Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Saman buğdayı solladı

Güneydoğu’da yaşanan aşırı kuraklık hububat üretimi gibi saman üretimini de vurdu. Bölgedeki kuraklık sebebiyle saman üretimi geçen yıla göre yüzde 90 oranında düştü. Piyasa ihtiyacını karşılamayan samanın fiyatı geçen yıla göre ortalama 8 kat artarken, geçen yılın buğday fiyatını bile geçti. Diyarbakırlı çiftçi Ekrem Araz, "Geçen yıl en iyi buğdayın kilogramı 40 kuruştan satıldı. Piyasada 30 kuruşa bile buğday satıldı. Ama maalesef bu yıl saman fiyatı geçen senenin buğday fiyatını geçti" dedi.


YEĞENİNİN MEZUNİYET SEVİNCİNİ PAYLAŞMASINA İZİN VERİLMEDİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarının mezuniyet töreninde yine bildik görüntüler yaşandı ve başörtülü öğrenci yakınları kampüse alınmad

Karar tarihi belli değil

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, AKP’nin kapatılması talebiyle açılan dâvânın karara bağlanma tarihiyle ilgili olarak bugünden, ‘’Temmuz ayının


  Yeni 301’den ilk mahkûmiyet

Ermeni yazar George Jerjian’ın Ermeni tehcirini konu alan “Gerçek Bizi Özgür Kılacak” kitabını Türkçe yayımladığı gerekçesiyle Türk Ceza Kanununun 301. maddesinden yargılanan yayımcı Ragıp Zarakolu mahkûm oldu. Mahkeme, ertelediği cezayı vermeden önce, yeni 301’deki hükme rağmen, Adalet Bakanlığından izin almaya gerek duymadı.


  Âdâp ve usule dikkat edilmeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “bir süredir devam eden siyasî tartışmaları izlediğini” belirterek, “Bu tartışmalarda âdâp, usul ve belli bir düzeye dikkat etmek gerekiyor. Millî birliğimizi, bütünlüğümüzü, ekonomik ve siyasî istikrarı muhafaza etmek hepimizin çıkarınadır. O bakımdan bu tartışmalarda özellikle bu söylediğim unsurlara özen gösterilmesinin önemli olduğu kanaatindeyim” dedi.


  DARBEYE KARŞI 70 MİLYON ADIM

21 HAZİRAN'DA yapılacak olan “Darbeye karşı ses çıkar” eyleminin duyurulduğu basın toplantısı dün İstanbul’daki Taxim Hill Otel’de yapıldı. Basın açıklamasını Mor ve Ötesi grubunun solisti Harun Tekin’in okuduğu toplantıya sanatçı Lale Mansur da katıldı.


  BİLİM ADAMLARI SAHTEKÂR MI?

BiLimadamlarının, şimdiye kadar sanılandan daha “sahtekâr” olduğu ortaya çıktı. ABD’de 2 binden fazla bilimadamı arasında yapılan araştırmanın sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.


  Doğdukları yerde doymuyorlar

Türkiye’de, 1965-2000 döneminde, beşer yıllık dönemler itibarıyla 2,7 ile 4,8 milyon arasında olmak üzere 21,1 milyon insan, doğduğu köyünden, çalıştığı şehrinden başka diyarlara gitmek üzere iller arası göç kervanına katıldı.


  Deprem için telsiz sistemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlerde kesintisiz iletişim sağlanabilmesi amacıyla ‘’Sayısal Telsiz Sistemi’’ kuruyor.


  Temsilcilerimiz Adana’da buluştu

Gazetemiz tarafından düzenlenen Temsilci Buluşmalarının ikincisi Adana’da gerçekleştirildi.


  ‘Katkı parası hapsi’ne soruşturma

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki bir ilköğretim okulunda ‘’katkı parası’’ vermeyen öğrencileri bir sınıfa kapatarak, psikolojik baskıya maruz bıraktığı öne sürülen okul müdürü hakkında açılan soruşturma sürüyor, Bazı öğrenci velilerinin Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü V.K. ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı başvurunun ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığından bazı müfettişlerin de ilçeye geldiği öğrenildi.


  Genç nüfusumuzla AB’ye destek oluruz

TBMM Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye’nin, dinamik ve genç nüfusuyla, yaşlanmaya yüz tutan Avrupa nüfusu için güçlü bir destek potansiyeli oluşturacağını belirterek,’’Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılması, diğer tüm üye ülkelere büyük yarar sağlar’’ dedi.


  Yaşanan gerginlikler reformları frenliyor

Ünlü düşünce kuruluşu Chatham House’ın politika ve strateji uzmanlarından Fadi Hakura, reform sürecinin ciddi biçimde yavaşladığını belirterek, başörtüsü konusu ve AKP’nin kapatılma davasının bunda büyük rol oynadığı kaydetti.


  Akdağ: Kenelerden korunmak için, vücudun çıplak yerlerini örtün

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kenelerden korunmak için çıplak yerlerin örtülmesi gerektiğini ve kene ısırması vakasının yaşanması durumunda da biran önce sağlık kuruluşlarına müracat edilerek tedavi olunması gerektiğini belirtti.


  Soylu: Milletin aradığı alternatif Demokrat Parti

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, 2.5 aya yakındır sürdürdüğü “Beyaz Yürüyüş” gezisinden Balıkesir’e çıkarma yaptı. Soylu, Balıkesir’e gelişinde Değirmenboğazı’nda coşkuyla karşılandı.


  Türk savunma sanayisi Washington’da konuşuldu

Washington’da Jamestown Vakfı adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen Türk savunma sanayisi konulu toplantıda, Türkiye’nin, savunma alımlarında artık hiçbir dış kaynağa bağımlı olmadığı vurgulandı.


  Türk savunma sanayisi Washington’da konuşuldu

Washington’da Jamestown Vakfı adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen Türk savunma sanayisi konulu toplantıda, Türkiye’nin, savunma alımlarında artık hiçbir dış kaynağa bağımlı olmadığı vurgulandı.


  Öğretim üyesi maaşları hükümetin gündeminde

TBMM Genel Kurulunda, yeni kurulan devlet üniversitelerine rektör ataması ile profesörlük ve doçentlik atamalarını yeniden düzenleyen kanun tasarısının 1. maddesi kabul edildi.


  3 MİLYON KONUTA İHTİYAÇ VAR

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de yenileme, dönüşüm ve nitelikli konut üretimi tarzında yaklaşık 3 milyon civarında acil konuta ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.


  180 ilçe avukatsız

BAROLARA kayıtlı toplam 60 bin 710 avukat bulunan Türkiye’de 180 ilçenin avukatsız, 28 ilçenin de adliyesiz olduğu ortaya çıktı.


  İnşaatçılar: Sorunlarımız çözülmezse sokağa ineriz

TÜM İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, demir-çelik fiyatları ve TOKİ’den kaynaklanan birçok sorunları bulunduğunu belirterek, bir ay içinde sorunlarla ilgili bir çözüm gayreti göremezlerse sektör aktörleriyle birlikte sokacağa ineceklerini bildirdi.


  Şehirlerarası otobüslerde sigorta teminatı altındasınız

18.06.2008 tarihli Resmi gazete’de yayınlanan “Zorunlu Karayolları Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimatı” ile 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununa göre yapılacak Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası kapsamında uygulanan asgari sigorta limitleri 01.07.2008 tarihinden geçerli olmak üzere artırıldı.


  TAPU HARÇLARINDA YENİ DÖNEM

GAYRIMENKUL almayı veya satmayı düşünenleri yakından ilgilendiren yeni bir kanun çıktı.


  Prim borcuna ilişkin gecikme zammı affında başvuru süresi başladı

Aftan yararlanmak isteyen borçluların önünde yaklaşık iki aylık süre var.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır