Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Aile

Alternatif turizmde, Yeşilöz Otel farkı

YEŞİLÖZ OTEL GENEL MÜDÜRÜ SERKAN SELİM DİLEK, "YEŞİLÖZ OTEL KALİFİYE PERSONELİ İLE ALTERNATİF TURİZM ALANINDA OTELCİLİĞE FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI GETİRMEYİ VE BİRÇOK İLKE İMZA ATMAYI HEDEFLİYOR" DEDİ.

Yeşilöz Otel olarak bir konsept değişikliğine gittiniz. Bize yeni konsept değişikliğinizi bize

anlatır mısınız?

Antalya’nın Side beldesinde bulunan Yeşilöz Otelimiz, ucuz, kaliteli ve inançlarına uygun tatil yapmak isteyen müşterilerine, dört yıldız standartlarında 300 kişilik kapasiteyle hizmet veriyor. Yeşilöz Otel kalifiye personeli ile aternatif turizm alanında otelciliğe farklı bir bakış açısı getirmeyi ve bir çok ilke imza atmayı hedefliyor. Otel bünyesinde bay ve bayanlar için hazırlanmış ayrı komplekslerle müşterilerimizin hassasiyetlerini göz önünde bulunduruyoruz. Yeşilöz Otel, başlattığı konsept değişikliği ile 2007 yılını da çok iyi değerlendirerek tesisteki eksikliklerini tamamladı. Alternatif oteller zincirine halkanın en sağlamlarından birisi olarak, 2008’e en iyi hizmet ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti prensiplerini ilke edinerek 1 Nisan’da tatilcileri ağırlamaya başladı.

Otelinizin ulaşım durumu nedir? Misafirleriniz

hangi yollarla otele ulaşabilir?

Yeşilöz Otel Antalya Havaalanına 65 km Side merkeze 2 km uzaklıkta. Yeşilin mavi ile kucaklaştığı doğa, tarih ve güneşle baş başa, nezih ve sakin bir ortamda, yorucu geçen bir yılı geride bırakırken endişeli bir tatilden uzak, sizin yaşam tarzınıza uygun, kaliteden ödün vermeyen, sizin önceliklerinizi öncelikleri, beklentilerinizi beklentileri olarak gören bir tatil imkânı sunuyor. 6 bin metrekare alana kurulmuş olan otelimiz aynı zamanda Manavgat terminaline gelen misafirlerini de ücretsiz transfer ediyor.

Müşterilerinize ne tür hizmetler

veriyorsunuz?

Yeşiöz Otel, ‘her şey dahil’ sistemiyle çalışıyor olup, sabah, öğle ve akşam yemekleri açık büfe, bay ve bayan komplekslerinde içecek ve günün değişik saatlerinde gözleme, pide ve değişik ara öğünler, gece çorbası gibi bir çok güzelliği içersinde barındırıyor. Otel mutfağında birbirinden lezzetli ve çeşitli, damak tadınıza uygun yiyecekler, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanarak açık büfe şeklinde müşterilerimizin beğenisine sunulmakta. Yeşilöz Otel balkonlu tüm odalarında, minibar, split klima, wc, 24 saat sıcak su, küvet, duş, tv, uydu yayını, telefon, wireless internet, banyoda telefon, kasa hizmeti sunmakta. Yeşilöz Otel Antalya, Manavgat, Alanya ve Antik Side gibi tarihî ve turistik mekânlara düzenlediği gezilerle ve Köprülü Kanyon’da rafting yat gezisi gibi aktivitelerle misafirlerini daha da mutlu kılmayı amaçlıyor. Bunların yanı sıra açık kapalı restoran, vitamin bar, mescit, oyun salonu, market, şark köşesi, fax, fotokopi, anlaşmalı sağlık hizmeti, transfer hizmetleri, oto kiralama, çamaşırhane ve daha pek çok hizmet sunuyor. Ayrıca misafirlerinin eğlenmeleri için bir çok akşam animasyonu ile canlı müzik etkinlikleri de düzenliyor.

Sizi konsept değişikliğine iten sebeplerin en başında her halde bayanların daha rahat bir ortamda tatillerini geçirmeleri geliyor. Bayanlara

yönelik özel hizmetleriniz neler?

Yeşilöz Otel bayanları da unutmadı. Onların ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran otelimiz bünyesinde bayanlar için özel olarak hazırlanmış kompleskte otelin teras katında 600 metrekare alanda 186 metrekare büyüklüğünde, hidromasaj sistemli havuzda güneşin ilk ışıklarıyla yüzmenin tadını çıkaracaklar. Bir yandan da güneşlenebilecekler. Günün ilerleyen saatlerinde saunada ter atıp 77 metrekare büyüklüğünde, 1 metre 40 santim derinliğindeki kapalı havuzda şok tedavisinin ardından günü hamam sefasıyla tamamlayabilirler. Otelde aynı zamanda maskeler, medikal, masaj, selülit masajı, aroma terapi masajı, köpük, kahve ve çikolata masajları hizmetleri de veriliyor. Bayan müşterilerimiz ayrıca kendilerine özel kuaför, mescid, fitness ve daha pek çok şeyi bir arada bulabilirler. Otel, bu uygulamalarıyla özellikle bayanlara çok önem veriyor.

Hep bayanlara yönelik hizmetlerini anlattınız. Otelinizde beyler ve çocuklara hitap eden

aktiviteler nelerdir?

Yeşilöz Otel bünyesinde erkek müşterilerimiz yarı olimpik erkekler havuzunda yüzmenin tadını çıkartacak. Ailecek çıkacakları çevre gezileriyle Akdeniz kıyısının güzelliklerini keşfedecek. Çocuklar için 0-6 ve 7-12 yaş grubuna özel olarak hazırlanmış çok aletli oyun parkında gönül rahatlığıyla ve güvenle oynamalarını seyredecekler. Onlar için otelde ayrıca iki adet de özel çocuk havuzu bulunuyor. Bunlardan birisi çocukları annelerinden kopamayanlar için bayanlar havuzunun yanında, diğeri babalarını özleyen çocuklar için erkekler havuzunun yanında. Çocuk büfesi de yavrularımızın damak tadı düşünülerek hazırlanıyor. Yeşilöz Otel’e ulaşmak için www.yesilozotel.com adresinden veya 0242 753 38 08 nolu telefondan irtibat kurulabilir.

Yeni Asya

04.06.2008


Beyin tümöründe aşı umudu

BEYİN tümörü türlerinin en sık rastlanan ve en tehlikelisi olan “glioblastoma” tümörü hastalarının hayat süresinin, bir aşıyla 2 katına çıkarılabildiği bildirildi.

Kuzey Carolina’daki Duke Üniversitesinden John Sampson, Amerikan Klinik Onkoloji Birliği’nin (ASCO) Chicago’da düzenlenen 44. yıllık konferansında bu aşının testleri hakkında bilgi verdi. Aşının ileri derecede “glioblastoma” tümörü hastası olan 23 kişi üzerinde denendiğini belirten Sampson, bu kişilerin teşhisin konulmasından sonra 33 ay yaşadıklarını söyledi. Sampson’a göre, bu tümörün görüldüğü, şu anki standart uygulamayla tedavi edilen hastalar ortalama 14 ay yaşayabiliyor. Aşıyla ilgili araştırmada, aşının tümörün tıbbi müdahaleyle alındıktan sonra yeniden ortaya çıkmasını da geciktirdiği ortaya çıktı. Aşılanan hastalarda tümörün ortalama 16,6 ay sonra yeniden ortayla çıktığı, aşılanmayanlarda ise ortalama 6 ay sonra tekrar görüldüğü kaydedildi.

Amerikan Avant Immunotherapeutics Inc. şirketi tarafından üretilen ve Pfizer şirketi tarafından ticari hakları satın alınan aşının, vücudun bağışıklık sistemini, tümörle mücadele etmesi için canlandırdığı belirtildi. “Glioblastoma” tümörü görülen hastaların yüzde 50’sinin, hastalığın teşhisinin konulmasından sonra 1 yıl içinde hayatını kaybettiği, çok azının 3 yıldan fazla yaşadığı belirtiliyor.

/ Chicago

04.06.2008


Dondurma uyarısı

SAĞLIK Bakanlığı, açıkta satılan dondurma ve buzlu içecekler alınırken dikkatli olunması, güvenilir olmayan yerlerden, sokak satıcılarından dondurma alınmaması istendi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün açıklamasında, sıcak yaz günlerinin gelişiyle başta dondurma olmak üzere buzlu gıdaların tüketiminin de arttığına dikkat çekildi.

Yeterli ve dengeli beslenme için her gün tüketilmesi gereken süt ve süt ürünleri grubunda yer alan dondurmanın; protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra A, B, C, D, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineralleri içerdiği belirtilen açıklamada, bu gıdanın yapımında sütün yanı sıra şeker, çeşitli meyveler, çikolata, kakao, fındık, fıstık, karamel, glikoz şurubu, bitkisel yağ, süt yağı, salep, kıvam vericiler, doğal ve doğala özdeş aromaların kullanılabildiği kaydedildi. ‘’Ancak sağlıklı bir dondurma ve buzlu gıda üretiminde kullanılan bu tür katkı maddeleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından izin verilen Türk Gıda Kodeksi’ne uygun katkı maddelerini içermelidir’’ uyarısına yer verilen açıklamada, besleyici değeri yüksek bir gıda olsa da sağlıklı koşullarda üretilmemiş veya saklanmamış dondurmaların sağlığı tehdit eder hale gelebileceğine işaret edildi.

Bu nedenle sağlık koşullarına uygun ortamda üretilen, gerektiği şekilde korunan ve sağlıklı ambalajlarda satışa sunulan dondurma ve buzlu içeceklerin tüketilmesi, bu tür besinlerin güvenilir olmayan yerlerden satın alınmaması gerektiği bildirildi. Açıklamada, dondurma ve buzlu gıda tüketilirken şu hususlara dikkat edilmesi istendi:

-Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, sağlıklı ve hijyenik şartlarda hazırlanmış dondurmanın tüketilmesidir. Bunun için de dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemlidir.

-Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Sağlıksız koşullarda üretilen dondurmada bakteriler kolaylıkla üreyebilir ve zevkle yediğimiz dondurma sağlığı bozucu hale gelebilir. Bu nedenle özellikle açıkta satılan dondurmalar ve buzlu içecekler satın alınırken dikkatli olunmalı, güvenilir olmayan yerlerden, sokak satıcılarından dondurma satın alınmamalıdır.

-Paketlenmiş dondurma ve buzlu gıdalarda ise paket üzerindeki etiket okunmalı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üretim/ithalat izninin olup olmadığına, son kullanma tarihine dikkat edilmeli, izinsiz ve/veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler asla satın alınmamalıdır. Ayrıca bu tür gıdaların servis edildiği soğutucunun yeterli soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz ardı edilmemelidir.

/ Ankara

04.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf
© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır