"Gerçekten" haber verir 15 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Savcı, Ergenekon’u Kenan Evren’e sormalı asıl!

Çok gerilere gitmenize gerek yok. Harekat Dairesi Başkanı Doğan Beyazıt Paşa ile Özel Kuvvetler Komutanı Kemal Yılmaz Paşa’nın 3 Aralık 1990 tarihli açıklamasına bir göz atın yeter. Bu iki Paşa, bir basın açıklaması yaparak ‘Türkiye’de ordu içinde gizli bi ordu olduğunu’ anlatmıştı. Bu orduyu Özel Harp Dairesi’nin yönettiğini ve ‘Komünist işgaline karşı’ bu ordunun harekete geçeceğini belirtmişti. İki Paşa da,‘Türk Gladio’sunun üyeleri yurt severdir!’ buyurmuştu sonra da. Böylece 13 Kasım 1990’da Mehmet Ali Birand’ın Milliyet Gazetesinde, Bülent Ecevit’in ağzından yazdıklarını doğruluyordu iki general de. Dönemin Başbakanı Ecevit, önceleri ABD’nin bu birliği parasal anlamda desteklediğini, yurt severlerin bu birliğe üye olduğunu ve ülke işgal edilirse harekete geçeceğini söylüyordu.

Bu arada Jacques Santer, Lüksemburg Başbakanı da, ‘Türkiye’deki gizli ordunun adı kontr gerilladır’ diye açıklıyordu. İsviçre’de yayınlanan Neue Zürcher Zeitung gazetesi ‘Devletin Güvenilirliği Sorgulanıyor: Türkiye’deki Gizli Ordu’nun Maskesi Düştü’ başlığıyla yayınladığı yazıda, Kontr Gerilla’nın adresi olarak ABD’nin Türkiye’de kurulu Savunma İstihbarat Örgütü binasını gösteriyordu (Defense Intelligence Agency-DIA)... Bu tür haberlerin tavsamaya başladığı günlerden bir gün, 3 Kasım 1996’da, siyah bir Mercedes bir traktöre çarptı... Nerede? Susurluk’da. Mercedes’deki dört yolcudan üçü öldü: Emniyet Müdürür Hüseyin Kocadağ, cinayet ve uyuşturucu kaçakçılığından aranan Abdullah Çatlı ve Çatlı’nın kız arkadaşı, Gonca Us. Sadece Sedat Bucak kurtuldu bu kazadan... Sedat Bucak’ınsa kim olduğunu, neler yaptığını hatırlayan hatırlar. Cumhurbaşkan’ı Süleyman Demirel basının önüne çıktı o günlerde ve şöyle dedi: ‘Güvenlik Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü içinde yuvalanmış, uyuşturucu kaçakcılığından, cinayete... Adam kaçırmaktan şantaja kadar bir çok kirli işe soyunmuş kişiler ve örgütlerden söz ediliyor... Bu konuda güçlü iddialar vardır!’

Ve 1998’de dönemin Başbakan’ı Mesut Yılmaz, TBMM’nin araştırmaları sonucunda, devletin içinde cinayet şebekelerinin oluştuğunu bildirdi. Türkiye İnsan Hakları Başkan’ı, yapılan araştırmanın ayrıntılarına girerek,‘Türkiye’de kontr gerillanın 3500 ayrı suç işlediğini’ açıkladı açıklamasına da, ne yazık ki Mayıs 1998’de o da öldürüldü.

Şimdi filmi geri saralım.Dönelim ve 1977’ye bir göz atalım. O dönemde Kenan Evren, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı’dır. Başbakan Ecevit, Evren’e ‘Kızıldere Harekatı’nda Özel Harp Dairesi’nin kullanıldığı yolunda bilgiler geliyor’ der. Evren’in yanıtıysa ‘Merak edecek bi şey yok... Biz gerekeni yaparız!’ olur.

Evren Paşa sözünü tutar, gerekeni yapar ve 12 Eylül 1980 darbesi gerçekleşir. Daha sonraları, 12 Eylül harekatının hazırlıkları yapılırken, Evren’in Özel Harp Dairesi Başkan’ı olduğu anlaşıldı.Ve 13 Eylül 1980’de Türkiye’yi on yıla yakın bir süredir kasıp kavuran terör ve adam öldürmeler bıçakla kesilir gibi kesildi. Evren’le birlikte 12 Eylül’ü hazırlayan kişi, o günlerde Başkan Carter’ın Güvenlik Danışman’ı Paul Henze’ydi. Daha önce de CIA Ankara İstasyon Şefi görevinde bulunmuştı... Ve yıllar sonra, 2008’de son yirmi sekiz yılın hesapları dökülüyor ortaya. Neyin ışığında ve denetiminde? O 12 Eylül darbesini yapanların hazırladığı Anayasa’nın! AK Parti’nin kapatılması davasından son adıyla Ergenekon soruşturmasına uzanan yolda en önemli aktörlerden biri, bu işlerin son otuz yılına damgasını vurmuş kişi,Kenan Evren’dir. Ama o 12 Eylül Anayasası yürürlükte olduğu sürece, ona bir tek soru dahi sormazsınız! Sormadıkça da soramadıkça da, onca insanın kanı yerde kalacaktır.

Gelin Emil Zola’ya kulak verelim son olarak: ‘Yurt severlik adına dünyada işlenen cinayetlerin, söndürülen ocakların haddi hesabı yoktur!’

Star, 14.7.2008

Aziz Üstel

15.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu noktaya nasıl geldik?

  Savcı, Ergenekon’u Kenan Evren’e sormalı asıl!

  Resim daha da belirginleşti

  Sarkozy’yi Erdoğan ve Beşşar kurtardı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör