Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Şampiyonluk yarışında kritik viraj

FUTBOLSEVERLER LİGDE HANGİ TAKIMIN ŞAMPİYON OLACAĞINI MERAKLA BEKLİYOR. SON 5 HAFTAYA 66 PUANLA LİDER GİREN FENERBAHÇE RAKİPLERİ GALATASARAY, SİVAS VE BEŞİKTAŞ'A GÖRE DAHA AVANTAJLI.

FUTBOLSEVERLER ligde 5 hafta sonra hangi takımın şampiyon olacağını merakla bekliyor. Turkcell Süper Lig'de son 5 haftaya girilirken nefesler tutuldu, herkes şampiyonun kim olacağını merakla bekliyor. Ligin zirvesinde yer alan Fenerbahçe, Galatasaray, Sivasspor ve Beşiktaş'ı son 5 haftada birbirinden zorlu maçlar bekliyor.

18. ŞAMPİYONLUĞUNA GİDİYOR

Sezonun ilk yarısında son 5 maçlık periyotta, şu anda zirvede bulunan ve şampiyonluk iddiası bulunan 4 takımdan en fazla puanı Fenerbahçe, en az puanı ise Galatasaray toplamıştı. Fenerbahçe, ilk yarıda son 5 maçı kayıpsız geçerek 15 puan toplamıştı. Beşiktaş 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek 13 puan, Galatasaray 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek 8 puan, Sivasspor ise 3 galibiyet, 2 mağlubiyet alarak 9 puan toplamıştı. Son 5 haftaya, ikinci Galatasaray'ın 2, üçüncü Sivasspor ve dördüncü Beşiktaş'ın 5'er puan önünde 66 puanla lider giren Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda rakiplerine oranla daha avantajlı. Geçen sezonu da Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico yönetiminde şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe, 18. şampiyonluğa giden yolda son 5 haftada Ankaraspor, Galatasaray ve Trabzonspor ile deplasmanda, Denizlispor ve Gençlerbirliği ile sahasında karşılaşacak.

G.SARAY'IN 2 DEPLASMANI VAR

Son 5 haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde 64 puanla ikinci sırada giren, ezeli rakibinin ardından şampiyonluğun en büyük adaylarından olan Galatasaray, son 5 haftada Trabzonspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (D), Fenerbahçe, Sivasspor (D) ve Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile karşılaşacak. Galatasaray, sezonun ilk yarısında bu 5 maçlık periyotta, 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet elde ederek 8 puan topladı.

SİVAS VE BEŞİKTAŞ NE YAPACAK?

Anadolu'nun şampiyon umudu Sivasspor ise son 5 haftaya Fenerbahçe'nin 5, Galatasaray'ın ise 3 puan gerisinde 61 puanla üçüncü sırada giriyor. Trabzonspor'un 1983-1984 sezonundaki 6. şampiyonluğunun ardından geçen 23 sezonda Anadolu'dan bir takımın şampiyonluğuna hasret kalan futbolseverler, son 5 haftaya ''3 Büyükler'' ile birlikte giren Sivasspor'un göstereceği performansı merak ediyor. 61 puanlı Sivasspor ile birlikte aynı puanı paylaşan dördüncü sırada yer alan Beşiktaş ise son 5 haftada sırasıyla OFTAŞ Spor, Çaykur Rize (D), Bursaspor, Ankaragücü (D) ve Vestel Manisa ile karşılaşacak.

12.04.2008


 

İtalya Galatasaray Cafe Crown'u konuşuyor

SARI-KIRMIZILI EKİBİN BASKETBOLDA ULEB KUPASINDA 8'Lİ FİNALİN İLK MAÇINDA BEŞİKTAŞ COLA TURKA KARŞISINDA ELDE ETTİĞİ GALİBİYETE İTALYAN SPOR BASINI GENİŞ YER AYIRDI.

AVRUPA'NIN en büyük basketbol organizasyonlarından olan ULEB Kupası'nda, 8'li finalin önceki gün oynanan ilk maçında Galatasaray Cafe Crown'ın Beşiktaş Cola Turka karşısında elde ettiği galibiyet dün İtalyan spor gazetelerinin sayfalarına da yansıdı. Corriere dello Sport gazetesi haberi ''Türk derbisinde galibiyet Galatasaray'ın'' başlığıyla sundu. La Gazzetta dello Sport da, Murat Özer ve Ergin Ataman tarafından çalıştırılan iki Türk takımı arasında oynanan karşılaşmada ''inanılmaz bir heyecan'' yaşandığına işaret ederek, ''Galatasaray, Ataman'ın Beşiktaş'ını yendi'' başlığını kullandı. La Gazzetta dello Sport, dün oynanan karşılaşmayı şu ifadelerle değerlendirdi:

''Bitiş sirenine 7 saniye kala, o ana dek 7 girişimi de başarısızlıkla sonuçlanmış Cüneyt'in attığı 3 sayılık basket, Galatasaray'ın, Ataman tarafından çalıştırılan Beşiktaş karşısında 61-60'lık galibiyet almasını sağladı.'' Tuttosport gazetesi ise konuya ilişkin haberini, ''Cüneyt'in üçlük basketiyle karşılaşma Galatarasaray'ın'' başlığıyla sundu. Maçın final anındaki heyecanı ''inanılmaz'' diye niteleyen Tuttosport, Ataman'ın yenilgi sonrasındaki basın toplantısında, ''Ekibim iyi oynayamadı. Kaya isteksiz miydi? Bunu gidin ona sorun, ben ne diyeceğimi bilemiyorum'' dediğine de işaret etti.

12.04.2008


 

Galatasaray Trabzonspor karşısında 3 puan arıyor

Turkcell Süper Lig'de son 5 haftaya girilirken bugün Trabzonspor'u ağırlayacak olan Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın istifasının ardından antrenörler yönetiminde sezonun tamamlaması yönünde karar alınan sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği mücadelesinin ardından Trabzonspor karşısında da yoluna 3 puanla devam etmek istiyor.

Lider Fenerbahçe'nin 2 puan arkasında 64 puanda bulunan Galatasaray, Trabzonspor karşısında alacağı bir galibiyetle zirve yarışındaki iddiasını devam ettirmek isterken, hemen arkasındaki 61 puanlı Sivasspor ve Beşiktaş'la da puan farkını korumanın hesaplarını yapıyor.

CEZALI LİNCOLN İLE SAKAT SONG BUGÜN YOK

Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart nedeniyle Trabzonspor maçı öncesi cezalı duruma düşen Brezilyalı yıldız Lincoln'un yanı sıra, sakatlıkları devam eden Song ve Orkun'un bugün takımdaki yerlerini almalarının mümkün olmadığı bildirildi. Ayrıca, sakatlığı devam eden Arda'nın tedavisinin devam ettiği açıklanırken, bu oyuncunun Trabzonspor karşısında forma giyip giymeyeceğinin maç saatinde kesinleşeceği ifade edildi. Antrenör Cevat Güler yönetimindeki Galatasaray'ın, Trabzonspor karşısına, Aykut, Sabri, Emre, Servet, Volkan, Barış, Okan, Mehmet Topal, Arda (Hasan Şaş), Ümit, Nonda 11'i ile çıkması bekleniyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

SÜPER LİGDE BUGÜN 2 MAÇ DAHA VAR

15.00 Denizlispor-İstanbul B. B: Özgüç Türkalp

15.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor: Cüneyt Çakır

12.04.2008


 

Yattara'nın özlemi şampiyonluk

Trabzonspor'da sözleşmesi 3 yıl uzatılan Gineli futbolcu İbrahima Yattara, bordomavili kulüpte şampiyonluk yaşamak istediğini söyledi.

Turkcell Süper Lig'de bugün oynayacakları Galatasaray karşılaşması için İstanbul'a gelen bordomavili ekipte İbrahima Yattara, havalimanında basın mensuplarına açıklama yaptı. Trabzonspor'da 5 sezondur futbol oynadığını ve çok mutlu olduğunu ifade eden Yattara, ''Burada herkes beni seviyor. Trabzonspor'dan ayrılmadan önce şampiyonluk görmek istiyorum. İnşallah bu olur. Ben burada çok mutluyum'' dedi. Bugün yapacakları Galatasaray maçına da değinen Gineli oyuncu, çok önemli bir mücadeleye çıkacaklarını vurgulayarak, ''Biz 3 puan almaya geldik. İyi performans göstermemiz lazım. İnşallah kazanacağız'' diye konuştu.

12.04.2008


 

Aroma'dan Türk valeyboluna destek

AROMA FİRMASI BAY VE BAYAN BİRİNCİ VOLEYBOL LİGLERİNE İSİM SPONSORU OLDU. AROMA BAŞKANI METİN DURUK, "TÜRK VOLEYBOLUNA KATKIDA BULUNDUĞUMUZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ" DEDİ.

AROMA Firması, Bay ve Bayan Birinci Voleybol Liglerine isim sponsoru oldu. İstanbul Swiss Otel'de düzenlenen sponsorluk sözleşmesi törenine, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk ve maçların yayın haklarını elinde bulunduran Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı katıldı.

Voleybol Federasyonu Başkanı Karabıyık, federasyon olarak voleybolu geniş kitlelere yaymayı hedeflediklerini elirterek, "Sponsorluk anlaşmamız 1 artı 3 yıllık yapıldı. Gelecek yıl federasyon seçimleri var. Göreve gelecek yeni yönetim arzu ederse devam etsin diye böyle yaptık. Bu anlaşma ile beraber voleybol sporunu gençlerimize aşılamak ve tüm okullarımızda yapılabilir bir branş haline getirmek istiyoruz" dedi.

Aroma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Duruk da, ''Marka olarak her zaman sağlıklı yaşamı kendine ilke edinen ve bunu ürünlerine yansıtan Aroma, Türk voleyboluna yaptığı yatırımla aynı zamanda Türk gençliğine de destek oluyor ve anlaşmayı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Türk voleybolunun dünya ve Avrupa sahalarında yaşadığı başarılar herkesin dikkatini çekiyor. Kalitesiyle öne çıkan bir marka olarak, kaliteli sporcuların forma giydiği ve üst seviyede bir mücadelenin sergilendiği iki lige sponsor olduğumuz için çok mutluyuz.''

Doğan TV Yayın Grup Başkanı Murat Saygı ise birçok spor branşının aksine voleybolda kadın ve erkek eşitliğinin olduğunu ve maçları yayınlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

12.04.2008


 

Ünlü atletler piste çıkıyor

Atletizmde 12. Avrupa Kupası 10 Bin Metre Yarışları bugün İstanbul'da yapılacak. ENKA Sadi Gülçelik Spor Kompleksi'nde saat 16.00'da başlayacak yarışlara, bayanlarda 16 ülkeden 29 sporcu, erkeklerde ise 13 ülkeden 34 sporcu katılacak.

Türkiye'nin bayanlarda 4, erkeklerde ise 6 sporcuyla temsil edileceği organizasyon, Çin'in başkenti Pekin'de ağustos ayında yapılacak 29. Yaz Olimpiyat Oyunları için baraj niteliği taşıyor. Türkiye, 12. Avrupa Kupası 10 Bin Metre Yarışları'nda bayanlarda Elvan Abeylegesse, Bahar Doğan, Türkan Erişmiş ve Sultan Haydar, erkeklerde ise Sabri Kara, Kemal Koyuncu, Selim Bayrak, Fatih Bilgiç, Muğdat Öztürk ve Ali Topkara'dan oluşan takımlarla yer alacak. Antalya ve İtalya'nın Ferrara kentinde yapılan son iki kupanın birincisi, 10 bin metrede son Dünya Şampiyonası'nın gümüş madalyalı ismi milli atlet Elvan Abeylegesse, İstanbul'da unvanını korumak için mücadele edecek.

12.04.2008


 

Boğaziçi Karate şöleni başladı

21. Uluslararası Boğaziçi Karate Turnuvası İstanbul'da başladı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda 3 gün sürecek turnuvada Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan, Ürdün, Mısır, Çin, Litvanya, Ukrayna, Gürcistan, Suriye, Kuveyt, Kazakistan, Yunanistan, BosnaHersek ve Makedonya'dan bay ve bayan toplam 213 sporcu yer alıyor. Organizasyonda bugün ferdi ve takım kata dallarında madalyalar sahiplerini bulacak.

12.04.2008


 

Roberto Carlos 35 yaşına girdi

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, doğum gününü teknik heyet ve takım arkadaşlarıyla beraber bir gece kulübünde kutladı.

35. yaş gününü kutlayan Roberto Carlos, gece saatlerinde deniz yoluyla Beşiktaş'taki bir gece kulübüne geldi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun da katıldığı partide, sarılacivertli futbolcular da yer aldı. Gece geç saatlere kadar süren partinin ardından Roberto Carlos, yine deniz yoluyla gece kulübünden ayrıldı.

12.04.2008


 

Sakarya-Antalya maçını Selçuk Dereli yönetecek

Bank Asya 1. Lig'de 30. hafta karşılaşmalarını yönetecek hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, ligde haftanın maçlarını yönetecek hakemler şunlar:

Giresunspor-İstanbulspor: Hakan Ceylan

Malatyaspor-Kocaelispor: Bülent Yıldırım

Elazığspor-Boluspor: Deniz Çoban

Gaziantep B.B. -Karşıyaka: İlker Meral

Mardinspor-Orduspor: Deniz Ateş Bitnel

Kartalspor-Samsunspor: Nihat Akman

12.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri