"Gerçekten" haber verir 05 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Beşiktaş'ta yumruklar konuştu

FUTBOLDA yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta takım kaptanları İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman şoku yaşanıyor.

Sezon başı hazırlıkları kapsamında Avusturya'nın Leogang bölgesinde kamp yapan siyah-beyazlı takımda dün kavga eden takımın iki kaptanı İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman'ın süresiz kadro dışı bırakıldığı açıklandı. Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan siyah-beyazlı takımın genel menajeri Sinan Engin, İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın kampta kavga ettiğini belirterek, ''Bahsi geçen iki oyuncuyu da süresiz kadro dışı bıraktık'' dedi. Beşiktaş'ın resmi internet sitesinde yer alan habere göre Engin, Avusturya kampında önceki akşam İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında yaşanan olayların ardından bu sabahki çalışma öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

AYRI UÇAKLARLA İSTANBUL'A GİTTİ

''İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman kampta kavga ettiler. Bu olayın ardından dün gece uçak bulamadığımız için her ikisini de bu sabah çok erken saatlerde kamptan gönderdik. Beşiktaş ilkeleri doğrultusunda bizim için her şeyden önemli olan iyi ve örnek insan olmaktır. Futbolculuk bu kriterlerden sonra gelir. Bahsi geçen her iki oyuncuyu da süresiz kadro dışı bıraktık ve kendilerine daha sonra belirleyeceğimiz çok ağır para cezaları vereceğiz. Bu, aldığımız idari bir karardır. İlerleyen günlerde gereken uygulamaları yapacağımızı söylemek isterim.'' Bu arada süresiz kadro dışı kalan iki kaptan, ayrı uçaklarla İstanbul'a gönderildi.

05.07.2008


 

Aragones stada hayran kaldı

FENERBAHÇE Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Luis Aragones, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle bir araya geldi.

Önceki akşam İstanbul'a gelen İspanyol teknik adam, dün sabah erken saatlerde kulüp binasına giderek başkan Yıldırım ve yöneticilerle tanıştı. Beraberindeki yardımcıları Carlos Carcallano ve Cesar Mediondo ile statta incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Aragones, Fenerbahçe Müzesi'ni de gezdi. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, İspanyol teknik adamın başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı toplantıdan sonra asbaşkanlar Mahmut Uslu ve Murat Özaydınlı'ya yeni sezonla ilgili isteklerini ilettiği ifade edildi.

İspanyol çalıştırıcının, iddialı konuşarak, ''Fenerbahçe olarak tüm kupalara talibiz'' dediği belirtildi. Açıklamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na hayran kaldığı bildirilen Aragones'in şu ifadelerine yer verildi: ''Stat çok mükemmel bir yapıya sahip. Mimari yapı olarak da tesis bazında da her şey düşünülmüş. Özellikle akustik çok etkileyici. Ancak, atmosfer nasıl olursa olsun ben maçlar sırasında sakin tavrımı koruyup takımımı en iyi şekilde yöneteceğim. Fenerbahçe olarak tüm kupalara talibiz. Katıldığımız tüm kulvarlardaki kupaları kazanmak istiyoruz.'' Sarılacivertlilerin yeni teknik direktörü akşam antrenmanından önce Samandıra'daki tesislere giderek futbolcularla tanıştı.

05.07.2008


 

Kırkpınar'da kura sistemine tepki

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nde geçen yıl başpehlivanlığı kazanan Recep Kara, ''Türkiye'nin başpehlivanını zarla, tombalayla belirleyemezsiniz'' dedi.

Kara, Kervansaray Otel'de yaptığı basın toplantısında, güreşlerde kura sistemine karşı olduklarını belirtti. Yağlı güreşlerin özüne zarar verilmemesi gerektiğini ifade eden Kara, şunları söyledi: ''Kırkpınar'da yeni düzenleme yaptılar. Kırkpınar başpehlivanlığı güreşlerinde, eğer normal süre berabere biterse başpehlivan kurayla belirlenecek. Türkiye'nin başpehlivanını zarla, tombalayla belirleyemezsiniz. Dünyanın hiçbir spor organizasyonunda böyle bir şey yok. Zarla, kumarla yapılan her işte hile olur. Bu iş yürek işidir. Adı üstünde (Er Meydanı) demişler. Er yüreğinde, bileğinde, sağlam insan demektir. Biz de yüreğimizle kıran kırana güreş yapmak istiyoruz.''

BİN 822 PEHLİVAN KAYIT YAPTIRDI

Edirne Sariyiçi Er Meydanı'ndaki 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için bin 822 pehlivan kayıt yaptırdı. Edirne Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, Kırkpınar'da güreşmek için başvuran bin 822 pehlivandan 55'i başpehlivanlık kategorisinde güreşecek. Minik-1'de 29, Minik-2'de 105, Minik-3'te 185, Teşvik 203, Tozkoparan 128, Deste Küçük 200, Deste Orta 218, Deste Büyük 134, Küçük Orta Küçük 225, Küçük Orta Büyük 186, Büyük Orta 99, Başaltı 55 ve Başta 55 pehlivan olmak üzere toplam bin 822 kişi, güreşmek için kayıt yaptırdı. Geçen yıl bin 792 pehlivan Er Meydanı'nda güreş tutmuştu.

OTELDE HER AKŞAM DÜĞÜN VAR

Edirne'de kaldıkları otelde dinlenemediklerini anlatan Kara, ''Kaldığımız otelde her akşam düğün oluyor. Gece yarılarına kadar vur patlasın çal oynasın. Burada pehlivanlar nasıl dinlenecek. Böyle büyük bir organizasyonun daha profesyonel yapılması gerekir. Biz kendi kültürümüze, kendi sporcumuza sahip çıkmıyoruz'' diye konuştu.

05.07.2008


 

Aragones'e efsane ödülü

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Fenerbahçe ile anlaşan teknik direktör Luis Aragones'e İspanya Milli Takımı'na Avrupa Futbol Şampiyonası Kupası'nı kazandırmasından dolayı ''efsane'' ödülünü verdi.

Gazetenin 1997 yılından bu yana her türlü spor dalında büyük başarılara imza atmış kişilere verdiği ödül olan ''Marca Efsane''nin ilk kez bir teknik direktöre verildiği belirtilirken, aralarında Pele, Maradona, Zidane, Michael Jordan, Alfredo Stefano di Stefano, Michael Schumacher, Sergei Bubkai, Lance Armstrong gibi ünlü spor adamlarının bulunduğu toplam 36 kişi şimdiye kadar bu ödüle layık görüldü.

TÜRKLER KAHRAMAN GİBİ KARŞILADI

Ödülünü Marca gazetesinde alan Aragones ''Ödüle layık görülmek gerçekte beni ürkütüyor, bu kadar ünlü kişiyle aynı yerde olmaya değer birşey yaptım mı bilmiyorum. Arakadaşım Di Stefano ile aynı düzeyde olmayı hissetmek heyecan verici'' şeklinde konuştu. Öte yandan İspanyol basını, Aragones'in Fenerbahçe için İstanbul'a gitmesine geniş yer ayırdı. Aragones'in ''kahraman'' gibi karşılandığını yazan İspanyol gazeteleri, ''Luis, İspanya'yı en üst düzeyde bırakarak Fenerbahçe'ye gitti. Sadece Dünya Kupası kazanılarak onun üzerine geçilebilir'' yorumunda bulundu.

05.07.2008


 

6 yılda 111 milyon dolar transfer ücreti alacak

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Washington Wizards'da, gard oyuncusu Gilbert Arenas'ın sözleşmesi 6 yıl uzatıldı.

Washington Post gazetesinin haberine göre Arenas, 6 yıl için 127 milyon Dolar istedi. Ancak yapılan görüşmeler sonucu 111 milyon Dolara razı oldu. Haberde, 26 yaşındaki Arenas'ın konuyla ilgili olarak, ''Ailem için 127 milyon Dolarla yapabileceğim, ancak 111 milyon Dolarla yapamayacağım ne olabilir ki'' dediği kaydedildi. Geçen ay biten sezonda, geçirdiği sakatlık nedeniyle 66 maçta forma giyemeyen Arenas, Wizards'ın Cleveland Cavaliers ile karşılaştığı play-off serisinin sadece 4 maçında sahaya çıkmıştı. Wizards'da, 3 gün önce de Antawn Jamison'ın sözleşmesi 4 yıl uzatılmıştı.

05.07.2008


 

Kaya Peker yuvası Efes'e geri döndü

YENİ sezon için büyük hedefler belirleyen Efes Pilsen Basketbol Takımı, transfer bombalarını patlatmaya devam ediyor.

Antrenör Ergin Ataman'ı takımın başına getirmesinin ardından birbiri ardına önemli transferlere imza atan Efes Pilsen, son olarak eski oyuncusu olan ve geçen sezon Beşiktaş Cola Turka'da başarılı bir dönem geçiren Kaya Peker'i kadrosuna kattı. Lacivert-beyazlı kulüp, 2.08 metre boyunda ve 28 yaşındaki tecrübeli pivot Kaya Peker ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı. Kaya, geçen sezon Beşiktaş Cola Turka forması giydi.

05.07.2008


 

Kewell G.Saray'la henüz anlaşmadı

LİVERPOOL'UN orta saha oyuncusu Harry Kewell'in menajeri Bernie Mandic, Galatasaray ile henüz anlaşmadıklarını bildirdi.

Mandic, Liverpool'un resmi internet sitesinrde yayınlanan açıklamasında, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde Kewell ile 3 yıllığına anlaşmaya varıldığına dair bir haber olduğunu, ancak bunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Mandic, Kewell için 2 seçenekleri bulunduğunu, ancak futbolcunun henüz bir karara varmadığını belirterek, ''Karar verilene kadar herhangi bir açıklama yapmayacağız. Muhtemelen cumartesi öğlene kadar karar verilmiş olacak'' dedi.

05.07.2008


 

Uğur İnceman'a yılda 400 bin YTL

BEŞİKTAŞ Kulübü, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3 yıllığına transfer ettiği Uğur İnceman'a, her yıl için 400 bin YTL garanti para ve maç başına 20 bin YTL ödeyecek, kulübü Manisaspor'a ise 1 milyon Avronun yanı sıra futbolcular Mustafa Asan ve Adem Büyük'ü verecek.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na gönderilen yazıda, Uğur ve kulübüyle, 2 artı 1 yıl için anlaşma sağlandığı belirtilirken, ''Futbolcuya, her yıl için 100 bin YTL'si peşin, bakiyesi 10 eşit taksitte ödenmek üzere toplam 400 bin YTL garanti para ve 20 bin YTL maç başı ücreti ödenecektir. Vestel Manisaspor Kulübü'ne ise profesyonel futbolcularımızdan Mustafa Asan ve Adem Büyük'ün yanı sıra 4 eşit taksitte ödenmek üzere 1 milyon Avro sözleşme fesih bedeli ödenecektir'' denildi.

05.07.2008


 

Marsel İlhan çiftlerde şampiyonluğa ulaştı

MİLLİ tenisçi Marsel İlhan, ITF Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası'nda çiftlerde şampiyon oldu.

Taçspor Kulübü kortlarında gerçekleştirilen turnuvada Marsel İlhan, partneri Özbek Arsen Asanov ile birlikte, finalde Riccardo Ghedin (İtalya)-Jiri Krkoska (Çek Cumhuriyeti) çiftiyle karşılaştı. Maçı 6-4 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kazanan Marsel İlhan-Arsen Asanov çifti, şampiyon oldu. Bu arada, teklerde de finale yükselen Marsel İlhan'ın rakibi, yarı finalde Yeni Zelandalı sporcu Marcus Daniell'i 2-0 yenen Alman Sebastian Riecshick oldu. Marsel İlhan-Sebastian Riecshick arasındaki final karşılaşması bugün saat 10.00'da başlayacak.

05.07.2008


 

Sivasspor İnterto'da Grbalj önüne çıkıyor

TÜRKİYE'Yİ UEFA İntertoto Kupası'nda temsil edecek Sivasspor, Avrupa Kupalarındaki ilk sınavını bugün Karadağ'ın OFK Grbalj takımına karşı verecek.

2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Ligi 4. sırada tamamlayarak Türkiye'yi UEFA İntertoto Kupası'nda temsil etme hakkı kazanan Sivasspor, kupanın 2. tur ilk maçında bugün Karadağ'ın OFK Grbalj takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Karadağ Gradski Niksic Stadı'nda oynanacak maçı Portekizli hakem Jorge Sausa'nın yönetecek.

05.07.2008


 

29. İstanbul Rallisi bugün start alacak

2008 Arkas Otomotiv Türkiye Ralli Şampiyonası'nda, sezonun üçüncü rallisi olan 29. İSOK İstanbul Rallisi bugün başlayacak.

Pendik Sahil Yolu'ndaki Atatürk Anıtı önünden başlayacak ralliye 10'u klasik olmak üzere 58 araç kayıt yaptırdı. Organizasyonda uzun zaman sonra ilk kez gece etabı yapılacak. Ballıca köyünden başlayan 2,6 kilometrelik İSOK Özel Seyirci Etabı saat 21.18'de başlayacak. Organizasyonun ikinci yarışı ise 6 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek. Toplam 142,35 kilometrelik 9 özel etabı tamamlayacak olan ekipler, Akfırat Belediyesi'nin İstanbul Park Otoparkı'nda kurulacak Servis Alanı'nda organize edeceği ödül töreniyle ralliyi tamamlayacaklar.

05.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır