Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Elektrik ve dogalgaza zam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın Türkiye’yi izlediğini belirterek, ‘’Ama bakıyorsunuz Türkiye çok farklı konulara kilitlenmiş ya da kilitlemek istiyorlar’’ dedi. Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonu’nda yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 63. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, dünyanın her yerine gittikleri her ülkede gazetecilerin, politikacıların, akademisyenlerin, Türkiye’nin son dönemde, yakaladığı atılım zirvesini ve artan ağırlığını gördüklerini söyledi.

Dünyanın Türkiye’yi izlediğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: ‘’Ama bakıyorsunuz Türkiye çok farklı konulara kilitlenmiş, ya da kilitlemek istiyorlar. (Siyasetin önünü nasıl keseriz, millî iradeye nasıl ipotek koyarız, milletin tercihlerini nasıl yok sayarız, yatırımın, üretimin, ihracatın önünü nasıl keseriz. Türkiye’ye giren uluslar arası sermayeyi nasıl bloke ederiz, nasıl atarız, nasıl kapatırız. Hükümete nasıl çamur atarız, nasıl çelme takarız, ne tür iftiralar atarız. Milletin moralini nasıl bozarız. İstikrarı, güveni nasıl zedeleriz. Güvenlik güçlerini nasıl yıpratırız) diye.’

Türkiye’nin, Türk halkının gerçek gündeminin başka, muhalefetin, medyanın gündeminin başka olduğunu ifade eden Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesiyle ilgili somut adımları Salı günü açıkladıklarını, Edirne’den, Hakkâri’ye bütün milletin büyük bir coşku ile umut içinde Çarşamba günü bunu görmek isteğini, ancak medyanın ve muhalefetin ‘’cımbızla çeker’’ gibi olumsuzlukları gündeme sokmak istediğini ve adeta gündemi kundaklamaya çalıştığını söyledi.

Erdoğan, gündemlerinin bu olmadığını ve sun'î gündemlerle, sanal krizlerle uğraşacak vakitlerinin bulunmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti: ‘’Bizim gündemimiz çatışma değil, gerilim değil. Bizim gündemimiz Türkiye’nin geçmişini karartan, vaktini, nakdini boşa harcayan içi boş tartışmalar değil. Biz vizyonumuzda, ufkumuzda bu dar kalıplara sığmayacak kadar geniştir. Biz Türkiye 1 trilyon dolar gayri safi yurt içi hasılaya nasıl ulaşır, bunun gayreti içerisindeyiz. İhracatı 250 milyar dolara çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye’nin dış ticaret hacmini 500 milyar dolara çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye’nin kişi başına gayri safi millî hasılası 10 bin dolar dedik. İnşallah bunu zaten yakalamış durumdayız. Bu yıl yakalıyoruz. Şimdi 15 bin dolara nasıl çıkaracağız onun gayreti içerisindeyiz’’

DOĞALGAZA GELECEK ZAM ORANI

Başbakan Erdoğan’ın TOBB Genel Kurulunda haberini verdiği doğalgaz zammının oranları açıklandı. Doğalgaza, konutta yüzde 7,4 sanayide yüzde 8,3 oranında zam yapılacağı açıklandı. Doğalgaza erken zam kararında, BOTAŞ’ın acil zam ihti-yacının etkili olduğu belirtiliyor.

/ ANKARA

01.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrik ve dogalgaza zam

  BENZİN FİYATLARINDA ŞAMPİYONUZ

  Milletten bağımsız yargı olmaz

  hurriyet.com.tr’den “çıldırtan” çarpıtma

  Soylu’ya GİK desteği

  Laiklik anlayışı değişsin

  İş dünyası huzur istiyor

  ‘Rüşvet teklif etmedim’

  Gurbetçiler geliyor

  Yerli uydu 2015’te

  Toptan: Hz. İbrahim'in yolu örnek alınsın

  Vakit CHP’ye dâvâ açıyor

  Tecrübeli DP’lilere ödül

  ÖSS'de son hafta

  Tek sigarayla bile tiryakisiniz

  Üniversitesiz il kalmayacak

  Trafikte uzlaşmayı başardık

  Ney dinleyen ineklerin sütü arttı

  Kene ısırığında acele etmek lâzım

  Bismil Müftülüğü’nden örnek yarışma

  Medya cinayetlerin reklâmını yapmamalı

  Makedonyalı Türkmenlere Türkiye’den yardım eli

  Yunuslarla şifa arayışı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır