Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Obama’nın zaferi kesinleşti

ABD’de beş aydır devam eden önseçim sürecinin sonunda Senatör Barack Obama, Demokrat Parti'nin Kasım'da yapılacak başkanlık seçimindeki adaylığını garantilemesine yetecek delege sayısına ulaşarak zaferini ilân etti.

“AMERİKA, BU BİZİM ZAMANIMIZ”

Bu sonuçla Obama, ABD’de iki büyük partiden birinin başkan adaylığını elde eden ilk siyah özelliğini kazanarak tarih yazdı. Obama, ”Amerika, bu bizim zamanımız. Geçmiş dönemlerdeki politikaların sayfasını çevirmesinin

zamanı geldi” dedi

Obama zaferini ilan etti

ABD’de beş aydır devam eden önseçim sürecinin sonunda senatör Barack Obama, Demokrat Partinin kasımda yapılacak başkanlık seçimindeki adaylığını garantilemesine yetecek delege sayısına ulaşarak zaferini ilan etti. Bu sonuçla Obama, ABD’de iki büyük partiden birinin başkan adaylığını elde eden ilk siyah özelliğini kazanarak tarih yazdı. Son önseçim gününde Montana eyaletinde Obama, South Dakota eyaletinde de rakibi Hillary Clinton önde çıktı.

Bu sonuçların ardından başkan adaylığı için gereken 2 bin 118 delege sayısını fazlasıyla aşan Obama, Associated Press ajansının sayımına göre son önseçim gecesinin sonunda 2 bin 144 delegeye ulaştı. Bazı süper delegelerin de bugün Obama’ya desteklerini dile getirmesi bekleniyor. St. Paul kentinde taraftarlarına hitaben bir zafer konuşması yapan Obama, ‘’Amerika, bu bizim zamanımız. Geçmiş dönemlerdeki politikaların sayfasını çevirmesinin zamanı geldi’’ dedi.

Rakibi Clinton’ı da kutlayan Obama, Hillary’i gücü, cesareti ve iradesinden dolayı övdü. 4 Kasım’da yarışacağı Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain’i de eleştiren Obama, McCain’in seçilmesi durumunda bunun ABD için ‘’üçüncü bir George W. Bush dönemi’’ olacağını söyledi. Barack Obama, Hillary’nin seçmenlerinden de kasım ayında kendisini desteklemelerini istedi.

Hillary Clinton kararsız kaldı

ABD’de Demokrat Partide beş ay süren başkan adaylığı yarışını Barack Obama’nın kazanmasına karşın yenildiğini kabul etmeyen rakibi Hillary Clinton, mücadeleden çekilmediğini duyurdu. Önseçim sürecinin sona ermesiyle birlikte senatörü olduğu New York’ta yandaşlarına hitabeden Clinton, Obama’yı “başarısından dolayı” kutladı, ancak bu başarının ne olduğundan söz etmedi. Hillary, konuşması boyunca toplam halk oyunda Obama’yı geçtiğini ve kazandığı eyaletleri dile getirirken, sonuçta esas kriter olan delege sayısında rakibi Obama’ya yenildiğinden hiç bahsetmedi. Clinton, Demokrat Partinin birliğini istediğini belirtmesine karşın, partinin Obama etrafında birlik olması gerektiği yönünde hiçbir ifade kullanmadı. Hillary, “sonuçta bu geceden itibaren hiçbir kararım yok” diyerek, henüz çekilmediğini bildirdi. Buna karşılık bütün yorumcular, Hillary’nin çekilmemesi durumunda bile bundan sonra Obama’yı destekleyen delegelerin fikrini değiştirmesi ihtimalinin bulunmadığını vurguladılar.

/ Washington

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama’nın zaferi kesinleşti

  Ahlâksızlığa halk tepkisi

  ABD: Türkiye İran’ı ikna edebilir!

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Nejad hem ABD, hem de İsrail’e yüklendi

  Suudi Arabistan İran’ın hakkını teslim etti

  ‘İran ne pahasına olursa olsun engellenmeli’

  ‘İran ne pahasına olursa olsun engellenmeli’

  srailli 3 asker kötü muameleden cezalandırıldı

  Hamas: Sınır kapılarında kendimizi havaya uçuracağız

  Fallon sessizliğini bozdu: Bush savaş istemiyor

  Saray gibi hapishane

  Malezya’da serbest kürsü kuruluyor

  Japon laboratuvarı UUİ’ye yerleştirildi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır