassas olsun

  Dâvâ, dikkati dağıtmasın

  ABD’den ikili tavır

  Dâvâ AKP’ye doping oldu

  Büyükelçi Wilson: Umarım bu mesele çabucak çözülür

  Yargıtay’a şikâyet dilekçesi

  Hisarcıklıoğlu: Partilerin kolayca kapatılması Türk demokrasisine zarar verir

  Büyükanıt: Afganistan’a terörle mücadele kapsamında tek asker gönderilmez

  Türkiye, bütün birimleriyle demokrasiye sahip çıkmalı

  Demokrasiden korkanlar var

  Bardakoğlu: Hz. Muhammed (asm) en güzel model

  Öğretmenin durumu kötü

  Her müdüre bir polis

  Eğitim fonlarında 31 ülkeyi solladık

  Türk doktorlar Afrika’da

  Tuz eken, tansiyon biçer

  Kadınlar ‘birbirine’ sahip çıktı

  Biri mezarda, biri askerde

  Alkolün hafifi, ağırı olmaz


 Son Dakika Haberleri