"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çetenin avukatı değiliz

Başbakan Erdoğan, AKP Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Baykal’ın “Ergenekon’un avukatıyım” sözüne gönderme yaparak, “Bir güncel gelişme olarak söylüyoruz. Biz mafyanın ve çetelerin avukatı değiliz” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, soğuk savaş yıllarından kalma yanlış alışkınlıklardan, gayrı meşru arayışlardan, hukuk dışı yapılanmalardan Türkiye’nin er ya da geç kurtulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, ‘’Biz mafyanın, çetenin veya çetelerin avukatı değiliz. Türkiye’nin mutlu ve müreffeh yarınlara emin adımlarla ilerlemesi için, İtalya’da ‘Temiz Eller’ operasyonu yapıldığı zaman ‘Bizde bu ne zaman yapılacak?’ diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar?’’ dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. ‘’AK Parti olarak bizim işimiz, krizden beslenmek değil, problem çözmektir’’ diyen Erdoğan, sorunların çözümünün sahici siyasetten geçtiğini, demokratik siyaset dışında meşru bir çözümün olmayacağını bilerek demokratik siyaseti, hukuki meşruiyeti sonuna kadar savunduklarını ve savunacaklarını kaydetti. Kendilerinin bunu yaptıklarını, muhalefetten de bunu beklediklerini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Siyasetin konusu olmayan meseleleri ısrarla siyasi çekişme konusu haline getirmenin, bu millete, bu memlekete hiçbir faydası yoktur. Esasen bu anlayışın, bunu yapmak isteyen, kavga, gerilim çıkarmak isteyenlere de hiçbir faydası yoktur, olmayacaktır. Yakın tarihimiz bunun örnekleriyle doludur. Soğuk savaş yıllarından kalma yanlış alışkınlıklardan, gayrı meşru arayışlardan, hukuk dışı yapılanmalardan Türkiye, er ya da geç kurtulmak durumundadır. Ortada böyle iddialar, olgular, olaylar varsa, bu konuda esas görev, yargıya düşmektedir. Yürütmenin görevi, bu konuda Anayasa ve yasalar çerçevesinde yargıya adli kolluk hizmeti vermektir. Biz bunu yaptık, bunu yapıyoruz. Bu hususta eskiden beri, eksikliğinden şikayet edilen siyasi irade, bizim hükümetimizde mevcuttur. Bu süreçte elbette muhalefete de medyaya da bütün topluma da sorumluluklar düştüğünü hatırlatmak durumundayım. Her şeyden önce kurumlarımızı korumak, haksız ve mesnetsiz tartışmaların konusu haline getirerek yıpratmamak çok önemlidir. Çünkü neticede kurumlarımız bizler için var, milletimiz için var. Bütün kurumlarıyla birlikte dayanışma içinde çalışan, özellikle geleceği bu şekilde inşa etmeye gayret eden bir devlet, işleyen bir demokrasi, hepimiz için olmazsa olmaz olmalıdır.

Bununla birlikte ‘şu araştırılmasın, bu soruşturulmasın’ demek, bir şeylerin örtbas edilmesini istemek yerine, hepimizin iyiliği için demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin geleceği için eksik araştırmayı, yetersiz soruşturmayı, yanlış uygulamayı eleştiren bir muhalefet anlayışına Türkiye’nin ihtiyacı var.’’

“HERKESİN SORUMLU VE SAĞDUYULU

OLMASI GEREKEN SÜREÇ...”

Herkesin sorumlu ve sağduyulu olması gereken bir süreçten geçildiğini vurgulayan Erdoğan, ‘’Bunu da özellikle milletimin dikkatine sunmak istiyorum. Burada hepimizin görevi var. Biz milletin vekiliyiz, aynı zamanda millet bize iktidar yetkisi verdi. Şu anda iktidarın gereği neyse, bunu yapmak durumundayız. Ama muhalefet de görevini aynen bilmeli ve bunun gereğini yerine getirmeli’’ dedi.

Erdoğan, konuşmasında ‘’bir ilkeyi’’ ifade etmek isteğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

‘’Bir ilke olarak söylüyorum, farklı güncel gelişmelere dayalı olarak söylemiyorum. Biz mafyanın, çetenin veya çetelerin avukatı değiliz. Bunu özellikle vurgulamam lazım. Ama yargının, savcının yürütmeye verdiği görevi de yerine getirme görevimiz var. Ancak bu görevi de yerine getiririz. Olay budur... Türkiye’nin mutlu ve müreffeh yarınlara emin adımlarla ilerlemesi için, İtalya’da ‘Temiz Eller’ operasyonu yapıldığı zaman ‘Bizde bu ne zaman yapılacak?’ diye hayran hayran bakanlar, ülkemizde bu adımlar atıldığı zaman niçin rahatsız oluyorlar? Burası önemli. Niçin?

‘Acaba Başbakanın bildiği bir şey mi var?’ Başbakanın bildiği bir şeyler olması lazım zaten. Çünkü hesap ondan soruluyor. Nereden ne geliyor, ne gidiyor, tabii ki bir şeyler bilmesi lazım. En az senin kadar bilmesi lazım. Aklıselimin gereği Türkiye için doğru olanı yapmaktır. Biz bunu yapıyoruz. “

Başbakan Erdoğan, muhalefetin milletin meseleleriyle ilgili, güncel sorunlarıyla ilgili bir programının, projesinin olmadığını da ifade ederek, ‘’Engellemek, yavaşlatmak, gerilim, durdurmak üzerine bir siyaset tarzı tutturmuş gidiyorlar. Takdir beklemiyoruz, teşekkür beklemiyoruz, katkıdan da vazgeçtik. Milletimiz zaten günü vakti saati geldiğinde takdirini de teşekkürünü de sandıkta ifade ediyor’’ dedi.

/ Ankara

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  İhtilâl anayasası değişsin

  ACELE YENİ ANASAYA GEREKLİ

  Darbeci İngilize 34 yıl hapis

  MERSİN YANDI

  Tutuklu paşalar Kandıra’da

  Çetenin avukatı değiliz

  İddianame Cuma’ya kadar hazır

  Diyarbakır’daki patlamalarda Ergenekon iması

  Ölümlerde kene AIDS’i geride bıraktı

  5 yaşında çaycı, 7 yaşında marangoz

  İnternet suçlarında kapsam genişliyor

  Çalışanlara “komando eğitimi” veriliyor

  Demirci ustasından yeni bir icad daha

  Obezite yakın tehlike

  Kalbimizi ihmal ediyoruz

  Diyanet, 20 stajyer öğretmen alacak

  2 çocuklu anne derece yaptı

  Savcı Öz'e sıkı koruma

  ABD: Bu, Türkiye’nin iç meselesi

  Çiçek: Ceza Mahkemesi Kanununu bilmiyorlar

  Kelkit Havzası, Menderes'e model olacak

  “Okkır soruşturması”

  Bahçeli’den “fetret dönemi” genelgesi

  Soylu: Ekonomi iflâs noktasına geldi

  Rektör adaylarının mülâkatı bugün son

  Cenaze törenine giderken öldüler

  CHP’ye usûlsüzlükten suç duyurusu Resmî Gazete’de

  Tepemizde bir enerji santrali var

  Böbreğinden 69 taş çıktı

  Anne sütü ağrı kesici gibi

  Çocuklara, yüksek tansiyon ve kolesterol uyarısı

  Küresel ısınmaya karşı pedal çevirdiler

  Nasreddin Hoca Google logosunda

  İnternette oy hakkını satmak isteyince...

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır