Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Teknoloji hatla buluşunca

Teknolojik görsel sanatlarla, Türk-İslam Medeniyeti’ne ait güzel yazı sanatı ‘hat’tı birleştirerek ‘TeknoHat’ ismiyle yeni bir sanat dalı ortaya koyan Doç. Dr. Mehmet İpçioğlu, iki ay içinde gerçekleştirdiği 5. sergisini açtı.

Gelecek ay Ankara, Bursa ve Hırvatistan’da da sergi açmaya hazırlandığını haber veren İpçioğlu, “Bu performansla gerekli başvuruları yaparsak dünya rekorlarına girebiliriz” diye konuştu.

Doç. Dr. Mehmet İpçioğlu’nun son eserlerinden oluşan ‘Bir Şehri Lalelerle Yaşamak’ konulu 5. teknohat sergisi Konya Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda açıldı. 65 eserin yer aldığı teknohat sergisi 5 gün boyunca açık kalacak.

Sarraflar Yeraltı Çarsısı’nda düzenlenen teknohat sergisinin açılışına Karatay Kaymakamı Hakan Güvençer, Sarraflar Yer altı Çarşısı Başkanı Yusuf Yaşar, Doç. Dr. Mehmet İpçioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesi ilk olarak konuşan Sarraflar Yeraltı Çarşısı Başkanı Yusuf Yaşar, Sarraflar Yeraltı Çarşısı’nda ticaretin yanında sanatsal ve kültürel çalışmalara da yer verdiklerini belirterek, bu sayede sanata ve kültüre katkı sağladıklarını kaydetti. Eserlerin sahibi Doç. Dr. Mehmet İpçioğlu, eserlerini Yahya Kemal’in mısralarından yer alan sözlerden esinlenerek oluşturduğunu söyledi. Lale’nin ömrünün kısa olduğunu belirten İpçioğlu, lalelerin 15 günden fazla yaşamadıklarını söyledi. Bu eserlerle laleleri ölümsüzleştirmek istediğini kaydeden İpçioğlu, hüsnühat ve ebruliyi birleştirerek eserlerini meydana getirdiğini ifade etti. Karatay Kaymakamı Hakan Güvençer ise böyle bir serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek, çok mutlu olduğunu belirti.

Nuriye TURGUT / Konya

05.06.2008


 

Yeniden doğmak, niçin doğduğunun farkına varmaktır

“GENÇLİK Sorunları ve Yeniden Doğmak” konulu konferans Etimesgut’ Kent Konseyi Konferas Salonunda yapıldı. Sunuculuğunu Erkan Okur’un, açış konuşmasını Sosyal Etütler Derneği (SETÜT) Genel Başkanı Mehmet Ali Kılıç’ın yaptığı konferans programı, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden Hafız Ahmet Akyol’un okuduğu bir aşr-ı şerifle ile başladı.

M. Ali Kılıç Sosyal Etütler Derneği olarak kardeş Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte dört anayasa paneli yaptıklarını Etimesgut Kent Konseyinde de her ay bir konferans olmak üzere üçüncüsünü gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

Konferans konuşmacısı Seyfettin Bulut da yeniden doğmak konulu konferansta şunları söyledi: “İnsan hayatta iki kere doğar. Birsi bildiğimiz anadan doğmamız, diğeri ise niçin doğduğumuz, niçin dünyaya gönderildiğimizin farkına vardığımız gündür” diye başladı. "İpek böceğinin kozadan çıkıp kelebek olması, tohumun toprak altından çıkıp filiz ve ağaç olması hep yeniden doğmaktır. Toprak altına atılan tohumların çok azı filiz ve ağaç olabilmekte, yani yeniden doğabilmektedir” diyerek çoğunun da yeniden doğmanın farkına varmadan hayat sürdürdüklerine dikkat çeken Bulut, insanların da “Neciyim? Nereden geldim? Görevim Nedir? Nereye gidiyorum?” sorularının cevabını bulabildiği zaman yeniden doğduklarını söyledi.

Musa OKUR / Ankara

05.06.2008


 

Liseli gençlerden “İbadet ve tövbe” paneli

GEÇTİĞİMİZ günlerde Diyarbakır Eğitim Grubu Lise Şubesi tarafından organize edilen ‘İbadet ve Tövbe’ konulu bir panel düzenlendi.

Diyarbakır Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa katılım yoğun olurken panel başkanlığını eğitimci Hasan Atsız yaptı. Dokuzuncu ve onuncu sınıfta okuyan toplam dört liseli öğrencinin sunmuş olduğu panelde ibadetin tanımı, niçin ibadet edildiği, ibadetin faydaları ve tövbe gibi konular ele alındı.

İlk panelist Said Söylemez ibadetin, Allah’a karşı tekbir, hamd ve şükür gibi vazifelerin yerine getirilmesi olduğuna, Cenab-ı Hakk’ın insana sayısız nimetler verdiğine ve insanın ancak ibadetle bunlara karşılık verebileceğine değindi.

İkinci panelist olan Mikail Çetin ise, yaratılışımızın en büyük gayesinin ve kul ile Allah arasında en yüksek nispetin ibadet olduğunu söyledi. Daha sonra sözü alan Doğan Zengin, insan vücudunun maddi gıdalara ihtiyacı olduğu gibi, ruhunun da iman ve ibadet gibi manevi gıdalara ihtiyacı olduğunu ifade ederek ibadetin dünyevi ve uhrevi olmak üzere iki yönlü faydalarının olduğunu vurguladı. Son panelist Hasan Tarık Yumuşak ise tövbe ve mahiyetini ele aldı.

Yeni Asya / Diyarbakır

05.06.2008


 

Mersin’de Türk Müziği Festivali

MERSİN Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Mersin Türk Müziği Festivali’’nin açılışı Emel Sayın konseriyle yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Kongre Merkezi’ndeki festivalin açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiği 1999 yılında ‘’Mersin bir kültür ve sanat şehri olacak’’ dediklerini hiç unutmadıklarını ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüklerini söyledi. Mersin’in, kültürel ve sanatsal kurum ve etkinliklerin artırılmasıyla sanat şehri olabileceğine işaret eden Özcan, ‘’Biliyoruz ki kültür ve sanat, dostluğun, dayanışmanın ve barışın en önemli unsurlarıdır. Bu kapsamda bu alanda yapılan çalışmaların hepsi birbirinden değerlidir’’ diye konuştu.

Festival, 7 Haziran Cumartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.

05.06.2008


 

Eski savcı “Resmî ideoloji yangınları”nı yazdı

Bayındır / İzmir Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemde yazdığı kitaplar ve basında çıkan demeçleri nedeniyle önce Kars Ağır Ceza Hâkimliğine tayin edilen, daha sonra ise istifa etmek durumunda kalarak görevinden ayrılan yazar Gültekin Avcı, yeni kitabı “Resmi İdeoloji Yangınları, Yargılanan Milletin Kabusları”yla okuyucusuyla buluştu.

Metropol Yayınlarından çıkan kitabında Avcı, Ergenekon Soruşturmasından, AKP hakkında açılan kapatma dâvâsına; Atatürk’ün dinle ilgili planlarından, başörtüsüne bakışına kadar birçok konuyu tarihî gerçekler ışığında değerlendiriyor.

Kitapta Atatürk’ün dinle ilgili yapmayı planladıkları şu cümlelerle aktarılıyor:

“Yeni bir Kur’an hazırlanacaktı. Türk Ceza Kanununa aykırı hükümlerin hazırlanacak yeni ‘Kur’ân’ kitabına konmaması, bu yeni hazırlanacak Kur’ân’da Atatürk’ün demeçlerinden bazı pasajlar yer alması, yine bu yeni Kur’ân’da ahiret fikri adalet, Cennet fikri bu dünyada huzur ve saadet, cehennem fikri ise vicdan azabı ve ruhi huzursuzluk olarak tavsif edilmesi söz konusuydu. Yeni Kur’ân Türkçe olacak ve TDK tarafından basılacaktı. İbadetlerde bu yeni Kur’ân okunmak durumundaydı. Dinî ve bilimsel araştırma yapmak isteyenler içinse orijinal Kur’ân serbest olacaktı. Farz, vacip ve sünnet tüm namazlar camide imamla beraber Türkçe kılınacaktı. Namaz rekâtları 8’i geçemeyecekti. Camilerde musiki aletleri bulundurulacaktı. Musıkî asrî ve enstrümantal olacaktı. Böyle devam edip gitmekteydi.” 0 (212) 527 85 66

05.06.2008


 

Gölbaşı şiire doydu

ANKARA’NIN Gölbaşı ilçesinde ‘’5. Mogan Şiir Akşamları’’ etkinliği düzenlendi.

Gölbaşı Belediyesince Akalın Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe AKP Ankara milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Zeynep Dağı, Gölbaşı Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak ve vatandaşlar katıldı. Şiir ve türkü dinletilerinin sunulduğu gecede konuşan Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak, belediye olarak kültür ve sanat çalışmalarına her zaman önem verdiklerini söyledi. Gecenin sonunda etkinliğe katılan şairlere plaket ve tablo verildi.

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır