Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Biri tahrip, diğeri tahrik ediyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP’nin devleti tahrip, CHP’nin de tahrik ettiğini söyledi. İki partinin birbirini manipüle ederek Türkiye’deki siyaseti anormalleştirdiklerini anlatan Soylu, “Ak Parti devleti ve kurumlarını tahrip etmektedir. CHP’nin de yaptığı açıktır. Yani birisi tahrip, birisi bir tahrik mekanizması kurmuştur. Ve bu kavga Türkiye’yi önemli ölçüde enerjisini boşa sevk eden bir ülke haline getirmektedir” dedi.


İnsan haklarına ‘5N 1K’ modeli

İnsan Hakları Kurulu Batman Şube Başkanı Aziz Mercan, vatandaşların insan hakları kutularına attıkları şikâyet dilekçelerini, haber yazmada kullanılan

AB destekli ‘Basın Akademisi’ kuruluyor

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından iletişim fakültelerinden mezun olmayan ve ‘alaylı’ olarak tabir edilen meslek mensuplarını eğitimini des


  Başörtülü öğretmene AİHM’den yine red

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), başörtüsü taktıkları için görevden uzaklaştırılan iki öğretmenin açtığı davada, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti.


  MHP, dinleme iddiaları için Meclis Araştırması istedi

MHP, yasadışı dinleme iddialarının araştırılması ve gerekli tedbirlerin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.


  Bakan Şahin: Öcalan’a, radyo ve gazete veriliyor

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun tanıdığı haklar çerçevesinde, Abdullah Öcalan’a radyo ve gazete verildiğini kaydetti.


  Kur’ân öğretiminde “kur” sistemi geldi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Muhammet Şevki Aydın, yaz Kur’ân kurslarında ilk kez geçtiğimiz yıl uygulanan ‘Kur’ sistemiyle eski usûl Kur’ân öğretmenin rafa kalktığını söyledi.


  Bilecik’in Söğüt ilçesine üniversite kurulacak

Türk Ata Stratejik Araştırmalar ve Bilim Vakfı (TÜRK ATA) tarafından Bilecik’in Söğüt ilçesine Türk Ata Üniversitesi kurulacağı bildirildi.


  Kraliçe, Bursa’yı coşkulu ve renkli bulmuş

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile eşi Edinburgh Dükü Prens Philip’in, 14 Mayısta Bursa’ya yaptıkları ziyareti ‘’coşkulu ve renkli’’ buldukları bildirildi.


  Elektrik borcunu ödeyemeyince susuz kaldılar

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kargıcak Köyüne su sağlayan kuyudaki su motorunun bin 500 YTL tutarındaki elektrik borcunu ödeyemeyen köylüler, aylardır susuzluk yaşıyor.


  Köylülerin heyelan korkusu

Muş’un Konukbekler beldesine bağlı Savaşçılar Köyünde yaşayan vatandaşlar, heyelan tehlikesi sebebiyle köylerinin tahliye edilmesini istiyor.


  Trafik kazaları:1 ölü, 4 yaralı

Nevşehir, Bursa ve Niğde’de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Nevşehir’in Avanos ilçesi Abdi İpekçi Caddesi’nde, B.Y. yönetimindeki 50 EZ 101 plâkalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Hilal İkan’a (11) çarptı.


  TÜSİAD’çıların iki yüzü

İsveç’in Ankara eski Büyükelçisi Ann Dismorr, “TÜSİAD’ın birçok üyesinin, gayr-ı resmî görüşmelerde, AKP’nin kapatılmasına destek verdiklerini” belirtirken, TÜSİAD “dernek olarak” parti kapatmaya karşı olduklarını savundu.


  ABD ile nükleer işbirliği yapıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, Türkiye ile ABD arasında Barışçı Nükleer İşbirliği Anlaşması’nın devreye girdiğini duyurdu. Anlaşma, ilk etapta gelecek 15 yıllık dönemi kapsayacak. 15 yıldan sonra ise, iki taraftan birinden anlaşmayı sona erdirme yönünde itiraz gelmediği takdirde her beş yılda bir otomatik olarak yenilenecek.


  “Gönül Köprüsü” Projesi, Diyarbakır’da başladı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in işbirliğiyle hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” Projesi, Diyarbakır’da düzenlenen bir törenle başlatıldı.


  Demirel: GAP, bir an evvel bitirilmeli

9. CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel, ‘’GAP Eylem Planı, aslında GAP Projesi’nin tamamlanması projesidir. Yeni bir plan değildir’’ dedi.


  Hükümetin Eylem Planı yetersiz

TOBB Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sanayi Meclisi Başkanı Umut Oran, GAP Eylem Planını vizyon bazında olumlu, strateji ve taktik anlamda yetersiz bulduğunu söyledi.


  Genç Yaklaşım’a çevre ödülü

Genç Yaklaşım Dergisi 16. INEPO Çevre Basın Ödülleri Dergi Haberleri kapsamında üçüncülük ödülü aldı.


  Anız yangını küresel ısınmayı arttırıyor

OSMANİYE Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Dolgun yaz aylarında artan anız yangınlarının ülkeye büyük zararlar getirdiğini belirterek, çiftçileri uyardı.


  KKKA’ya bu yıl 14 kurban verdik

SAĞLIK Bakanlığı, 2 Haziran 2008 itibariyle, 167 Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vak'ası bildirimi yapıldığını, 14 vatandaşın ise vefat ettiğini açıkladı.


  Uzun yolda 5 dakika camları açın

YAZ tatilinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar, uzun yolculuklara çıkıyor. Uzmanlar da, araç kullanmanın püf noktalarını açıkladı.


  Küçük hukuk fakülteleri büyüklerine katılacak

YÖK, öğretim üyesi az bulunan ve yeni açılan hukuk fakültelerinin öğrencilerini, büyük fakültelere aktarma kararı aldı.


  Yılanlardan şifa arıyorlar

BAYBURT’A, bağlı Kırkpınar Köyünde her yıl Mayıs ayında ortaya çıkan yılanların birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.


  Hâlâ israf edecek miyiz?

Dünyada 800 milyon insan kötü besleniyor, dünya nüfusunu doyurmak için ise yıllık 30 ila 50 milyar dolar tutarında yatırım gerekiyor. Yoksulluğun en önemli sebeplerinin başında ise israf hastalığı geliyor.


  Diyet yapanlar bolca erik yesin

Eriğin, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastalıkları ile sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği bildirildi.


  Şehir ormanları gürültüyü azaltıyor

Şehirlerde ana arterlere paralel olarak kurulan orman şeridinin, gürültüyü yarıya indirdiği bildirildi.


  En küçük ‘dış gezegen’ bulundu

Gökbilimciler, Güneş Sistemi dışında şimdiye kadar gözlenen en küçük gezegeni (dış gezegen) keşfettiler.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır