"Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Parti kapatmaya AB sessiz kalamaz

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “AKP’nin kapatılmasının düşünülmesine AB Parlamentosu sessiz kalamazdı” dedi. Lagendijk, “AKP kapatılırsa, açık söyleyeyim, AB müzakerelerinde aksamalar olur. Yüzde 47 oy alarak iktidar olan AK Partinin kapatılmasına sıcak bakamayız. AB Parlamentosu da bu yolda düşüncelerini açıkladı” dedi.

Türkıye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “AK Partinin kapatılmasının düşünülmesine AB Parlamentosu sessiz kalamazdı” dedi. Lagendijk, Hatay Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz’ü makamında ziyaret etti. Hatay’a ilk kez geldiğini belirten Lagendijk, farklı kültürlerin bulunduğu Antakya’da, Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin barış ve hoşgörü içinde yaşaması sebebiyle dünyaya örnek gösterilmesi gerektiğini, AB müzakereleri sürecinde bu gibi şehirlerin sayısının artmasının önemine değindi. Lagendijk, gazetecilerin sorusu üzerine, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin, AKP’nin kapatılması halinde Türkiye için “siyasi denetim mekanizması” öngören tasarısını desteklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“AK Parti kapatılırsa, açık söyleyeyim, AB müzakerelerinde aksamalar olur. Yüzde 47 oy alarak iktidar olan AK Parti’nin kapatılmasına sıcak bakamayız. AB Parlamentosu da bu yolda düşüncelerini açıkladı. Amacımız, davayı etkilemek ve Türkiye’nin içişlerine karışmak değil. İki uç arasında hiçbir şey olmamış gibi davranmak olmaz. Avrupa’da da parti kapatılmasına hiçbir dönemde iyi bakmayız. AB Parlamentosu bu gibi olaylara sürekli reaksiyon gösterir. Bu konunun başka yönlere çekilmesi doğru değil.”

“AK PARTİ İLE DTP ARASINDA FARKI

GÖZETİYORUZ”

Lagendijk, DTP’nin de kapatılmasının düşünülmesine gerekli tavrı koyduklarını vurgulayarak, “Ancak yüzde 47 oy alarak iktidar olan AK Parti ile DTP arasındaki farkı gözetiyoruz. Türkiye’de parti kapatılmasından dolayı AB’nin sessiz kalmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz” diye konuştu. Lagendijk, Türkiye’nin 301 konusunda imaj kaybına uğradığını, 301’in tamamen kaldırılması için Adalet Bakanlığının çalışma yapmasını, aksi halde AB sürecinde sorunlar çıkacağını da kaydetti. Türkiye’nin sadece İstanbul ve Ankara’dan ibaret olmadığına dikkati çeken Lagendijk, özellikle son 3 yıldır sınır bölgelerini ziyaret ederek, yönetici ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlara ‘Avrupa, Türkiye’yi nasıl görüyor ve neler yapılmalı’ konusunu anlattığını sözlerine ekledi.

/ Hatay

28.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokratlar Kemalizme karşı çıkmalı

  CHP’ye suç duyurusu

  Parti kapatmaya AB sessiz kalamaz

  Özel sektör, AB ile dünyaya açılacak

  Malatya’da demokrasi buluşması

  Nakliye bedeli eşya sattırıyor

  TÜBİTAK dünyanın en iyisi olma yolunda

  Yurtkur başvuruları başlıyor

  Osmanlı'nın Konya hayali

  Doğu'da imamların lojman sıkıntısı var

  Bitkiler “göç ediyor”

  Aşırı sıcaklar, yaşlıları ve çocukları vurdu

  Van Göl'ü için tehlike kapıda

  Zafer Üskül: Af teklifi söz konusu değil

  Türk demokrasisini Zerdari savunacak

  Eroğlu: Nükleer enerji, çevreye zarar vermez

  Tavşanlı DP’de Bilge, güven tazeledi

  Nuri Okutan “Yılın valisi”

  İstanbullulara su tasarrufu çağrısı

  Askerî araca silâhlı saldırı: 2 yaralı

  Hızlı internet 1 Temmuz'da

  'Kene' Meclis gündeminde

  Avrupa Konseyinden Talat’a dâvet

  Ecdad yadigârı kuşlara sahip çıkılıyor

  Mars toprağı bildiğimiz toprak

  Keneye karşı zeytinyağı

  Uyanık müşteriler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır