Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soylu’ya GİK desteği

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Süleyman Soylu’ya tam destek mesajı ve başlatılan ‘Beyaz Yürüyüş’e devam kararı çıktı.

GİK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada özetle şöyle denildi: “Demokrat Parti, büyük ve köklü bir siyasî geleneğin temsilcisidir. Partimiz insan haklarına saygılı, birey odaklı politikalar ortaya koyan, dünyadaki topyekûn uygarlığın ürettiği siyasî, sosyal, ekonomik birikimi ve evrensel değerleri ülkemiz ve insanımızın zenginlik, refah ve mutluluğu için değerlendiren ve siyaseti bu verilerle yeniden yorumlayan bir politik anlayışı ortaya koymaktadır.

"Demokrat Parti, Türkiye’de son dönemde, devlet kurumları ve toplumun bütün katmanlarında gerilime yol açan ve enerjimizi boşa harcayan tartışmalarda her zaman halkımızın ve demokrasinin tarafındadır. Partimizin demokrasiden başka ideolojisi, milletimizden başka hesap vereceği merci yoktur. Bu süreçte Demokrat Parti tarihî misyonuyla uyumlu olarak, Türk halkının önüne demokratik, sivil, katılımcı, üreten ‘yeni bir siyaset anlayışı’ koymaktadır. Bu ‘yeni siyaset anlayışı,’ kapalı zeminlerde bu işi kendine meslek edinmiş profesyonellerce yapılan entrika, dedikodu ve karalamaya dayalı politikalar yerine, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, sorunların kamuoyuyla paylaşıldığı, açık, yapıcı, şeffaf ve dürüst bir siyaset anlayışıdır. Halkımızın özlemi olan bu siyaset anlayışını öncelikle kendi partimizde, üyesinden genel başkanına kadar teşkilâtlarımızın her kademesinde geçerli kılmak gayemizdir.

"Son dönemde bazı medya organlarında Genel Başkanımız ve Genel İdare Kurulumuzla ilgili parti içinden ve dışından kaynaklanan, partimizin çalışma düzenini ve motivasyonunu etkilemeye yönelik haber ve yorumlar üzerine konu, 13 Mayıs 2008 tarihli Genel İdare Kurulunda değerlendirilmiştir. Genel Başkanımızın iradesi ve talebi istikametinde bir heyet oluşturularak, konuya ilişkin bir çalışma başlatılmış ve böylece kamuoyunun da aydınlatılması sağlanmıştır.

"Sayın Genel Başkanımızın bu tutumu eski siyaset alışkanlıklarının etkisinden kurtulamamış bazı çevrelerin yorumladığı gibi değil, tamamen parti içinde birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik demokratik bir nezaketin tezahürüdür.

"Ancak eski siyaset anlayışını devam ettirme niyetinde olan ve partimizin büyüme ivmesini etkilemeye çalışanlara yaklaşımımız başta iyi niyet, birlik ve beraberlik duruşu ile demokratik anlayış ve siyasal işleyişin zorunlu kıldığı siyasal disiplin içinde olacaktır.

"Biz GİK üyeleri olarak eski genel başkanlarımız da dâhil bu misyonda görev yapmış herkesle bir mutabakat ve anlayış birliği içindeyiz. Partimizi iktidara taşımayı amaçlıyoruz. Bu anlayışla Türkiye’ye hizmet etmek isteyen herkesi Demokrat Parti’de birleşmeye ve siyaset yapmaya davet ediyoruz. Genel Başkanımızın 6 Ocak 2008 Olağanüstü Kongresinde göreve gelişiyle başlayan ve olağan kongre sürecine girdiğimiz şu dönemde, ‘Beyaz Yürüyüş’ümüzü hep birlikte devam ettirme azim ve kararlılığımızı vurguluyoruz. Bu süreci demokratik bir şekilde sonuçlandıracağımızdan ve Türkiye’nin önüne yeni bir iktidar alternatifi koyacağımızdan Türk milleti emin olmalıdır.

"Genel İdare Kurulu olarak, bu “yeni siyaset anlayışı”yla, birlik ve beraberlik içinde, geçmişe takılmadan, hep ileri bakarak Genel Başkamız Süleyman Soylu’nun gençliği, dinamizmi, nitelikleri, ilkeli duruşu, sarsılmaz çalışma azmi ve performansıyla partimizi çok hızlı bir şekilde iktidara taşıyacağına olan güvenimiz tamdır.”

YENİ ASYA / İSTANBUL

01.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Elektrik ve dogalgaza zam

  BENZİN FİYATLARINDA ŞAMPİYONUZ

  Milletten bağımsız yargı olmaz

  hurriyet.com.tr’den “çıldırtan” çarpıtma

  Soylu’ya GİK desteği

  Laiklik anlayışı değişsin

  İş dünyası huzur istiyor

  ‘Rüşvet teklif etmedim’

  Gurbetçiler geliyor

  Yerli uydu 2015’te

  Toptan: Hz. İbrahim'in yolu örnek alınsın

  Vakit CHP’ye dâvâ açıyor

  Tecrübeli DP’lilere ödül

  ÖSS'de son hafta

  Tek sigarayla bile tiryakisiniz

  Üniversitesiz il kalmayacak

  Trafikte uzlaşmayı başardık

  Ney dinleyen ineklerin sütü arttı

  Kene ısırığında acele etmek lâzım

  Bismil Müftülüğü’nden örnek yarışma

  Medya cinayetlerin reklâmını yapmamalı

  Makedonyalı Türkmenlere Türkiye’den yardım eli

  Yunuslarla şifa arayışı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır