"Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Darbe planları kabul edilemez

Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir, Ergenekon soruşturması için, bu sürecin demokratik hukuk devleti çerçevesinde olması gerektiğini belirterek, “Birtakım dosyalar varsa, bunlar mahkemede kamuoyuna sunulacak, herkes de orada fikrini oluşturabilecek. Şu bir gerçek, darbe planları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur” dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Cem Özdemir, darbe planlarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek, “Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur” dedi.

Almanya Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan AP milletvekili Özdemir, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verdi.

Gül’ün, Türkiye’nin AB yolundan asla şaşmadığını ifade ettiğini belirten Özdemir, Cumhurbaşkanı Gül’ün ayrıca, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı Avrupa’dan gelen olumsuz açıklamaların Türkiye’deki kamuoyunu etkilediğini ve zarar verdiğini söylediğini bildirdi.

“AB sürecinde, hem Türkiye’de, hem Avrupa’da bazı kesimlerin istediği tuzağa düşmemek gerektiğini” belirten Özdemir, muhtemel bir parti kapatmada Türkiye-AB ilişkilerinin durdurulmaması gerektiğine inandıklarını da kaydetti. Özdemir, “Tabii ki bir etki olacak, ama ilişkiler durdurulmamalı. Çünkü bunu zaten burada ve bizde birtakım çevreler istiyor. Dolayısıyla bu tuzağa düşmeden, mantıklı şekilde karar almak gerekiyor” diye konuştu.

Özdemir, Türkiye’de parti kapatmaların bundan sonra zorlaştırılması gibi taleplerin gündeme gelebileceğini ve bunların haklı talepler olduğunu ifade etti. Türkiye ile AB arasında imtiyazlı ortaklığın resmi olarak kimse tarafından kabul edilmediğini söyleyen Özdemir, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin açıklamalarını kendilerinin de eleştirdiğine dikkati çekerek, “Bir konuda başarılı olduk. Akdeniz İçin Birlik’ten söz ediliyor, kuşa çevirdik onu” dedi.

Özdemir, bununla birlikte, AKP’ye açılan kapatma davasını anlatmakta ise zorlandıklarını belirterek, “Bunu Avrupa’da kimseye anlatamazsınız, ne sağcısı, ne solcusu anlar. Çünkü bizde bu işler böyle çözülmüyor doğrusu. Ama tabii ki yargıya müdahale söz konusu olamaz. Biz Türkiye’deki demokrasiye, yargı sürecine inanıyoruz. Burada aklı selim bir karar çıkacağından eminiz” dedi.

Ergenekon soruşturmasına ilişkin bir soru üzerine, Türkiye’de böyle bir sürecin demokratik, hukuk devleti çerçevesinde olması gerektiğini belirten Özdemir, “Birtakım iddiaların arkasında olan dosyalar falan varsa, bunlar herhalde mahkemede kamuoyuna sunulacak, herkes de orada fikrini oluşturabilecek. Ama tabii ki şu bir gerçek, darbe planları hiçbir şekilde kabul edilemez. Bütün demokrasilerde, bu olabilecek en ağır suçtur. Bu darbe planlarını yapanların elinde olsaydı, idam cezası kalkmazdı. Şükretsinler ki, bizi sevmiyorlar biliyoruz ama, iyi ki AB baskı yaptı da idam cezası Türkiye’de kalktı” diye konuştu.

Özdemir, “TBMM’de bulunan tüm partiler bir araya gelip, ortak anlaşabilecekleri bir demokratik anayasayı çıkarabilirlerse bunun Türkiye’nin önünü açacağını ve birtakım tartışmaları da kolaylaştıracağını” söyledi.

/ Ankara

11.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞEHİT POLİSLER DUÂLARLA

  TÜRKİYE'Yİ ZORA SOKMAK İSTİYORLAR

  Dindarlıkla ilgisi yok

  Dört kişi gözaltında

  Çözüm, derin devletin tasfiyesi

  Darbe planları kabul edilemez

  Demokrasi işliyor, mahkemeler çalışıyor

  İstanbul polisi, tedbirlerini arttırdı

  ÖSS sonuçları yarın açıklanacak

  Yabancı isimlerle iş yeri açılmasın

  Sağlıkta katkı payı sıkıntısı

  Kenelerin soyunu radyasyon kurutacak

  Necla Pekolcay dualarla

  OKS sonuçları bugün açıklanıyor

  Sokaktaki çocuklardan alış veriş yapmayın

  Barış Suyu’na talep çok, satış yok

  İnsan Hakları Komisyonu Okkır’ın eşiyle görüştü

  Yine mayın tuzağı: 6 yaralı

  Ağrı Dağı tırmanışa kapatıldı

  Memurun okulda tatil çilesi

  Soğutma çalışmaları bir hafta 10 gün sürer

  Yunuslarla engellilere terapi

  Muşlu çocuklar yüzme öğrenecek

  Mogan Havzası'nda ‘yapılaşma’ iddiası

  Srebrenitsa soykırımı TRT ekranlarında

  Yollar kan gölüne döndü

  Aliağa-Menderes'e yaylı sistem

  Alman gençler, camide ‘doğru İslâmı’ öğrendiler

  Ormanın günah keçisi değil, koruyucuları

  Mars’tan gönderdiler, 2018’de geliyor

  Hayır günleri sofraları toplandı

  Akdeniz’de yeni balıklar

  Lambadan sincap çıktı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör