Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Çekler'i şimdiye kadar hiç yenemedik

TÜRKİYE ile Çek Cumhuriyeti (A) milli futbol takımları arasında bugün yapılacak EURO 2008 (A) Grubu üçüncü ve son maçı öncesi, ay-yıldızlı ekibin rakibi karşısında henüz galibiyeti bulunmuyor.

Gruptan çıkabilmek için mutlak galibiyete ihtiyacı bulunan Türkiye, rakibiyle daha önce yaptığı maçların hiçbirini kazanamadı. Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile şimdiye dek 4 özel maçta karşılaşırken, bu müsabakaların 3'ünü yitirdi, 1'inde ise berabere kaldı. Bu maçlarda ise sadece 3 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde

toplam 13 gol gördü.

HEP FARKLI MAĞLUBİYET ALDIK

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı. Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın 2 golüne engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı. 27 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta ise Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve 1'i penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı. 30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı ise Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.

İZMİR'DE ÜMİT KARAN KURTARDI

İki ülke (A) milli futbol takımları en son 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı. Bu arada bugünkü kritik maç, iki ülke milli takımları arasındaki ilk resmi müsabaka olacak. Diğer yandan Türkiye, dağılmadan önceki Çekoslovakya ile yaptığı 10 maçta ise 1 galibiyet, 2 beraberlik, 7 de yenilgi aldı, 5 gol atıp, 24 gol yedi.

15.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  BİZİM İÇİN FİNAL BUGÜN

  Çekler'i şimdiye kadar hiç yenemedik

  Terim 74. millî sınavına çıkıyor

  Millîlerde maçtan önce ÖSS heyecanı

  GÖZLER KALECİ VOLKAN'A ÇEVRİLDİ

  "O anda hakemi öldürmek istedim"

  Türk boksörleri 18 madalya kazandı

  Türkiye Rallisinde üzücü kaza

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır