"Gerçekten" haber verir 17 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hayvancılık da zor durumda

Siverek Tarım ve Hayvancılık Derneği Başkanı Mehmet Sıraç Nasanlı, bölgede yaşanan kuraklığın tarım başta olmak üzere bir çok sektör gibi hayvancılık sektörünü de ciddî şekilde olumsuz etkilediğini belirterek, “Hayvancılığın tekrar canlanması için Tarım ve Köyişleri Bakanlığının besicilere yem desteği vermesi gerekir” dedi.


DARBE VE MUHTIRALAR ARAŞTIRILSIN

Darbe ve muhtıra gibi demokrasi dışı girişimlerin belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını isteyen ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili U

‘Ortak akıl’la birinci oldular

Stratejik Takım Çalışması Projesini uygulayan Burdur, son iki yıldır Ortaöğretim Kurumları Sınavı’nda (OKS) son iki yıldır birinciliği hiçbir ile kapt


  Benzin fiyatları turizmi etkiledi

PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, benzin fiyatlarındaki artışın turizmi etkilediğini belirterek, ‘’Benzin fiyatlarındaki artış uçak fiyatlarını artırınca tur operatörleri de Rusya çıkışlı paket tur fiyatlarını artırdı.


  SBS de kalksın

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası (Eğitim-Bir Sen) İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, bir basın toplantısı düzenleyerek “Biz OKS gibi SBS’nin de kaldırılmasını istiyoruz” dedi.


  Genç Siviller: İhtilâlcilere hesap sorulsun

YAPTIKLARI değişik faaliyetlerle dikkat çeken “Genç Siviller”, milletvekillerine yaptığı çağrıda, TBMM’nin ihtilâllerle hesaplaşmasını istedi.


  Türkiye büyüdü ama 17 bin esnaf kepenk kapattı

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’2007 yılında Türkiye büyüdü ama 117 bin esnaf kepenk kapadı’’ dedi.


  KEY ödemeleri yargıya taşınacak

TÜRKİYE Kamu-Sen, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarında biriken paranın ödenmesinde, yaklaşık 8,5 milyon hak sahibine yarı yarıya daha az ödeme yapılacağını öne sürdü.


  Sunexpress Adana'dan Erzurum ve Trabzon'a uçacak

SUNEXPRESS Havayolları, Eylülden itibaren Adana Erzurum ve AdanaTrabzon hatlarında uçacak.


  Parmak izi taraması faili meçhulleri aydınlatıyor

İZMİR ÜEmniyet Müdürlüğü’nde 2003 yılında uygulanmaya başlanan bilgisayarlı parmak izi taraması sayesinde, faili meçhul olayların zanlılarının yakalanma sayısı geçen yıllara oranla 2 kat arttı.


  Hakkâri'de 11 terörist öldürüldü

GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkâri Buzul Dağları bölgesinde 13 Temmuz 2008 tarihinde başlatılan operasyonda şu ana kadar 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


  Silâh ruhsatlarında Kimlik Numarası şartı

SİLÂH ruhsatlarında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının yer alması zorunlu olacak. ‘’Ateşli Silâhlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’’ Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.


  Barış Harekâtı'nın 34. yıl dönümü

TÜRK Silâhlı Kuvvetleri, hava ve deniz unsurlarıyla, Kıbrıs Barış Harekâtının 34. yıl dönümü ve 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılacak.


  CHP'den Okkır için araştırma teklifi

CHP, ‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında tutuklanan, tahliyesinin ardından ölen Kuddusi Okkır’ın, tutukluk sürecinde yaşananların incelenmesi ve ölümünde sorumluluğu bulunanların belirlenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.


  TBMM Adalet Komisyonu toplantısı iptal edildi

TBMM Adalet Komisyonunun bugünkü toplantısı iptal edildi.


  İstanbul yağmurla serinledi

MEVSİM normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından İstanbul sabah yağmurla uyandı.


  DTP’den kınama

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP), Diyarbakır’da bir okul bahçesindeki Türk bayrağının indirilip yerine terör örgütü PKK’yı temsil eden bezlerin asılmaya çalışıldığı olayı kınadı.


  Elektronik belge genelgesi

KAMU kurum ve kuruluşları oluşturacakları elektronik belge yönetim sistemlerinde hazırlanan TSE standardına göre işlem yapacaklar.


  Yılan korkusuyla evlerini terk ettiler

Muş’un Durugöze köyündeki evlerine yılanların yuva yaptığını ileri süren aile, 20 gündür traktör römorkunda yaşıyor.


  Marmaris’teki yangın kontrol altına alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Aksaz Deniz Üs Komutanlığı sorumluluk sahasındaki yangının kontrol altına alındığı bildirildi.


  Göle’de etkili dolu yağışı 100 evi su bastı

Ardahan’ın Göle ilçesinde etkili olan dolu su baskınlarına yol açtı.


  Çocuklar ilk kez ata bindiler

Pendik Belediyesi Yaz Spor Okulu sürüyor. Yaz spor okulu kapsamında düzenlenen binicilik kursuna devam eden öğrenciler, ilk kez ata binme imkânı buldular.


  Adana’da nem yüzde 90’ı aştı

Adana’da gece nem oranı yüzde 92’ye, hissedilen sıcaklığın ise 35 dereceye ulaştığı bildirildi.


  Köy evlerinde pansiyon hizmeti

Antalya’nın Kaş ilçesindeki bir köyde evlerini pansiyon şeklinde düzenleyerek turizme açan aileler, misafirlerine tekne turundan balık avına kadar her türlü hizmeti veriyor.


  Arıcılar kayıt altına alınıyor

Profesyonel arıcıların, devletin kovan başına verdiği 5 YTL’lik destek priminden yararlanması için, Arıcılık Kayıt Sistemi’ne (AKS) kayıt olması gerekiyor.


  Çiçekler erken açıyor

Endemİk (sadece bir bölgede yetişen) türlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda bitki türünün barındığı Uludağ’da küresel ısınma sebebiyle bitkilerin ortalama 1 ay erken çiçek açtığı bildirildi.


  İncirin de döneri oldu

Merkezİ Aydın’da bulunan ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir firma, Aydın’ın simgesi olan incirin tüketimini artırmak için incirden döner yaparak satmaya başladı.


  Uzay araçlarına yeni rıhtım

Dünya yörüngesinde 380-400 km irtifada yapımı süren Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) Rus Soyuz ikmal araçlarının rahat yanaşması için yeni ‘’rıhtım’’ açıldı.


  Amazon ormanlarını kaybediyoruz

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (Inpe), dünyanın “yeşil akciğerleri” kabul edilen Amazon ormanlarında kayıpların artarak devam ettiğini açıkladı.


  Türk Korsan Washingtonlu eğitimcileri “hakladı”

Washington Eğitimciler Birliği’nin internet sayfası, Türk bilgisayar korsanı tarafından değiştirildi.


  70’lik kadınlara müebbet hapis

ABD’de hayat sigortası yaptırdıkları iki kimsesizi öldürüp sigortadan yüklü para alan 77 ve 75 yaşındaki iki kadın, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör