Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İstanbul'da atletizm şöleni

AVRUPA Atletizm Birliği (EAA) Avrupa Kupası 1. Lig yarışmaları bugün İstanbul'da başlayacak. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak ve 2 gün sürecek organizasyonun Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile yarışlarda mücadele edecek bazı sporcular katıldı.

Mehmet Terzi toplantıda yaptığı konuşmada, organizasyonun ilk defa İstanbul'da gerçekleştirileceğini bu nedenle çok mutlu olduklarını ifade ederek, ''4 yılda EAA'nın 8 organizasyonunu ülkemizde başarıyla gerçekleştirdik. Bu sene 24 tane uluslararası organizasyonu ülkemizde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 2020 Olimpiyat Oyunları'na aday bir ülke olarak bu organizasyonların referans olacağını düşünüyoruz'' diye konuştu.

HEDEF PEKİN'DE MADALYA ALMAK

Bu seneki hedeflerinin 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda başarı sağlamak olduğunu belirten Terzi, şunları kaydetti: ''14 sporcumuz olimpiyatlara katılım barajını aşmıştır. 8 sporcumuz (A) barajını, 6 sporcumuz da (B) barajını aştı. 23 Temmuz'a kadar barajı aşma süremiz var. Hedefimiz 16-18 sporcuyu olimpiyatlara götürmek ve oradan madalyalarla dönmek. Sporcularımızın son yarıştıkları organizasyonlarda gösterdikleri performanslar bizi memnun etmiştir.''

16 TAKIM 410 SPORCU YARIŞACAK

Federasyon başkanı Mehmet Terzi, geçen sene iyi bir mücadeleyle hem erkekler hem de bayanlar da Avrupa Kupası 1. Ligi'ne yükseldiklerini belirterek, ''Amacımız hem erkekler hem de bayanlarda birinci ligde kalmak. Yarışmalara, 11 ülkeden 8 bayan, 8 erkek olmak üzere toplam 16 takım katılacak. 410 sporcu mücadele edeceği bu şampiyonada dünyada önemli başarılar kazanmış sporcular yer alacak'' şeklinde konuştu.

TÜRKİYE 50 SPORCU İLE KATILACAK

Türkiye'nin yarışmalarda 25 bayan, 25 erkek olmak üzere 50 sporcu ile mücadele edeceği bildirildi. Toplantıya milli atletler Nevin Yanıt, Eşref Apak, Halil Akkaş, Svetlana Sudak, Özge Gürler, Yeliz Kurt, ile Yunan Hrysopiyi Devetzi ve Slovenya'dan Primoz Kozmus da katıldı. Nevin Yanıt, çalışmalarını iyi bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek, ''Şu an istediğim sürede yarışıyorum. Böyle devam edersem 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda kürsüye çıkmamam için hiçbir neden yok. Avrupa Kupası 1. Ligi'nde de iyi bir performans göstereceğimize inanıyorum'' dedi. Halil Akkaş ise Avrupa Kupası 1 Lig yarışlarının olimpiyat oyunları öncesindeki önemli organizasyonlardan biri olduğunu ifade ederek, 'Burada başarılı olup, olimpiyatlara moralli bir şekilde gitmek istiyoruz. İnşallah yarın ve sonraki gün istediğimiz başarıları elde ederiz'' ifadelerini kullandı.

21.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Ronaldo'nun transferi devlerin arasını açtı

  ALMANLAR SOKAKTA

  Hakan Balta'ya nafaka suçlaması

  İstanbul'da atletizm şöleni

  ASFALTTA TEKERLEKLİ KAYAK YAPIYOR

  İstanbul Büyükşehir Belediye Denizlispor'dan Serhat'ı aldı

  Usta pilotlar yarın Sakarya Hendek'te yarışacak

  Keşan'da Türk-Yunan dostluk maçı yapılacak

  Brezilyalı olsaydım İspanya'da ligin yıldızı olurdum

  Trabzon transferi haftaya bitirecek

  Bayan voleybolcular ABD'yi 3-1'le geçti

  Kayserispor gurbetçi Umut Koçin'e 4 yıllık imza attırdı

  TSYD turnuvasına başkentin 4 süper lig takımı katılacak

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır