"Gerçekten" haber verir 11 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ’ya 700 bin kişi koştu

TÜRKİYE’DE en fazla turist çeken müzelerden biri olan Mevlânâ Müzesi’ni bu yılın 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18 artışla 699 bin 541 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Mevlânâ Müzesi Müdürü Yusuf Benli, UNESCO tarafından 2007 yılının Mevlânâ Yılı ilân edilmesi sebebiyle son yıl müze ziyaretçi sayısında bir rekor kırıldığını hatırlattı.

Bu yıl da müzeye gelen ziyaretçi sayısında yılın 6 ayında önemli artışlar olduğunu ifade eden Benli, ‘’Geçen yılın aynı döneminde Mevlânâ Müzesi’ni 592 bin 972 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bu yılın 6 ayında ise bu rakam yaklaşık yüzde 18 artışla 699 bin 541 olarak gerçekleşti. Bu artış yıl sonuna kadar devam ederse Mevlânâ Müzesi’nde ziyaretçi sayısında yeni bir rekor kırılabilir’’ dedi.

Benli, ziyaretçi sayısındaki bu artışta uzun yıllara dayanan reklâm ve tanıtımın büyük etkisinin olduğunu vurguladı. Yusuf Benli, UNESCO’nun Mevlânâ Yılı ilân ettiği 2007 yılında Türkiye ve dünyada Mevlânâ ile ilgili yapılan tanıtım ve reklâm çalışmalarının, müzeye ziyaretçi sayısında artışı sağladığını bildirdi.

Müzeye gelen yabancı turist sayısında bu yıl yaklaşık yüzde 90 artış kaydedildiğini ifade eden Benli, şunları söyledi: ‘’Geçen yılın 6 aylık döneminde müzeyi 517 bin 535 yerli turist ziyaret ederken, bu yıl müzeye 555 bin 606 yerli turist geldi. Geçen yılın 6 ayında 75 bin 437 yabancı tu-ristin ziyaret ettiği Mevlânâ Müzesi’ne bu yılın aynı döneminde yüzde 90 artışla 143 bin 935 yabancı turist geldi. Özellikle müzeye gelen yabancı turist sayısındaki artış sevindirici. Bu artış, Mevlânâ ile ilgili dünya çapında yapılan tanıtım faaliyetlerinin olumlu sonuçlar getirdiğini gösteri-yor.’’ Tarih, kültür ve inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındıran Konya’da bulunan Mevlânâ Müzesi’nin dünyanın en önemli müzeleri arasında yer aldığını ifade eden Benli, müzeye Uzak Doğu ülkeleri ile Almanya, İran ve ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından turistlerin geldiğini bildirdi.

11.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Tarih burada, müze nerede?

  Mevlânâ’ya 700 bin kişi koştu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör